Progresul Spartac a convins un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 2 să semneze. Fundașul a evoluat sezonul trecut în Liga 3

Andrei PASCU 16 Aug. 2023, 13:46 Liga 2
Progresul Spartac a convins un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 2 să semneze. Fundașul a evoluat sezonul trecut în Liga 3

Progresul Spartac a mai făcut o achiziție, după partida din etapa a 2-a a Ligii 2, cu FK Miercurea Ciuc, pierdută la scor de neprezentare. A adus un fundaș de 31 de ani, George Alexandru Apostol, care ultima dată a fost legitimat în Liga 3, la CS Dinamo.

Este, practic, o revenire, întrucât George Apostol a mai evoluat pentru Progresul Spartac în urmă cu patru ani. În precedenta experiență, a bifat 41 de partide, potrivit clubului.

Progresul Spartac a anunțat aducerea lui George Apostol

Progresul Spartac i-a anunțat venirea chiar înaintea confruntării din Turul 3 al Cupei României, cu CS Tunari, din deplasare. Este o achiziție prin care antrenorul Andrei Erimia vrea să crească nivelul de experiență al echipei, pentru a nu mai rata obiectivul de menținere în Liga 2.

Stagiunea trecută, George Apostol a evoluat la CS Dinamo, iar în CV-ul său mai figurează formații precum SC Popești Leordeni, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava sau Concordia Chiajna.

La nivelul Ligii 2, a adunat peste 100 de partide, dar are și două meciuri în Liga 1, pe vremea în care evolua la Concordia Chiajna.

Aduce lui Apostol nu este nicio noutate. Jucătorul se antrena alături de echipă și a evoluat în amicale, numai că legitimarea sa nu a fost posibilă până la primul joc oficial.

Încă un transfer pentru Progresul!

La câteva ore înaintea meciului de Cupă, clubul nostru parafează încă un transfer, menit să întărească departamentul defensiv. Ne bucurăm să-l prezentăm astăzi pe fundașul Alexandru Apostol.

Alexandru Apostol (1992) este un fundaș experimentat cu istoric progresist, acesta aflându-se la club în primele noastre sezoane petrecute în Liga a 3-a, din perioada 2017-2019.

El provine din academia celor de la FCSB (pe vremea aceea Steaua), debutând la o competiție de seniori pentru echipa secunda a roș-albaștrilor, în sezonul 2010-2011 al Ligii a 2-a. După jumătate de an petrecut în Liga a 2-a la Mureșul Deva, și la academia celor de la Dinamo, el a ajuns la Concordia Chiajna, chiar debutând Liga 1, în tricoul ilfovenilor.

Au urmat apoi doi ani și jumătate de proeminență constantă în al doilea eșalon pentru Apostol, unde a bifat peste 70 de apariții pentru Foresta Suceava și ACS Berceni. Ajuns în Intrarea Vrabiei în 2017, el îndeplinea un rol mai avansat, la mijlocul terenului, reușind astfel să marcheze de 12 ori în 41 de meciuri petrecute în tricoul bleu-albastru.

După câțiva ani petrecuți în Liga a 2-a și a 3-a la Sportul Snagov, CS Balotești, Dacia Unirea Brăila, Popești-Leordeni și CS Dinamo, acesta revine înapoi la Progresul Spartac, unde se anunță a fi un pol de experiență în lotul nostru ultra-tânăr, precum și o soluție importantă în defensiva bleu-albastră!

El e eligibil pentru a evolua în meciul de astăzi din Cupa României împotriva celor de la Tunari.

Multă baftă”, a anunțat Progresul Spartac.

Progresul Spartac mai pregătește și alte veniri

Progresul Spartac a debutat în Liga 2 după ce a fost reprimită în campionat în urma celor întâmplate la FC Brașov, care nu a obținut certificarea. În etapa a 2-a a început întrecerea pentru Progresul Spartac, pe terenul formației FK Miercurea Ciuc, în fața căreia a cedat cu 0-3.

După ce a primit vestea care a bucurat echipa, Andrei Erimia a reușit să îi convingă pe Eugen Lixandru, Giovani Petcu și Alexandru Dițu să continue, pentru că era posibil să plece și ei și să își caute noi angajament.

Prima nouă achiziție a fost Emilian Pacionel, ultima dată la Steaua.

În plus, Andrei Erimia a anunțat că deja a pus ochii pe jucătorii pe care vrea să îi aducă, toți fiind în categoria ”under”.

Am reușit să readucem câțiva jucători pe care inițial nu știam că vom miza. Sunt, oficial, alături de noi Eugen Lixandru, Giovani Petcu, probabil și Dițu, poate și Alexandru Apostol, rămâne de văzut.

Va trebui să aducem câțiva jucători sub vârstă, vom încerca să îi semnăm. E adevărat că avem nevoie și de maturitate în vestiar și pe teren. Vom încerca să găsim poate un jucător sau doi care să se încadreze în profilul de experiență.

Vom încerca să facem un lot cu jucători cu experiență și jucători tineri”, spunea Erimia.

Progresul Spartac, meci cu Concordia Chiajna în Liga 2

În runda a treia a campionatului de Liga 2, Progresul Spartac va juca acasă cu Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul stadionul de la Buftea, unde a disputat o parte din partidele de pe teren propriu și în stagiunea precedentă.

Foto: Progresul Spartac și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/pustai-repeta-la-radauti-reteta-de-la-falticeni-si-vrea-acelasi-rezultat-19280613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presiune-pe-dragos-militaru-inaintea-dublei-cu-cs-blejoi-si-gloria-buzau-chindia-mutari-dubioase-la-juniori-19280610

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-dej-merge-la-victorie-pe-terenul-echipei-unirea-ungheni-19280606

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vedita-colonesti-asteapta-partida-cu-campionii-fc-arges-19280600

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dunarea-calarasi-vrea-ss-dea-lovitura-si-sa-invinga-steaua-19280594

Andrei PASCU 16 Aug. 2023, 13:46 Liga 2
Pe aceeași temă