Primarul din Buftea, dezamăgit de rezultate

21 May. 2009, 17:19 Liga 2
Primarul din Buftea, dezamăgit de rezultate **

Cu patru etape rămase până la finalul sezonului, primarul orașului Buftea, Stoica Ion explică de ce echipa de fotbal locală, CS Buftea, trece printr-o perioadă nefastă. Doar nouă puncte acumulate în întreg returul, dintre care trei cu Progresul, a făcut ca spiritul din jurul echipei să fie unul tensionat.

 

Oficialul ilfovean pune rezultatele proaste din ultimele meciuri pe seama neprofesionalismului jucătorilor și îi acuză, că deși sunt plătiți la zi și ar trebui să își dea sufletul pe teren, aceștia au atras privirile tuturor oamenilor de fotbal din țară asupra corectitudinii disputării partidelor.

 

”Sunt nemulțumit de evoluția echipei. Mă așteptam la altceva din partea clubului. Mă așteptam la unii jucători, și nu vreau să nominalizez, să dea mult mai mult, jucători cu experiență, o parte din ei chiar au fost transferați pentru a aduce un suflu nou echipei, dar sunt dezamăgit. Nu îi simt că vor, nu îi văd să moară pe teren pentru o victorie. Motivație ar trebui să fie pentru că sunt plătiți la zi, nu ca celelalte cluburi din liga 1, unde salariile nu sunt plătite și de două luni.”, a declarat Stoica Ion.

 

 

Edilul șef consideră că echipa are aceste rezultate și datorită lipsei unui sponsor, fondurile consiliului local nefiind suficiente pentru performanță:

 

”Echipa este susținută numai din fondurile consiliului local. În momentul de față, noi nu avem sponsor, iar bugetul primăriei nu stă pe roți. E un buget pentru o perioadă de criză. Mie ca primar îmi este foarte greu să dau miliarde și miliarde la echipa de fotbal, în condițiile în care orașul nu arată așa cum ar trebui să arate. Ca să ai rezultate trebuie să ai bani. Totul pleacă de la acestă premisă. Una e să joci cu jucători care au 10 – 15 mii de euro în contract și alta este să ai jucători valoroși cu contracte de 100 de mii. Noi nu ne permitem să aducem jucători de acest gen. Drept pentru care eu nu am pretenția să fiu în vârf, dar nici să fiu la retrogradare.”

 

 

Întrebat despre ultimul meci disputat în campionat, înfrângerea suspectă de acasă cu Știința Bacău, echipă care se bate pentru evitarea retrogradării, Stoica Ion consideră că meciul a fost unul ciudat și că nici acum nu își poate imagina cum le-a scăpat acea victorie printre degete.

 

”Este foarte ciudat, intrăm la pauză cu 0-1, revenim în repriza a doua, avem 2-1, iar pe final iei bătaie după ce domini adversarul. E incredibil, nu îmi vine să cred, dar repet, fotbalul se joacă pe goluri și asta contează. Sunt multe suspiciuni de aranjamente, că s-au făcut, că nu s-au făcut. Eu sunt total împotriva lor în fotbal. Dacă sunt buni, să câștige, dacă nu sunt buni și nu au rezultate, să plece acasă. Pentru mine nu există altă variantă.”, a mai spus primarul orașului Buftea.

 

Cât despre decizia președintelui clubului, Ana Maria Prodan, care a declarat că vrea să părăsescă echipa datorită rezultatelor negative, domnul Stoica a declarat:

 

”Și eu pot să fac declarații că vreau să plec, dar am un mandat și trebuie să rămân să îl îndeplinesc. Probabil că și ea este la fel de supărată, ca și mine, și normal că rezultatele proaste care au fost, au făcut-o să declare așa ceva. Poate dacă ar intra ea pe teren, ar da mai multe goluri și ar fi alte rezultate.”

 

Aticol scris de Marius Anghel
 

21 May. 2009, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă