Prima școală de fotbal din județul Hunedoara

Loredana JUGLEA 20 Oct. 2008, 17:20 Liga 2
Prima școală de fotbal din județul Hunedoara

Antrenorul Marin Tudorache împreună cu unul dintre jucătorii de suflet al lui Miron Cozma, Viorel Stancu, vor pune bazele primei școli de fotbal din județul Hunedoara. „În calitate de antrenor m-am confruntat în dese rânduri cu lipsa de pregătire a juniorilor care făceau pasul spre echipa mare. Echipele de seniori preferă să importe jucători din străinătate în loc să investească în Centrele de Copii și Juniori, care sunt aproape inexistente în România”, a afirmat Marin Tudorache.

Baza financiară a proiectul este reprezentată de economiile celor doi asociați, urmând ca aceștia să încerce să convingă autoritățile locale pentru eventuale finanțări. „Vrem să-i atragem alături de noi în acest proiect și pe oficialii din cadrul Primăriei Petroșani. Această școală presupune parcurgerea mai multor etape, în prima etapă se vor face înscrieri pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, urmând ca după o anumită perioadă de pregătire aceștia să fie evaluați. După evaluarea finală vor împărți în grupe valorice”, a spus Viorel Stancu.

Antrenamentele pentru copiii din Uricani, Lupeni și Vulcan vor avea loc pe terenul sintetic situat la ieșirea din orașul Vulcan, iar pentru copiii din Petroșani și Petrila se vor desfășura în Petroșani. “În acest fel vrem să urmăm exemplul unor echipe de top din Europa, care au curajul de a promova încă de la o vârstă fragedă jucători de Liga Campionilor. Vom pune la dispoziția copiilor echipament de antrenament și joc, mingi și materiale ajutătoare. De asemenea copiii vor avea contracte de pregătire sportivă pe minim șase luni cu posibilitate de prelungire”, a declarat Marin Tudorache.

 

Loredana JUGLEA 20 Oct. 2008, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă