Primul amical departe de casă, prima înfrângere pentru FC Clinceni. Juventusul lui Oprița a câștigat la limită

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 13:36 Liga 2
Primul amical departe de casă, prima înfrângere pentru FC Clinceni.** Juventusul lui Oprița a câștigat la limită

După încheierea primului stagiu de pregătire centralizat efectuat la baza proprie, în perioada 16-23 iulie, FC Clinceni a disputat sâmbătă, 25 iulie, al patrulea amical din această vară. Trupa antrenată de Laszlo Balint a cedat la limită, scor 0-1, în testul cu Juventus București, grupare preluată de curând de Daniel Oprița, fostul antrenor al Metalului Reșița și secund pentru puțin timp al lui Mirel Rădoi la Steaua.

Primul amical desfășurat în afara propriei baze de pregătire a însemnat pentru FC Clinceni și primul eșec. După trei victorii consecutive, jucătorii pregătiți de Laszlo Balint au pierdut la limită amicalul din Colentina cu Juventus. Golul bucureștenilor a venit pe final de meci, în minutul 84, prin reușita lui Marian Chiriac. De partea cealaltă, „Bătrâna Doamnă” a înregistrat primul succes din tot atâtea în această perioadă de peregătire.

Ilfovenii au început mai bine meciul de sâmbătă, au trecut aproape de a dat gol atunci când Darius Buia a lovit transversala, iar portarul gazdelor a evitat alte două goluri la situații bune ale echipei din Clinceni. Jocul s-a echilibrat mai apoi și Bogdan Oprea a ratat de puțin ținta, iar Pham Huy a menținut și el scorul alb atunci când a respins de pe linia porții. În partea secundă cei doi antrenori au schimbat foarte mulți jucători, iar Juventus a pornit cu mai mult curaj. A avut câteva ocazii de a deschide scorul, însă, după ce a ratat de puțin golul în urma intervenției de sub transversală a portarului Mihalcea, bucureștenii nu au mai ratat atunci când Robert Costache și Marian Chiriac au combinat frumos între ei, iar ultimul a scăpat singur cu Mihalcea și l-a învins cu un lob. De cealaltă parte, Florin Budeanu a ratat în a doua repriză cea mai mare situație de gol pentru FC Clinceni.

Nicola, Benzar și Epure, ultimele noutăți de la Clinceni

Pentru FC Clinceni, acest amical a reprezentat și debutul în echipă al lui Eduard Nicola (32 ani), fundaș care a mai jucat la Victoria Brănești, Voința Sibiu, „U” Cluj, ACS Poli, iar în ultima perioadă nu a mai jucat după ce s-a despărțit de ceva timp de CSM Râmnicu Vâlcea. Deasemeni, la debut în echipamentul ilfovenilor au mai fost și R. Benzar II și Epure. În situația tuturor, stafful tehnic urmând a lua o decizie. Absenți au fost Huiban și Cristi Păun, care au avut motive medicale.

VEZI o GALERIE FOTO de la amicalul din Colentina

Juventus (prima repriză): Perianu – Grigore, Morariu, Wallace, Marin – Cazan, Bărbulescu (Udrea), Bustea, Stoenac – Oprea, Bilciurescu
Juventus (repriza secundă): Pașcalău – Lazăr, Morariu, Colareza, Bozgan (Arsu) – Chiriac, Udrea (Costache), Cincă, Al. Vasile – Oprea (Ilin), Nica
Antrenor: Daniel Oprița

FC Clinceni: A. Marinescu – Pham Huy, A. Nițu, Dobrosavlevici, Ed. Nicola – Antoche, Al. Neagu – D. Buia, Antohi, R. Benzar II – Bâtfoi
Au mai jucat în a doua repriză: Iancu, Mihalcea – Patriche, R. Barbu, M. Ștefan, Ant. Popa, M. Dragomir, Cr. Matei, Epure, Fl. Budeanu
Antrenor: Laszlo Balint

Ilfovenii intră în al doilea cantonament, bucureștenii pleacă la Govora

Pentru FC Clinceni urmează al doilea cantonament centralizat, pe care îl vor efectua tot la baza proprie, în perioada 28 iulie – 1 august, dar și alte patru amicale cu adversari stabiliți deja.

De partea cealaltă, Daniel Oprița își va duce jucătorii de astăzi, 27 iulie, într-un cantonament la Govora, revenirea în București urmând a fi pe data de 5 august.

Calendarul meciurilor amicale pentru FC Clinceni:

11 iulie: FCC – Dragomiresti (L4)  8-1 / Fl. Budeanu (2), Antohi (2), Huiban (2), Bâtfoi, Pham Huy
15 iulie: FCC – Popești Leordeni (L3)  4-3 / Antohi (pen.), Buia (pen.), Oșca, Fl. Budeanu
18 iulie: FCC – Metaloglobus (L3) 2-1 / Antohi, Bâtfoi
25 iulie: Juventus (L3) – FCC 1-0

1 august: FCC – Dunărea Călărași (L2)
5 august: FCC – CS Afumați (L3)
8 august: Dunărea Călărași (L2) – FCC
15 august: FCC – CS Mioveni (L2)

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă