Primarul Sucevei spune că inițiativa sa de ajutorare a clubului Foresta „a fost sa-bo-ta-tă”. Cine sunt vinovații pentru care echipa nu poate accesa banii de la autoritățile locale

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 14:44 Liga 2
Primarul Sucevei spune că inițiativa sa de ajutorare a clubului Foresta

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a găsit vinovații pentru care echipa de fotbal de Liga 2 a orașului, Foresta, trece prin momente grele din punct de vedere financiar și e aproape de desființare. Edilul care a inițiat o chetă publică pentru ajutorarea clubului să își achite datoria către Fisc spune că această inițiativă a sa a fost „sa-bo-ta-tă” de colegii săi politicieni.

Fiindcă Foresta nu a reușit nici până acum să strângă cei 300.000 de lei necesari pentru a achita datoria la Fisc, clubul nu va participa la licitația de astăzi pentru obținerea de la primărie a fondurilor nerambursabile, cei 1.500.000 de lei alocați. Primarul Ion Lungu spune că acești bani nu vor fi atribuiți niciunui alt club și că va iniția o nouă licitație atunci când Foresta își va rezolva probleme de Fiscul.

„Eu, ca primar, poate m-am expus mai mult decât trebuia. Am luat și acea inițiativă publică de ajutorare a Forestei, care, vă spun foarte sincer, a fost sa-bo-ta-tă! Cine sabotează de regulă? Politicienii! Toată lumea vrea să sprijine fotbalul la Suceava, toată lumea e de acord ca Foresta trebuie să continue, dar nimeni nu sprijină cu nimic. Eu am ajutat, atât ca primar, cât și din bani din buzunarul meu. Nu desființează Lungu Foresta, pentru că Foresta nu este echipa primăriei. Vom relua licitația și când vor întruni condițiile, banii îi așteaptă. Acești bani nu pot fi dați în altă parte, sunt bani pentru echipa de fotbal. Toți ar vrea acei bani, dar nu putem să-i dăm oricum și, oricui”, a spus, citat de Gazeta SV, Ion Lungu.

Pentru ieșirea din acest blocaj, primarul Ion Lungu a inițiat zilele trecute o colectă publică pentru sprijinirea grupării de pe Areni, astfel că suporterii pot dona bani pentru salvarea echipei în contul: RO 42 PIRB 3500 7729 7400 1000.

Foresta Suceava a fost la un pas săptămâna trecută să nu se prezinte la meciul de la Afumați, anunțase federația în acest sens, însă a fost convinsă și ajutată de aceasta cu cazarea și masa la baza naționalei de la Mogoșoaia pentru disputa jocul din etapa a 34-a a Ligii 2.

Foresta Suceava se află în acest moment pe locul 11 în Liga 2, cu 41 de puncte acumulate în 30 de meciuri desfășurate în 34 de etape. Până la finalul sezonului eșalonului secund mai sunt de disputat doar patru etape, Foresta mai având meciuri cu: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (a), Juventus București (d), Olimpia Satu Mare (a) și Dunărea Călărași (d).

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă