Progresul Spartac debutează în Liga 2 la Miercurea Ciuc. Andrei Erimia are probleme de efectiv și e realist: ”Ne văd ca pe o victimă. E o bulină roșie pe noi”

Andrei PASCU 11 Aug. 2023, 13:38 Liga 2
Progresul Spartac debutează în Liga 2 la Miercurea Ciuc. Andrei Erimia are probleme de efectiv și e realist: ”Ne văd ca pe o victimă. E o bulină roșie pe noi”

Progresul Spartac se pregătește să debuteze în Liga 2 după ce a fost reprimită în campionat în urma celor întâmplate la FC Brașov, care nu a obținut certificarea. În etapa a 2-a va începe întrecerea pentru Progresul Spartac, pe terenul formației FK Miercurea Ciuc.

Partida va fi sâmbătă, de la ora 11:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Progresul Spartac debutează în Liga 2 pe terenul echipei FK Miercurea Ciuc

Progresul Spartac încearcă să schimbe cumva planurile și strategia în urma anunțului că va participa, totuși, în Liga 2, în ciuda retrogradării de la finalul sezonului trecut. Are și ceva probleme de lot înaintea disputei de la Miercurea Ciuc. Andrei Erimia are mai mulți jucători pe care ar putea să nu poată miza.

Antrenorul a prefațat confruntarea cu ciucanii și e convins că jucătorii săi vor fi la un nivel bun, chiar dacă sunt văzuți ca victime sigure de către formația pregătită de Robert Ilyeș. Erimia e conștient că Progresul Spartac începe cu șansa a doua, chiar dacă în prima etapă FK Miercurea Ciuc a cedat la scor în duelul cu Concordia Chiajna, scor 0-3.

E foarte important ce 11 vom alinia, pentru că, raportat la ce jucători avem în lot, sunt probleme de efectiv. Sunt două accidentări, de durată medie, sper să nu fie de durată lungă. E vorba de Costea și de Eduard Radu, jucători importanți. Eugen Lixandru nu poate fi apt pentru prima etapă și mai e un semn de întrebare.

Trebuie să fim la un nivel bun cu jucătorii pe care îi avem. Până la urmă, întâlnim un adversar care a pierdut în prima etapă, cu Concordia Chiajna, dar nu pot spune că e surprinzător. Chiajna va fi una din echipele care vor fi implicate în promovare, cu șanse de reușită.

Cei de la Miercurea Ciuc ne văd pe noi ca pe o victimă și că au posibilitatea să deschidă clasamentul cu primele trei puncte. E o bulină roșie pe noi, probabil”, a anunțat Andrei Erimia înaintea jocului cu FK Miercurea Ciuc.

Progresul Spartac pregătește achiziții

După ce a primit vestea care a bucurat echipa, Andrei Erimia a reușit să îi convingă pe Eugen Lixandru, Giovani Petcu și Alexandru Dițu să continue, pentru că era posibil să plece și ei și să își caute noi angajament. E posibil ca George Apostol să rămâne la Progresul Spartac, dar sunt pregătite și achiziții.

Andrei Erimia a anunțat că deja a pus ochii pe jucătorii pe care vrea să îi aducă, toți fiind în categoria ”under”.

Am reușit să readucem câțiva jucători pe care inițial nu știam că vom miza. Sunt, oficial, alături de noi Eugen Lixandru, Giovani Petcu, probabil și Dițu, poate și Alexandru Apostol, rămâne de văzut.

Va trebui să aducem câțiva jucători sub vârstă, vom încerca să îi semnăm. E adevărat că avem nevoie și de maturitate în vestiar și pe teren. Vom încerca să găsim poate un jucător sau doi care să se încadreze în profilul de experiență.

Vom încerca să facem un lot cu jucători cu experiență și jucători tineri”, a mai spus Erimia.

  • A doua zi după ce clubul știa oficial că va continua în Liga 2 erau anunțase 12 plecări față de lotul cu care a încheiat Progresul Spartac primul sezon în eșalonul secund.

Alexandru Dițu și Emilian Pacionel, primele transferuri

În ceea ce privește achizițiile prezentate oficial, Progresul Spartac i-a anunțat pe Alexandru Dițu și Emilian Pacionel. Primul nu este deloc o noutate, spre deosebire de al doilea, care în ultimele trei sezoane a jucat la Steaua și e de ceva câteva săptămâni în lotul condus de Erimia.

