Președintele Politehnicii Iași, încrezător că îl va convinge pe Leo Grozavu să continue în Copou și în SuperLigă. Pe ce se bazează Cornel Șfaițer

Narcis POHOAȚĂ 11 May. 2023, 13:24 Liga 2
Președintele Politehnicii Iași, încrezător că îl va convinge pe Leo Grozavu să continue în Copou și în SuperLigă. Pe ce se bazează Cornel Șfaițer

Politehnica Iași și-a asigurat, în urma victoriei cu Steaua (scor 5-1), din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, și locul 1 în campionat și își poate face temele, încă de pe acum, pentru ce va urma pentru ea în SuperLigă.

În paralel cu pregătirea ultimelor două etape ale acestui campionat, în deplasare la Unirea Dej și acasă cu Dinamo, oficialii clubului din Copou creionează și planul de bătaie pentru sezonul viitor, de primă ligă.

Rămâne Leo Grozavu la Poli Iași? Ce spune președintele Cornel Șfaițer

Întrebat atât înaintea meciului cu Steaua, cât și după, despre viitorul său la Iași, antrenorul Leo Grozavu a spus că își dorește să continue. Iar succesele cu SC Oțelul și Steaua, plus emulația creată în Copou l-au adus mai aproape de un nou contract cu Poli. Dar nu suficient de aproape. Grozavu a precizat că își dorește să rămână la Poli, dar nu în orice condiții.

Legat de acest subiect, președintele Consiliului de Adminsitrație al clubului, Cornel Șfaițer, cel care l-a și adus pe antrenor la Poli, s-a declarat încrezător că îl va convinge pe Leo Grozavu să antreneze în Copou și în sezonul viitor.

”Trebuie să vedem cum gestionăm acest moment, așa cum a spus și Leo. Îl cunosc foarte bine, lucrăm de mulți ani împreună și cred că putem să-l convingem să continue la Iași. Cum am reușit să-l aduc în noiembrie, cred și acum că ne putem înțelege. Dar nu putem continua în orice condiții. Trebuie să vedem cum gestionăm situația, ce putem transfera. Asta e cea mai mare problemă a noastră, să ne întărim. Sigur, e normal, Leo vrea întăriri. Și eu personal îmi doresc. Vă dați seama că îmi doresc poate mai mult ca el, știți în ce condiții am venit la Iași, pentru a face performanțe împreună. Ne trebuie un buget mult mai mare, jucători de calitate. Am creionat deja un buget, ne-am făcut în mare temele, urmează să definitivăm în următoarea perioadă. Știm ce ne așteaptă. E clar că avem nevoie de susținere, un buget minim se învârte în jurul sumei de 5 milioane de euro. Bine, nu întotdeauna un buget mare îți asigură și succesul, dar e clar că plecăm de la un buget minim”, a declarat Cornel Șfaițer.

”Trebuie să țintim sus. Am jucat în cupele europene și cu Botoșani, și cu Sepsi, asta îmi doresc și la Iași în viitor”

Oficialul clubului din Copou a precizat că visul său este să joace și cu Politehnica iași în cupele europene, așa cum s-a întâmplat la Botoșani și Sfântu Gheorghe, echipe pe care le-a condus în trecut.

”Am jucat în cupele europene și cu Botoșani, și cu Sepsi Sfântu Gheorghe, două echipe care nu aveau ca obiectiv calificarea în Europa. Cu Botoșaniul am ajuns în cupele europene, iar cu Sepsi am reușit o performanță formidabilă, locul 4 în play-off. Și asta îmi doresc și la Iași, pe viitor. Tot timpul am țintit sus și așa voi face și la Iași. Îmi doresc ca în viitor să jucăm în cupele europene. Acum trebuie să ne facem temele cum trebuie și să țintim sus. Trebuie să fim mândri de acest oraș și trebuie să ridicăm nivelul din toate punctele de vedere la Iași, nu numai prin sport. Ne așteaptă un debut de sezon complicat. Vedem ce se întâmplă acum în SuperLigă, o echipă ca UTA, cu tradiție, cu suporteri, cu un stadion nou, o echipă FC Argeș, cu investiții mari, se bat în subsolul clasamentului. Consider că la anul va fi cel mai greu an în SuperLigă. La fel și lupta pentru promovare în Liga 2. Va fi complicat, pentru că au fost destul de multe echipe rămase în afară în acest sezon și se vor bate la promovare”, a completat Cornel Șfaițer.

”Va fi o sărbătoare și la meciul cu Dinamo, vom fi medaliați. Ne dorim să nu pierdem în ultimele două etape”

Președintele Consiliului Director al Politehnicii a spus că dorința sa este ca Poli să încheie neînvinsă play-off-ul și i-a invitat pe ieșeni în număr cât mai mare și la sărbătoare de la partida cu Dinamo, când ieșenii vor fi medaliați de către Federația Română de Fotbal.

”A fost o bucurie imensă la meciul cu Steaua, toți ieșenii care au urcat în Copou au plecat bucuroși acasă și pentru joc, și pentru o victorie frumoasă. Ne doream mult o victorie, pentru că nu am reușit mai nimic în Ghencea în ultimele două sezoane. Am scos în extremis un egal pe final în play-off, iar în sezonul regulat am pierdut de două ori în Ghencea. De aceea ne doream o victorie în fața Stelei și am reușit-o de o manieră clară. A fost o bucurie frumoasă în Copou, am văzut copii, femei, familii la stadion, o atmosferă cum îmi doresc să văd mereu la Iași. Ne dorim ca în ultimele două meciuri, indiferent cu cine va juca Leo, să nu pierdem. Vrem să încheiem cu o sărbătoare frumoasă la meciul cu Dinamo. Vom fi medaliați, terminăm pe locul întâi, dar dorința mea este să încheiem cu un joc bun și la final să sărbătorim împreună”, a completat Șfaițer.

Leo Grozavu, după meciul cu Steaua: ”În prima ligă totul va fi diferit. Trebuie să știm să gestionăm momentul”

La finalul meciului cu Steaua, antrenorul Leo Grozavu a declarat că își dorește să continue la Iași, dar nu pentru a se chinui, ci pentru a încerca să obțină mai mult decât o luptă pentru evitarea retrogradării.

”Mi-am dorit să mă întorc în prima ligă. Deocamdată am făcut un pas mare, e foarte important să gestionăm foarte bine momentul și să știm să ne pregătim pentru prima ligă, pentru că va fi totul diferit. Alt campionat, alte adversare, altă organizare, totul va fi altfel și va trebui să fim foarte bine pregătiți. Iașiul, am mai spus, merită mult mai mult. Eu sunt foarte ambițios, sper să reușim în acest an să ținem steagul sus. Pentru că altfel e dificil să stai un an în A, un an în B, să tot faci naveta. Vreau ca toată lumea să fie conștientă că ne așteaptă un campionat foarte greu. Am obligat multă lume să fie alături de noi și sper să înțeleagă momentul. Pentru că altfel, după bine poate să vină rapid mai puțin binele. În primul rând vă spun că îmi doresc să continui la Iași. Și dacă îmi doresc, e clar că primul pas se face. Dar nu îmi doresc să stau la Iași ca să mă chinui. Am întâlnit oameni extraordinari aici, dar am spus, pornim la o muncă foarte grea. Și nu îmi doresc ca după ce ne uităm gingaș unii la alții să ne uităm după aceea urât”, a spus Leo Grozavu.

  • Cornel Șfaițer și Leo Grozavu au mai colaborat și la FC Botoșani și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Tudy (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-leo-grozavu-aplaudat-la-conferinta-de-presa-de-dupa-victoria-cu-5-1-cu-steaua-19270274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-esecul-rusinos-de-la-iasi-al-stelei-nu-vreau-sa-fiu-eu-singurul-prost-care-ma-consum-degeaba-poate-cineva-spune-uite-l-si-pe-fraierul-asta-se-tavaleste-pe-acolo-19270341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-spectacol-in-copou-poli-iasi-a-obtinut-o-victorie-entuziasmanta-in-fata-stelei-si-si-a-asigurat-titlul-de-campioana-a-ligii-2-in-acest-sezon-video-cu-momentele-de-bucurie-de-la-final-19270236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-steaua-se-joaca-de-la-ora-1900-moldovenii-isi-pot-asigura-matematic-locul-1-si-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-19270177

Narcis POHOAȚĂ 11 May. 2023, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă