Progresul Spartac se întărește în continuare, cu tineri. Doi noi jucători au fost în lot în partida cu Concordia Chiajna, dar unul s-a accidentat

Andrei PASCU 21 Aug. 2023, 17:03 Liga 2

Progresul Spartac nu pare pregătită pentru Liga 2, cel puțin în primele etape, suferind eșecuri clare, categorice, iar ultima confruntare, de sâmbătă, a fost o adevărată umilință, 0-6 cu Concordia Chiajna. Nu a avut timp să se organizez pentru debutul în campionat, iar acest lucru o afectează.

Progresul Spartac, însă, continuă să facă schimbările de lot pe care le consideră necesare pentru a se salva de la retrogradare.

Progresul Spartac a debutat doi noi jucători în umilința cu Concordia Chiajna

La partida cu Concordia Chiajna, Progresul Spartac a mizat pe un jucător nou, pe portarul Daniel Paraschiv, în vârstă de 20 de ani, adus de la FC Voluntari 2, din Liga 3, sub formă de împrumut. El a fost titular în duelul cu trupa lui Erik Lincar, dar a ieșit pe parcurs, când scorul era 0-0, în minutul 39, din cauza unor probleme la gleznă. Până atunci făcuse un meci mare, având mai multe intervenții prin care a ținut tabela neschimbată.

Antrenorul Progresului Spartac, Andrei Erimia, încearcă să se întărească aducând tineri valoroși, iar pe lângă Paraschiv, care rămâne de văzut cât va absenta în urma partidei cu Concordia Chiajna, l-a mai semnat și pe mijlocașul defensiv Alexandru Crivac, în vârstă de 21 de ani, împrumutat de la Rapid.

El nu a apucat să intre în duelul cu Concordia Chiajna, fiind în postura de rezervă neutilizată.

Progresul Spartac, înfrângeri pe linie, la diferențe mari

Progresul Spartac a debutat în Liga 2 după ce a fost reprimită în campionat în urma celor întâmplate la FC Brașov, care nu a obținut certificarea. În etapa a 2-a a început întrecerea pentru Progresul Spartac, pe terenul formației FK Miercurea Ciuc, în fața căreia a cedat cu 0-3.

După ce a primit vestea care a bucurat echipa, Andrei Erimia a reușit să îi convingă pe Eugen Lixandru, Giovani Petcu și Alexandru Dițu să continue, pentru că era posibil să plece și ei și să își caute noi angajament.

Prima nouă achiziție a fost Emilian Pacionel, ultima dată la Steaua, dar apoi a fost adus și George Apostol, ultima dată la CS Dinamo.

Înaintea confruntării cu Concordia Chiajna, Progresul Spartac a jucat și în Cupa României, în Turul 3, unde a cedat la scor, 0-4, cu CS Tunari. În runda a 4-a de Liga 2 va întâlni, pe teren propriu, la Buftea, Corvinul Hunedoara.

Progresul Spartac, 0-6 cu Concordia Chiajna

Concordia Chiajna s-a distrat cu Progresul Spartac și a învins-o cu 6-0. A marcat câte trei goluri pe repriză. Însă, chiar și în prima parte, Concordia Chiajna a marcat târziu, abia în minutul 41 picând primul gol, prin Dorin Codrea, după ce portarul debutant, Daniel Paraschiv, a ieșit accidentat. Același Dorin Codrea a făcut dubla două minute mai târziu, iar scorul pauzei a fost stabilit în ultimul minut al timpului regulamentar, de Adrian Bălan.

La două minute de la reluarea părții secunde Bălan a făcut dubla și el, iar scorul de 5-0 a fost dus Alexandru Darius Pop, în minutul 86. Ultimul gol i-a aparținut lui Giovani Ghimfuș, care a închis tabela în minutul 88.

  • Progresul Spartac: D. Paraschiv (Al. Soare 39′) – Parfeon (cpt.), Andr. Grigore, Eug. Lixandru, Mat. Andrei (Ohaci 61′), Al. Dițu (M. Dumitru 61′), G. Apostol, Purice, Em. Pacionel (Tong 50′), Leafu, Nic. Stîngă (Petcu 61′)
    Rezervă neutilizate: – Andr. Popescu, Crivac, Fîrținescu

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-1-1-cu-cs-mioveni-19281317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-esec-drastic-cu-steaua-scor-2-6-19281306

https://liga2.prosport.ro/special/radiografia-cni-unde-o-sa-avem-stadioane-noi-ce-contestatii-sunt-pe-rol-pentru-arenele-din-constanta-pitesti-si-hunedoara-ce-se-intampla-la-dinamo-harta-salilor-polivalente-si-a-bazinelor-de-inot-19281278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-antrenor-la-csm-resita-19281293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-alexandru-pelici-dupa-cs-tunari-cfc-arges-1-1-19281301

Andrei PASCU 21 Aug. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă