Dramatism la ACS Berceni. Echipa a revenit la situația tragică din iarnă. „Se ia în calcul să închidem secția de fotbal”

Marius ANGHEL 20 May. 2015, 18:45 Liga 2

Scăpat în iarnă de desființare după ce s-a ajuns la un acord de colaborare cu Dinamo, ACS Berceni a ajuns din nou în această situație delicată după ce venirea lui Dinu Gheorghe ca președinte la echipa bucureșteană a dus automat și la rezilierea înțelegerii între cele două cluburi. Toți jucătorii împrumutați la formația din Liga 2 au revenit la Dinamo fără a fi plătiți. Pe lângă juniorii de la club, ilfovenii au rămas doar cu doi jucători în lot, Cosmin Mihai și Rodrigue Etienne, în timp ce contractele cu antrenorii Adrian Mihalcea și Mugur Bolohan au expirat și ele.

Echipa din Berceni este astfel în imposibilitatea de a continua în Liga 2, toate speranțele îndreptându-se din nou către edilul Marian Ghenu. Paul Terteleac, vicepreședintele clubului, spune că se ia în calcul chiar neînscrierea în sezonul următor al Ligii 2. „Deocamdată nu se știe situația clubului nostru. Toți fotbaliștii care au venit în iarnă de la Dinamo s-au întors la clubul din Ștefan cel Mare, unii la echipa mare, majoritatea la Dinamo II. Singurii fotbaliști pe care îi mai avem sub contract sunt Etienne și Mihai. Am intrat într-o vacanță forțată, iar din vară vedem ce se va întâmpla. Există și posibilitatea unui nou proiect, să ne vedeți și din sezonul următor în Liga a 2-a, dar se ia în calcul să închidem secția de fotbal, dacă nu există o soluție”, a declarat oficialul pentru IlfovSport.

ACS Berceni a încheiat campionatul pe locul 3 în play-out-ul Seriei I, cu 10 puncte mai mult față de ultima clasată Farul Constanța (33 față de 23), care ar fi trebuit să participe la barajul pentru evitarea retrogradării împotriva lui FC Bihor dacă FC Olt nu s-ar fi retras. Astfel nu mai retrogradează nimeni nici în acest sezon.

Echipa ilfoveană a trecut cu bine peste această parte a doua a sezonului din Liga 2 după ce în iarnă a fost la un pas de abandon. Inițial, în urma colaborării cu Dinamo, antrenor a fost numit Silviu Ion, însă acesta a fost înlocuit după primul meci oficial. I-a luat locul Adrian Mihalcea, tehnician care a și încheiat campionatul pe bancă. În acest interval, de 12 meciuri, ACS Berceni a înregistrat patru victorii, trei egaluri și cinci îngrângeri. Dacă ar fi să ne uităm pe rezultatele înregistrate doar în play-out, ilfovenii se pot lăuda cu un parcurs aproape excelent. În cele șase etape au înregistrat patru victorii și două egaluri.

Marius ANGHEL 20 May. 2015, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă