Primarul din Suceava nu vrea Rapidul pe primul loc: „Hai, vă rog, rămâneți pe 2. Hai să nu vindem niște iluzii la oameni!”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2014, 19:53 Liga 2
Primarul din Suceava nu vrea Rapidul pe primul loc:**

Rapid CFR Suceava are permisiunea primarului Ion Lungu „să își facă de cap” în campionatul Ligii 2. În schimbul celor 10 miliarde de lei vechi pe care îi dă anul acesta la fotbal, din bani publici, edilul Sucevei își dorește doar ca echipa să nu urce pe primul loc în clasament!

„Vin cei de la fotbal și spun > și eu le spun >”, a mărturisit, citat de Gazeta de Suceava, primarul Ion Lungu, miercurea trecută în cadrul emisiunii Apel 523011, difuzată pe Intermedia TV.

Nu merge să-și vadă echipa la meciul din optimi

Ion Lungu nu este la prima ieșire în care spune că nu este interesat de meciurile echipei pe care o susține din bani publici. Săptămâna trecută, după ce a aflat că Rapidul nu va putea juca pe teren propriu în optimile Cupei, a anunțat că nu merge la Botoșani, acolo unde se va juca meciul cu Petrolul. „Am văzut că meciul se joacă la Botoșani. Asta este viata, îmi pare rău, vom face și noi un stadion nou la Suceava. Ieri am dat două miliarde de lei vechi la fotbal și unul la handbal. La fotbal avem date 7,5 miliarde și vom face tot posibilul să dăm întreaga sumă promisă în acest an, adică 10 miliarde. La handbal am dat toate cele 5 miliarde din contractul de asociere. Din păcate acolo văd că nu vin rezultatele, sper să se întâmple ceva. Îi felicit pe cei de la fotbal, am văzut și sâmbătă meciul din birou, se putea și mai bine, dar asta este. Le doresc mult succes la Botoșani și mă voi uita la televizor cu mare plăcere. Eu sunt un om serios, am zis că merg dacă vine Steaua, dacă nu am căzut cu ei ce să fac?!”, a spus edilul.

Totuși, primarul nu a renunțat la ideea construirii unui stadion nou în Suceava: „Dacă pe linie de cultură am mai echilibrat un pic infrastructura în municipiul Suceava, cât voi fi primar voi face tot posibilul, și sunt șanse reale, să promovăm și un proiect pentru un complex sportiv”.

Și Bogdan Tudoreanu, antrenorul Rapidului, a avut o atitudine ce poate deranja publicul atunci când a aflat că echipa sa va juca la Botoșani meciul cu ploieștenii, spunând că „parcă nu ne mai interesează nici pe noi Cupa României”. „Este păcat că nu jucăm pe Areni. Vroiam să vină lumea, să avem un stadion plin. Pentru asta ne-am zbătut să ajungem până în optimile de finală. Botoșănenii au mai văzut fotbal de nivelul primei ligi. În schimb, noi jucăm un meci cum este acesta cu Petrolul odata la 9-10 ani. Se putea transmite meciul și de la ora 14.30. Așa parcă nu ne mai interesează nici pe noi Cupa României”, a declarat tehnicianul săptămâna trecută.

Marius ANGHEL 13 Oct. 2014, 19:53 Liga 2
Pe aceeași temă