”PRIMELE TRANSFERURI ALE VERII!
La trei zile după ce am aflat că vom continua în Liga a 2-a, și la două înainte de primul meci al sezonului, Progresul și-a început ieri perioada de transferuri, oficializând sosirea în Intrarea Vrabiei a mijlocașilor Alexandru Dițu și Emilian Pacionel!
Alexandru Dițu (1988) este un nume bine-cunoscut fotbalului progresist contemporan, acesta fiind contractat la clubul nostru în permanență în ultimele șapte sezoane, cu excepția ultimei jumătăți de an.
După ce a fost titular în primul meci al clubului nostru în această formulă, din vara lui 2016, Alexandru Dițu a ajuns iarna trecută la 121 de apariții în tricoul bleu-albastru, fiind momentan pe locul al treilea în clasamentul meciurilor jucate de un progresist în istoria proiectului Progresul Spartac. Cu excepția sezonului 2019-2020, când a fost împrumutat la SC Popești-Leordeni, respectiv Sporting Roșiori, acesta a pus în permanență umărul la performanțele bleu-albastre, trăind pe teren ambele promovări ale clubului nostru, din Liga a 4-a în Liga a 2-a.
După jumătate de sezon petrecut în afara circuitului progresist, acesta fiind transferat la începutul anului la CS Dinamo, Alexandru Dițu revine înapoi în Intrarea Vrabiei, unde este pregătit să facă parte din nucleul omogen al lotului nostru care se va lupta în acest sezon pentru evitarea retrogradării!
Emilian Pacionel (2001) poartă un nume cunoscut suporterilor bleu-albaștrii, fratele său, Ștefan Pacionel, evoluând pentru clubul nostru în sezonul 2020-2021. Născut din Caracal, Emilian provine din academia celor de la CSU Craiova, de unde a luat calea capitalei în 2017, unde a fost transferat la FCSB.
După trei sezoane în care s-a dezvoltat la academia din cartierul Berceni, acesta a păstrat culorile roș-albastre, însă a schimbat echipa, fiind transferat la CSA Steaua. În Ghencea, acesta a fost adversarul nostru direct în sezonul 2020-2021, ca mai apoi să își câștige prima sa experiență în cel de-al doilea eșalon, în care a evoluat în ultimele două sezoane.
Ne bucurăm de faptul că, odată cu decizia de la începutul săptămânii, avem acum posibilitatea de a ne începe, cu adevărat, campania de transferuri, și de-abia așteptăm să vedem de ce sunt capabili noii noștri jucători mâine, aceștia fiind eligibili de a evolua pentru noi împotriva celor de la Csikszereda!
Multă baftă, băieți!”, sună comunicatul Progresului Spartac.

Progresul Spartac, picată în Liga 3 în urma barajului de menținere – retrogradare

Progresul Spartac a terminat pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2 în sezonul trecut, cu 29 de puncte, cu 11 puncte peste locul 6, Unirea Constanța. A fost la trei puncte de salvarea directă de la retrogradare, de locul 4, poziție pe care a încheiat Viitorul Pandurii.

A disputat barajul de menținere în Liga 2 – retrogradare în Liga 3 cu Metaloglobus, în fața căreia a cedat la lovituri de departajare cu scorul de 3-5, după 1-1 în turul de la Clinceni și 0-0 în returul de la Buftea.

Retrogradarea în Liga 3 nu schimba oricum lucrurile la Progresul Spartac, care anunța că va continua să se axeze pe promovarea tinerilor și să aibă un joc solid în Liga 3, poate să țintească revenirea în Liga 2 încă din anul fotbalistic 2023/2024. Însă, iată că va evolua tot în divizia a doua.

Progresul Spartac, precum Poli Timișoara și Unirea Constanța!?

Și la finalul stagiunii 2021/2022 au fost echipe care au retrogradat sportiv în Liga 3, Poli Timișoara și Unirea Constanța, dar care ulterior au fost reprimite în Liga 2, situația fiind, cumva, similară cu cea a Progresului Spartac. Însă, acum, la finalul întrecerii trecute, 2022/2023, ele au picat din nou în Liga 3 sportiv, nereușind să depășească realizările din vara lui 2022.

Andrei Erimia e convins, însă, că echipa lui nu va bifa contraperformanța celor două foste adversare și că va putea să rămână în Liga 2 de această dată, să profite de contextul avantajos.

Progresul Spartac a aflat cu cine va juca și în Turul 3 de Cupa României, cu CS Tunari, miercuri, 16 august, de la ora 17:30, în deplasare.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

https://liga2.prosport.ro/liga-3/nici-nu-s-a-tras-la-sorti-programul-ligii-3-si-crisul-chisineu-cris-arunca-prosopul-ni-s-a-comunicat-sa-ne-gasim-alte-echipe-19279865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-debuteaza-acasa-in-liga-2-cu-csm-resita-19279859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-ignat-de-la-rapid-la-mioveni-19279851

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-plecati-de-la-fc-brasov-incep-sa-si-gaseasca-noi-echipe-19279846

Andrei PASCU 11 Aug. 2023, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă