„Când ai ca obiectiv promovarea te gândești numai la 3 puncte”

23 Mar. 2012, 09:56 Liga 3

După plecarea lui Emil Ursu la „U” Cluj, la cârma CS Buftei a fost instalat Costel Pană. Misiunea acestuia nu este deloc simplă, va trebui să ducă echipa în Liga a II-a, într-un retur de campionat în care formația preluată de acesta mai are de disputat doar 11 partide dintre care patru pe teren propriu și șapte în deplasare. În dorința de a afla cât mai multe lucruri despre acest nou început, atât pentru Buftea, cât și pentru Costel Pană, am stat de vorbă cu noul antrenor.

– Cum va primit echipa și care au fost primele măsuri pe care le-ați luat?
– Foarte bine, atât echipa cât și cei de aici. În fiecare zi am avut câte un antrenament, iar cu o zi înaintea partidei de campionat, vom intra în cantonament.

– Vă oferă Buftea condițiile pentru îndeplinirea obiectivului? Aici mă refer la infrastructură, valoarea lotului, echilibru financiar…
– Cu excepția unui teren de iarbă, care să poată fi folosit la fiecare antrenament, am găsit condiții optime performanței.

– Pentru a nu depinde de alții, nu aveți voie să faceți niciun pas greșit. Cum ați gândit strategia pe termen relativ scurt, dacă ne gândim că ne mai despart 71 de zile de finalul campionatului în care aveți de disputat 11 partide, iar în joc sunt puse 33 de puncte?
– Dacă vom reuși să câștigăm toate cele 11 partide suntem în proporție de 100% promovați. Când ai ca obiectiv promovarea gândești strategia de joc în așa fel încât după 90 de minute să obți toate cele trei puncte puse în joc. Fiecare pas greșit poate fi speculat de adversar, iar, în opinia mea, este mult mai ușor să încerci să nu faci tu un pas greșit decât să aștepți ca contracanditatele tale la obiectiv să greșească. Faptul că 7 partide le vom disputa în deplasare și doar 4 acasă, deși vi se poate părea paradoxal, eu consider că este un avantaj pentru echipa noastră. Faptul că din seria noastră nu va mai retrograda nimeni, va face ca adversarul să joace deschis, ceea ce ne va permite nouă să abordăm fiecare partidă cu o stategie ofensivă. Este clar, pentru a putea câștiga o partidă, trebuie în primul rând să marchezi.

– Publicul buftean este destul de pătimaș la partidele disputate pe propriul teren, vin în medie 500-600 de spectatori, iar în deplasare însoțesc echipa aproximativ 100 de suporteri. Care ar fi mesajul pe care îl transmiteți microbiștilor bufteni, acum, la început de drum?
– Aportul acestora este foarte important. Faptul că la Buftea publicul vine în număr mare, atât la partidele disputate acasă, cât și cele din deplasare, este un factor pozitiv pentru echipă. Am văzut la meciul cu FCM Alexandria foarte multe doamne și domnișoare, iar lucru acesta dă dovadă că aici este un public care știe să aprecieze acest fenomen și fotbalul este privit ca un spectacol și nu ca o competiție. Sper ca prin munca pe care o voi depune aici să le pot aduce și satisfacția unui joc plăcut ochiului, îmbinat cu obținerea celor trei puncte puse în joc.

– Vineri debutați ca antrenor principal la Buftea. Nu sunt cinci zile mult prea puțin pentru a pregăti o partidă dată fiind situația în care nu aveți voie să faceți niciun pas greșit?
– Puțin, mult, chiar nu are importanță. Când am acceptat să vin aici știam ce mă așteaptă. Am văzut problemele care sunt la echipă, iar după fiecare antrenament am stat de vorbă cu elevi mei. Am lucrat intens la antrenamente, tocmai pentru a corecta inexactitățile, iar vineri echipa să încerce obținerea celor 3 puncte puse în joc.

Sursa: ACS Buftea

23 Mar. 2012, 09:56 Liga 3
Pe aceeași temă