Primele două transferuri pregătite de Rapid pentru iarnă. VIDEO | Mihai Iosif, categoric în privința unuia dintre fotbaliștii vizați: ”Nu l-am lua să fie rezervă”

Răzvan STÎNGĂ 11 Dec. 2020, 17:19 Liga 2

Rapid își face planul în privința strategiei de transferuri din această pauză de iarnă, în care se va despărți de anumiți jucători, dar vor și veni câteva nume noi. În cadrul emisiunii ProSport LIVE, antrenorul secund Mihai Iosif a declarat că pe cele două liste au fost așternute câteva nume deja.

Frații Herea, vechile și noile ținte ale Rapidului 

Din precizările acestuia, numărul jucătorilor care va pleca va fi aproximativ egal cu cel al fotbaliștilor care vor îmbrăca tricoul Rapidului odată cu reluarea campionatului. Mihai Iosif a recunoscut că frații Herea, Ovidiu (35 de ani) și Claudiu (30 de ani) sunt pe lista giuleștenilor.

Este o listă cu câțiva jucători cu care se va încheia colaborarea, iar apoi acel număr de jucători va fi completat de alții. Este o listă internă în ambele sensuri, și plecări și veniri.

Sunt nume care sperăm să ne ajute în obiectivul nostru de a promova. Frații Herea probabil sunt pe lista tuturor echipelor din Liga 2 și probabil și din Liga 1. Sunt doi jucători foarte buni. Normal că îi vrem, categoric că îi vrem. Mereu i-am dorit, sunt doi jucători pe care clubul i-a vrut. Sunt doi fotbaliști de calitate.

Ovidiu Herea a făcut lucruri extraordinare pentru Rapid și sută la sută va fi un câștig pentru noi, din toate punctele de vedere. Dacă l-am lua pe Ovidiu Herea, categoric că nu l-am lua să fie rezervă, a declarat Mihai Iosif la ProSport LIVE.

Mihai Iosif: ”Primul obiectiv al clubului e de a fi în play-off, iar al doilea promovarea” 

Mihai Iosif, cel care a condus ca interimar Rapid după plecarea lui Adrian Iencsi până înaintea ultimei etape din acest an, cu ASU Poli (scor 2-0), a făcut și o analiză a prestațiilor și rezultatelor pe care echipa le-a înregistrat în această primă parte de sezon. A remarcat părți rele și părți bune, dar a accentuat că Rapid este în acest moment în grafic, dat fiind faptul că termină 2020 pe locurile de play-off.

În momentul de față suntem în grafic. Primul obiectiv al clubului e de a fi în play-off, iar al doilea promovarea. Am început sezonul bine, foarte bine, după care am avut o cădere. La sfârșit ne-am revenit și am terminat pe podium. Liga a 2-a este o ligă în care nu poți spune că o echipă bate pe oricine sau alta pierde orice meci. E o ligă foarte echilibrată. Ca joc, nu e mare diferență între locul 1 și locul 21.

(N.r. – V-a fost teamă de suporteri în timpul rezultatelor nefavorabile?) Nu mi-a fost niciodată teamă de suporteri, când nu am avut rezultate. Singura mea teamă e să nu-i dezamăgim. Știu cât suflet și câtă pasiune pun. Am avut o ședință cu suporterii destul de furtunoasă, înainte de meciul cu Farul. Ei au spus ce au avut de spus, noi la fel și s-a dovedit o întâlnire benefică pentru toți, a mai afirmat Mihai Iosif la ProSport LIVE.

Rapid mai are șase meciuri până se trage linie peste sezonul regular 

Rapid e pe locul 3 în Liga 2, cu 26 de puncte în 14 meciuri. Pentru îndeplinirea obiectivului principal, calificarea în play-off, pe seama căruia a vorbit și Mihai Iosif, în 2021 trebuie să treacă bine peste șase confruntări.

Giuleștenii mai au de jucat cu Ripensia (acasă), SCM Gloria Buzău (deplasare), FK Csikszereda (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Dunărea Călărași (deplasare) și Metaloglobus (deplasare).

Foto: FC Rapid 1923 

Răzvan STÎNGĂ 11 Dec. 2020, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă