Primăria o preia pe FCM Bacău doar gratis și fără datorii la fisc

21 Jun. 2012, 14:08 Liga 2
Primăria o preia pe FCM Bacău** doar gratis și fără datorii la fisc

Municipalitatea a reacționat miercuri la propunerea finanțatorului echipei FCM Bacău. Iată comunicatul remis de Primăria Bacău:

Urmare a declarațiilor publice și a adresei oficiale cu nr 30841/14.06.2012, înaintate instituției noastre de către AS FCM Bacău, prin care se dorește preluarea de către municipalitate a echipei de fotbal FCM Bacău, Primăria municipiului Bacău face următoarele precizări:

Instituția noastră este interesată de performanțele sportive ale tuturor echipelor băcăuane, inclusiv a celor de fotbal. Acest interes este evident și s-a materializat de-a lungul ultimilor ani în obținerea unor performanțe remarcabile, unice în istoria sportului băcăuan, echipele de handbal băieți și volei fete fiind doar două exemple în acest sens,

„Urmare a faptului că Asociația FCM Bacău are datorii la buget în sumă de circa două milioane de euro, așa după cum reiese din adresa cu nr. 59219/20.06.2012, remisă instituției noastre de către Direcția Generală a Finanțelor Publice, sumă la care se adaugă și un milion de euro cerut de patronul acestei echipe, Dumitru Sechelariu, Primăria municipiului Bacău exclude orice înțelegere de acest fel pentru preluarea echipei de fotbal.

Deși, timp de 15 ani băcăuanii au plătit lună de lună pentru această echipă, prin spațiile comerciale, bunuri publice, care s-au aflat în folosința lui Dumitru Sechelariu, astăzi aflăm că echipa are datorii la buget de circa două milioane de euro.

Considerăm că, întâi de toate, patronul echipei, Dumitru Sechelariu, trebuie să-și rezolve problemele financiare și să înapoieze toți banii pe care-i datorează cetățenilor acestui oraș, plătindu-și toate taxele și impozitele datorate.
Nu în ultimul rând, ținând cont că Dumitru Sechelariu a preluat gratuit clubul de la municipalitate, pe când acesta activa în Divizia A, cu întreg palmaresul și istoria în spate, ar fi moral ca aceasta să-l cedeze, la fel, gratuit, și fără datorii, cetățenilor acestui oraș, în acest caz municipalitatea fiind interesată să găsească soluții de redresare a echipei FCM Bacău.”

Ionuț Tomescu
Purtător de cuvânt

21 Jun. 2012, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă