Progresul fără antrenor! Ilie Rontea a demisionat! Cum comentezi?

Liga2.ro 03 Mar. 2009, 17:39 Liga 2
Progresul fără antrenor! Ilie Rontea a demisionat! Cum comentezi?

Situația de la Progresul rămâne incertă. După ce etapa trecută, bancarii nu au fost programați pentru partida cu Dunărea Galați, astăzi, gruparea din Cotroceni a mai primit o lovitură. Antrenorul Ilie Rontea a demisionat din funcția de interimar. Într-un interviu acordat site-ului www.liga2.ro, Rontea a explicat motivele deciziei sale , dar a prezentat și dificultățile cu care jucătorii se confruntă de la sfârșitul lunii noiembrie 2008

E adevărat că ați părăsit Progresul?
Mi-am depus demisia azi dimineață la ora 9 din funcția de antrenor interimar la echipa mare. Păstrez în schimb celelalte atribuții și anume director și antrenor la centrul de copii și juniori. Consider că mi-am făcut datoria față de Progresul cu vârf și îndesat.

Ce v-a determinat să luați această decizie?
Faptul că nu mi-am primit salariul de opt luni de zile. Am ajuns să fac muncă voluntară și nu-mi mai permit asta. Am o vârstă, o carte de vizită importantă, nu mai pot accepta statutul de patriot.  Eu devenisem omul care deschidea și închidea clubul.

Veți acționa clubul în instanță pentru a vă recupera banii?

Spre surprinderea multora, nu voi face asta, întrucât am crescut pe lângă Progresul și mă leagă 16 ani de experiență aici. Mi-e drag acest club și nu vreau să periclitez cu nimic istoria lui. Sunt în stare să renunț la cele aproximativ 130 de milioane pe care oficialii mi-i datorează, numai să știu că Progresul va fi programată și salvată de la desființare.

Care este situația clubului în acest moment?
Nimeni nu știe. E o incertitudine totală. De o lună de când avem o nouă conducere, ni s-a promis marea cu sarea. De fapt, numai minciuni și promisiuni deșarte. M-am săturat să mint jucătorii și pe mine însumi ca să-i mai rog să rămână lângă noi. De atâta timp se antrenează cu mine fără să aibă siguranța zilei de mâine. Dacă vreau să dau o scutire unui jucător, n-are cine s-o semneze.Peste tot planează fel și fel de întrebări, iar situația deja a devenit insuportabilă. De două săptămâni îmi faceam programul după cei de la Otopeni care s-au folosit de terenul nostru, iar eu cu jucătorii mei trebuia să mă antrenez pe scări. Nu e normal așa ceva.

Ați vorbit cu conducerea? I-ați anunțat de decizia pe care ați luat-o?
I-am anunțat de acum două săptămâni să-și caute antrenor. Nu mai pot, sunt obosit. Când mi-am depus demisia azi dimineață, nu știu dacă cineva din conducere era pus la curent cu noutățile. Nu m-a sunat nimeni încă. Tohăneanu cred că nu vrea să vorbească cu mine.

Mai există vreo șansă de salvare?
Mâhnirea mea este că am avut în mâini șansa de a promova. Uitați-vă la clasament, și cu cele trei puncte pierdute la masa verde și tot suntem pe locul doi. Vreau să-mi cer scuze public Băncii Naționale a României pentru această situație și domnului Mugur Isărescu. Am fost manipulați de câteva persoane care iși bat joc de echipă, de istoria ei. Probabil sunt unele persoane care au interesul de a face Progresul SRL, sau ce știu eu?

Articol scris de Andrei Petrică și Corina Mlădinoiu

Liga2.ro 03 Mar. 2009, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă