Progresul Spartac își pregătește debutul în play-out-ul Ligii 2 și cu un amical cu un adversar din SuperLigă. Andrei Erimia, despre șansa echipei sale de a evita inclusiv barajul de menținere

Marius ANGHEL 23 Mar. 2023, 13:30 Liga 2
Progresul Spartac își pregătește debutul în play-out-ul Ligii 2 și cu un amical cu un adversar din SuperLigă. Andrei Erimia, despre șansa echipei sale de a evita inclusiv barajul de menținere

Progresul Spartac a stat în prima etapă din play-out, acum a venit pauza în care campionatul Ligii 2 se oprește pe perioada meciurilor echipelor naționale, astfel că nou-promovata bucureșteană va ajunge la trei săptămâni de la încheierea sezonului regular și până la primul ei joc oficial în grupa de evitare a retrogradării.

Andrei Erimia și stafful său nu doar i-au antrenat pe jucători în această perioadă, ci le-au și organizat un joc amical cu FC Pucioasa, câștigat cu 1-0 vinerea trecută, iar sâmbătă îi vor testa într-un meci cu prim-divizionara CS Mioveni.

Progresul Spartac joacă un amical cu CS Mioveni, după cel avut cu FC Pucioasa

Antrenorul Progresului Spartac e de părere că această pauză de trei săptămâni fără joc oficial le va prinde bine elevilor săi înaintea partidelor din play-out, unde vor încerca să urce cel puțin un loc în clasament pentru a evita inclusiv dubla de menținere în Liga 2.

”Cred că e o pauză utilă. Încă mai avem o săptămână și jumătate până la meciul oficial. O să avem un joc amical, cu Mioveni, sâmbătă, și cred că perioada asta ne-a prins bine. Sper să se vadă și în joc, sâmbătă. Am ținut să jucăm cu un adversar de nivel foarte bun și mă bucur că am reușit să parafăm acest meci amical”, a spus Erimia, într-un interviu acordat clubului din cartierul Progresul.

Andrei Erimia vrea mai întâi asigurarea locului de baraj de menținere în Liga 2

Pentru bleu-albaștrii play-out-ul începe cu un meci dificil, cu FC Brașov, pe teren propriu, clasata pe locul 2 în Grupa B, echipă care a avut șanse la play-off până în ultimele minute ale rundei care a pus punct sezonului regular. Progresul Spartac este în acest moment pe locul 5, de baraj, iar Erimia a fost întrebat dacă sunt șanse de evitare a acestei duble manșe de menținere în Liga 2, ținând cont că echipa aflată imediat în fața sa, Viitorul Pandurii, are opt puncte în plus, iar meciul direct va avea loc în ultima rundă, la Târgu Jiu.

”E prematur să vorbim despre chestia asta. Deocamdată suntem pe un loc de baraj, Ripensia e doar la un punct de noi (n.r. – în spate). Așa că primul pas la care trebuie să ne gândim e să ne asigurăm locul de baraj. Și primul lucru pe care îl putem face e să încercăm să câștigăm primul meci, cu Brașov, ceea ce sigur că nu e o misiune facilă absolut deloc, deoarece adversarul este într-o creștere de formă”, a declarat Andrei Erimia, antrenor aflat în acest sezon la debutul în Liga 2.

Erimia, mulțumit de rezultatele contracandidatelor

În prima rundă a play-out-ului, rezultatele indirecte au ajutat-o pe Progresul Spartac, echipă care a stat. Ripensia a pierdut acasă cu Concordia Chiajna (scor 1-2), iar Unirea Constanța a cedat pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița (scor 0-2). Și înfrângerea celor de la Viitorul Pandurii (1-3 la FC Brașov) i-a fost benefică.

”Putem spune că suntem mulțumiți de rezultatele înregistrate, mai ales că Unirea Constanța și Ripensia, echipe care sunt în spatele nostru în clasament, au pierdut. Dar, sigur că e foarte important ce vom reuși noi să facem”, a spus Erimia.

În play-out, Progresul Spartac va disputa șase meciuri și va întâlnii în următoarea ordine adversarii: FC Brașov (acasă), Unirea Constanța (deplasare), Ripensia (acasă), Concordia Chiajna (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Viitorul Pandurii (deplasare).

Antrenorul de portari a considerat ”oscilantă” evoluția elevilor săi în acest sezon

De altă parte, Mihai Albu, antrenorul cu portarii al Progresului Spartac, a fost întrebat despre convocarea lui Mihai Ciontoș la naționala U19.

”A venit într-un moment potrivit pentru el. Sper să fie o încununare a muncii lui de până acum și îi urez succes la echipa națională, atât lui, cât și celorlalți colegi, să facă rezultate bune la turneul la care au mers”, a spus Albu despre cel care în acest sezon a evoluat în 12 meciuri din totalul de 19.

  • Ciontoș nu a fost nici rezervă în primul meci de la Turul de Elită din Franța, în care România U19 a pierdut cu scorul de 0-4 cu Norvegia.

Mihai Albu a fost pus să vorbească și despre evoluția portarilor echipei în acest sezon. ”Aș putea spune că este o performanță oscilantă. Au avut momente mai bune, momente mai puțin bune, dar este normal. Asta se întâmplă întotdeauna cu portarii tineri. Mai greșesc, dar mergem înainte. Altceva n-avem de făcut. Trebuie să continuăm munca și să vedem unde putem ajunge”, a spus antrenorul cu portarii al Progresului Spartac.

În prima parte a sezonului, Progresul Spartac i-a avut în lot ca portari pe Mihai Ciontoș (18 ani), Valentin Mărgărit (18 ani) și Dragoș Lupescu (23 de ani). În iarnă s-a renunțat la Mărgărit și Lupescu, doar primul fiind folosit în 5 jocuri din campionat. În locul lor au fost aduși Boison Wynney (26 de ani), utilizat în 2 jocuri, și Alexandru Soare, acesta nefiind încă folosit.

Interviul cu Andrei Erimia și Mihai Albu:

https://www.youtube.com/watch?v=A9dzk42CUcw

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-victorie-in-amicalul-cu-fc-pucioasa-19263574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-din-play-out-cele-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-minaur-poli-timisoara-si-ripensia-au-jocuri-extrem-de-importante-19263600

Marius ANGHEL 23 Mar. 2023, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă