Primăria ar mai da 3 miliarde

08 Aug. 2012, 15:16 Liga 2
Primăria ar mai da 3 miliarde

Rapid Suceava ar putea să primească mai mulți bani de la Primărie decât era stabilit inițial. Primarul Ion Lungu va propune o nouă licitație la capitolul fotbal, în care să fie alocate trei miliarde de lei vechi pentru echipele de juniori.

Până în momentul de față clubul Rapid a încasat șapte din cele opt miliarde care le-au fost alocate de Primărie. Pentru a suplimenta bugetul Rapidului, primarul Ion Lungu vrea să organizeze o nouă licitație la fotbal, de data aceasta la capitolul juniori.

„Am avut discuții în vederea finanțării fotbalului juvenil și în perioada următoare voi propune în Consiliul Local o finanțare pe fonduri nerambursabile de circa trei miliarde de lei vechi. Rapidul are cinci echipe de juniori pe care trebuie să le înscrie în campionat. Este unul dintre cluburile care pot participa la licitație, iar dacă va câștiga va primi încă trei miliarde. Pe lângă miliardul pe care trebuie să îl mai dăm în acest an, ar strânge 4 miliarde. Cu ce mai pun ei, sperăm să fie bani pentru turul de campionat. Nu este simplu. Le-am spus clar că trebuie să se mențină în Liga a II-a cu bani puțini pentru că este o criză financiară la nivelul întregului fotbal românesc”, a anunțat primarul municipiului Suceava.

În ceea ce privește handbalul, primarul Ion Lungu speră ca Universitatea să primească finanțare și din alte surse. De la începutul anului și până acum, „studenții” au încasat nouă miliarde de la Primărie.

„Am participat luni la ședința Consiliului de Administrație al echipei de handbal. Primăria a virat până acum 9 miliarde din cele 11,6 miliarde cuprinse în buget pentru acest an. Am convenit să facem un efort financiar mai mare, până cei de la Universitatea vor găsi și alte surse de finanțare, de la Consiliul Judetean sau din sectorul privat. Această echipă reprezintă întreg județul Suceava și trebuie găsiți sponsori și din afara municipiului”, a spus Ion Lungu.

Sursa: Gazeta de Suceava

08 Aug. 2012, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă