Primarul din Berceni vorbește despre încheierea parteneriatului cu Dinamo: „În Romania, oamenii nu mai au cuvânt”

Marius ANGHEL 23 May. 2015, 15:27 Liga 2

Colaborarea dintre ACS Berceni și Dinamo s-a rupt brusc după ce Dinu Gheorghe a fost numit președintele la echipa din Liga 1. Gruparea ilfoveană și-a continuat activitatea din a doua parte a sezonului din Liga 2 datorită acestei înțelegeri, însă acum a rămas doar cu doi jucători după ce contractele cu fotbaliștii fie s-au încheiat, fie au fost reziliate. Momentan, la Berceni se repetă situația delicată prin care au trecut în iarnă.

Conducerea clubului ilfovean a confirmat că s-a rupt definitiv parteneriatul cu Dinamo, iar din vară se vor căuta soluții pentru supraviețuire. Primarul din Berceni, Marian Ghenu, a vorbit, zilele trecute, la Sport Total FM, despre neînțelegerile cu conducerea „câinilor”: „Am plecat la un drum, ne-am înțeles cu Dinamo. Nu s-au respectat termenii înțelegerii. Echipa a supraviețuit pe teren, nu retrogradam oricum, dar, în Romania, oamenii nu mai au cuvânt. Unii conducători de la Dinamo spuneau că fac academie la Berceni. Acum nu mai sunt acei oameni. Eu nu am vorbit cu Dinu Gheorghe, pentru că nu era atunci la Dinamo. Singurul lucru bun a fost aducerea lui Adrian Mihalcea, un antrenor foarte bun și un băiat extraordinar, cu mult bun simț. A fost singurul care, atunci când a simțit că jucătorii nu-și iau salariile, a venit și și-a dat demisia și a spus că nu se îndreaptă împotriva clubului ACS Berceni, pentru că a fost adus de Dinamo. Dacă cineva trebuie să-i dea banii, aceia sunt cei de la Dinamo. E singurul om de cuvânt care nu a mințit”, a spus Ghenu.

„La mine, cuvântul e mai mult decât un contract”

Edilul a explicat că ACS Berceni nu are datoria să îi plătească pe fotbaliștii veniți de la Dinamo, deoarece așa a fost înțelegerea, apoi a confirmat că Negoiță l-a sunat să-i spună că Dinu Gheorghe nu mai vrea parteneriatul. „Domnul Ionuț Negoiță ne-a anunțat că renunță la colaborarea cu noi. Jucătorii care au venit de la Dinamo se întorc la ei. Ei să-i plătească, eu am spus că nu le dau niciun ban. Este problema internă a clubului Dinamo. Dacă ei depun memorii, în momentul acela clubul ACS Berceni dispare. Eu nu pot să plătesc jucătorii lui Dinamo. Eu am avut o înțelegere aici cu băieții. Ei nu și-au revendicat salariile pe care aveau să le primească de la Dinamo. Le-am reziliat contractele până la 25 iulie, au renunțat la salariile pe două luni, pentru că ei vor să-și continue activitatea. Astă iarnă, din cauza clubului Dinamo, am renunțat la altcineva care putea veni, pentru că am bătut palma cu Dinamo. Noi încercăm să găsim alte rezolvări, dar dacă nu vine nimeni cu nicio garanție, nu voi mai face nicio înțelegere. Echipa din Berceni nu a avut niciodată cheltuieli de Liga 2. Cheltuielile pe salarii au fost la fel ca în Liga 3. La mine, cuvântul e mai mult decât un contract. Din câte știu, clubul Dinamo i-a oferit ceva lui Adrian Mihalcea, dar nu știu dacă o să accepte. El a zis că e antrenor de Liga 2 și vrea să ajungă la Liga 1, nu e antrenor de copii și juniori. Am mai rămas cu șapte jucători. S-a întors și Pădurețu. Am discutat și cu alții care acceptă să vină fără salariu până în iulie. Avem 14 jucători care vor începe pregătirile. Sper că vom mai găsi niște copii prin care să întărim echipa și să nu ne facem de râs în Liga 2. Nu de antrenori ducem lipsă la Berceni. Avem doi jucători care au fost în Liga Campionilor – Nicu Epaminonda și Răzvan Pădurețu. Și dacă s-ar face o singură serie cu 20 de echipe, aș accepta cu plăcere, dar cu o singură condiție – să primim drepturi de televiziune de minim 100.000-120.000 de euro”, a mai spus Marian Ghenu în emisiunea „Trafic Sport”.

ACS Berceni a încheiat campionatul pe locul 3 în play-out-ul Seriei I, cu 10 puncte mai mult față de ultima clasată Farul Constanța (33 față de 23), care ar fi trebuit să participe la barajul pentru evitarea retrogradării împotriva lui FC Bihor dacă FC Olt nu s-ar fi retras. Astfel nu mai retrogradează nimeni nici în acest sezon.

Echipa ilfoveană a trecut cu bine peste această parte a doua a sezonului din Liga 2 după ce în iarnă a fost la un pas de abandon. Inițial, în urma colaborării cu Dinamo, antrenor a fost numit Silviu Ion, însă acesta a fost înlocuit după primul meci oficial. I-a luat locul Adrian Mihalcea, tehnician care a și încheiat campionatul pe bancă. În acest interval, de 12 meciuri, ACS Berceni a înregistrat patru victorii, trei egaluri și cinci îngrângeri. Dacă ar fi să ne uităm pe rezultatele înregistrate doar în play-out, ilfovenii se pot lăuda cu un parcurs aproape excelent. În cele șase etape au înregistrat patru victorii și două egaluri.

Marius ANGHEL 23 May. 2015, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă