Prime speciale pentru rapidiști, dacă promovează în Liga 1, însă și restanțe de o lună și jumătate. VIDEO | Victor Angelescu: ”Cred că e prima oară când se întâmplă acest lucru.” Care e situația contractelor

Marius ANGHEL 20 May. 2020, 13:08 Liga 2

Rapidiștii au efectuat, marți după-amiază, primul test împotriva virusului SARS-CoV-2, iar acum așteaptă rezultatele pentru a putea începe cantonamentul de dinaintea începerii play-off-ului pentru promovarea în Liga 1. Dan Alexa și stafful său vor conduce antrenamentele speciale, fiindcă vor fi organizate cu grupuri formate cu cel mult patru sportivi, la baza sportivă din Regie.

În același timp, conducerea clubului caută soluții de rezolvare a situației financiare. Jucătorii Rapidului au, în acest moment, restanțe de o lună și jumătate, experiență pe care Victor Angelescu, principalul finanțator al grupării giuleștene, spune că nu a mai avut-o.

”Se va intra în cantonament pentru două săptămâni. Situație e bună, jucătorii sunt motivați și sperăm noi să fie bine, să facă o figură frumoasă. Ne vom antrena în această perioadă câte patru jucători pe rând, din câte am înțeles, și vedem după două săptămâni ce norme noi vor veni.

Am plătit salariile pe luna ianuarie. Costurile pentru cazarea la hotel nu sunt o problemă. E adevărat că avem în momentul de față un salariu și jumătate restanță față de jucători. Cred că e prima oară când se întâmplă acest lucru. Dar o să o rezolvăm. Asta a fost situația și cred că săptămâna asta se va rezolva”, a spus, la ProSport LIVE, Victor Angelescu.

Acesta a răspuns și la întrebarea dacă s-a lovit de refuzul cuiva din cadrul clubului de a nu accepta șomajul tehnic. ”Nu vreau să comentez. Majoritatea a fost de acord. Am vorbit cu ei dinainte și au fost de acord. Nu vreau să comentez cine și cum. Majoritatea jucătorilor și a celor din stafful tehnic au fost de acord. Țin să le mulțumesc pe această cale că au fost alături de club și că am fost o familie când a fost greu”, a spus Angelescu.

Doi jucători ai Rapidului își încheie contractul până la finalul play-off-ului

Cât privește situația contractuală a jucătorilor, finanțatorul Rapidului spune că, din lotul actual, doar două înțelegi vor expira până la încheierea play-off-ului și că se va trece la negocieri pentru prelungire. Angelescu nu a vrut, însă, să spună care sunt cei doi fotbaliști.

”Din fericire, ca să zic așa, avem doar două cazuri, pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede. Aș prefera să nu spun cine sunt. Nici n-am început negocierea, pentru că până acum o săptămână nu prea puteam să ieșim din casă și urmează să ne vedem cu ei și să le propunem prelungirea”, a spus Victor Angelescu.

10.000 de euro, suma minimă pentru promovarea în Liga 1 pentru jucătorii care duc greul la Rapid

Rapid va juca în play-off-ul de promovare în Liga 1, un turneu inventat de FRF în această perioadă în care sezonul regulat nu se mai putea încheia în mod normal din cauza pandemiei de COVID-19, alături de UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești.

Giuleștenii sunt la șase, respectiv cinci puncte de primele două poziții direct promovabile, iar Victor Angelescu a spus în emisiunea ProSport LIVE ce prime au spitulate jucătorii în contracte în cazul în care își vor îndeplini obiectivul.

”Sigur, dar ei aveau prime speciale și înainte. Noi avem un sistem de bonusare foarte bun pentru jucători și chiar iau niște prime, zic eu, substanțiale dacă reușesc promovarea.

De obicei nu îmi place să vorbesc despre asta, dar pot să spun că au niște sume destul de bune. Majoritatea jucătorilor au peste 10.000 de euro de fiecare, pentru promovare, depinde de numărul de minute jucate”, a spus Victor Angelescu, la ProSport LIVE.

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Marius ANGHEL 20 May. 2020, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă