Leo Grozavu speră să rezolve și al doilea obiectiv la Poli Iași, după meciul cu Steaua: ”Ne dorim să încheiem conturile cu locul întâi la prima șansă.” Problemele de lot pe care le are

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2023, 20:08 Liga 2
Leo Grozavu speră să rezolve și al doilea obiectiv la Poli Iași, după meciul cu Steaua: ”Ne dorim să încheiem conturile cu locul întâi la prima șansă.” Problemele de lot pe care le are

După ce a devenit matematic promobată în SuperLigă în urmă cu două etape, Politehnica Iași își poate asigura, miercuri, tot pe teren propriu, și titlul de campioană a sezonului 2022-2023 în Liga a 2-a. Gruparea ieșeană întâlnește Steaua București, în Copou, miercuri, de la ora 19:00, în primul meci al rundei a 8-a din play-off și are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de locul întâi la finalul campionatului.

Leo Grozavu speră să rezolve obiectivul terminării pe primul loc încă de la prima oportunitate

Antrenorul formației ieșene, Leo Grozavu, a declarat că își dorește să închidă conturile cu locul întâi încă de la prima oportunitate ivită, așa cum s-a întâmplat și cu promovarea matematică.

Poli Iași a promovat matematic după un 2-0 cu SC Oțelul Galați, în urmă cu două etape, în Copou și tot în propriul fief poate deveni și campioană.

”Nu e un meci decisiv, dar e important, pentru că mai sunt două etape. Așa cum am reușit la meciul cu Oțelul să încheiem conturile sută la sută cu promovarea, ne dorim să se întâmple același lucru și cu Steaua, respectiv încheierea conturilor cu primul loc, tot pe teren propriu. Sută la sută va fi un meci dificil, împotriva echipei care în momentul de față ne amenință cel mai tare în clasament. De fapt, ne-a amenințat tot campionatul, pentru că din momentul în care am venit aici am spus că Steaua țintește locul întâi. Și a fost singura echipă care în marea majoritate a timpului a stat pe această poziție. Întâlnim o echipă cu jucători experimentați, foarte omogenă, ținând cont că în ultimii doi ani foarte puțini jucători au fost schimbați. O echipă cu un antrenor aflat de o lungă perioadă în funcție și care cunoaște foarte jucătorii, un tehnician care a demonstrat că are cunoștințe bune pentru nivelul la care activează”, a declarat Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

”Așteptăm mulți suporteri la stadion. Iar asta ne obligă. De mult nu am mai văzut un stadion atât de plin în Copou, ca la meciul cu Oțelul”

Grozavu este convins că tribunele stadionului ”Emil Alexandrescu” vor fi din nou pline pentru al doilea joc consecutiv, acum cu Steaua, așa cum s-a întâmplat la derby-ul moldav cu SC Oțelul Galați.

”Ne pregătim în ideea asta, cred că toată lumea e conștientă. Probabil că minieșecul de la Buzău – pentru că la modul cum ne-am prezentat în multe momente îl consider un minieșec, ne-a trezit și o să avem o altă stare la partida de pe teren propriu. În plus, așteptăm mulți suporteri care ne-au încurajat foarte frumos pe parcursul partidei cu Oțelul. La final s-a văzut, a contat aportul lor. Am văzut un stadion plin cum nu am mai văzut de mult la Iași și mi-aș dori să văd în fiecare joc. Sunt convins că la următoarele două jocuri de pe teren propriu (n.r. cu Steaua și Dinamo) vor fi mulți oameni care ne vor susține. Iar asta ne obligă să avem o prestație bună, să avem determinare. Pentru că până la urmă în asta constă sportul. Cel mai bun câștigă, sau cel mai norocos în multe momente, dar e important să lăsăm toată energia de care suntem capabili pe teren. Și asta aștept eu de la echipă”, a transmis antrenorul Politehnicii Iași.

Mai mulți indisponibili în echipa din Copou, dar Leo Grozavu spune că nu acceptă ”alibiuri”

Leo Grozavu a precizat că are mai mulți jucători indisponibili sau incerți, dar speră ca până la ora jocului să mai recupereze dintre cei cu probleme medicale. Și să nu mai ”cadă” vreunul, așa cum s-a întâmplat înaintea jocului cu Buzăul, când Ianoș Brînză a acuzat o leziune, sau cu Florin Plămadă.

”Avem câteva probleme, din păcate am avut și la Buzău. Și în anumite momente probabil au contat, deși eu am încredere în toți jucătorii care formează lotul în momentul de față. În momentul de față Katanec și Plămadă sunt incerți. Sau indisponibili. Sperăm ca până la ora jocului să-i recuperăm, pentru că avem nevoie de orice jucător care poate să aducă plus valoare echipei. Dacă nu, cei care sunt la dispozișia noastră va trebui să dea totul pentru a demonstra că prezența lor în lot este meritorie. În momentul de față tot în doi stoperi stăm. Mai avem probleme și cu mijlocașii centrali Vașvari și Telcean. Și a mai apărut în ultimul moment o problemă cu Marchioni, care are are un deces în familie și vă dați seama că starea lui mentală nu este la cel mai înalt nivel. Suntem alături de el. Vom vedea ce soluții vom alege. Sunt suficient de mulți jucători cu probleme, ne-au prins și în această săptămână cu trei jocuri, nu e ușor, dar vom găsi soluții. Nu încerc să creez alibiuri și nu accept niciun alibi, nici vizavi de mine, nici vizavi de echipă. Suntem datori să facem tot ce depinde de noi să ne acontăm primul loc cât mai rapid”, a punctat Leo Grozavu.

Acesta a explicat că stoperul croat Matija Katanec a făcut infiltrații înainte de meciul cu Buzăul și nu a fost folosit pentru a nu se agrava situația lui, în timp ce Florin Plămadă și Ianoș Brînză au avuzat probleme medicale înaintea partidei. De asemenea, Vașvari și Telcean au probleme de câteva runde și încă nu sunt refăcuți.

Grozavu a explicat și de ce a apărat Ianoș Brînză în meciurile dinaintea partidei de la Buzău, unde Jankov a revenit și a fostul omul partidei: ”Îmi doream ca Jankov să își revină, pentru că la celelalte jocuri nu l-am simțit în plenitudinea forțelor. Colaborez foarte mult cu staff-ul, iar antrenorul de portari Radu Sardescu a spus că nu îl simte în cea mai bună stare, de asta l-am folosit pe Brînză. Era revenit din punct de vedere medical, dar nu și fizic, mental. Și atunci am preferat să jucăm cu Ianoș. De fiecare dată vom face la fel, nu o să forțăm jucători, prefer să jucăm cu un unul apt sută la sută, pentru că e mult mai important pentru echipă să avem aport fizic în totalitate.”

”Ne dorim să încheiem campionatul cu capul sus. Și așa se speculează foarte mult”

Antrenorul Politehnicii Iași a subliniat din nou, așa cum a făcut-o și înaintea meciului de la Buzău, că în ultimele etape ar putea apărea în teren și jucători care au evoluat mai puțin până acum, pentru a evalua tot ce are în lot. Dar că indiferent de cine va fi în teren vrea să încheie cu capul sus campionatul, pentru a nu da loc la speculații.

”Ne dorim să încheiem campionatul cu capul sus, pentru că și așa în România se speculează foarte mult. Dar eu nu mă uit la ce spun alții, eu îmi văd de treaba mea. Cine mă cunoaște știe că eu îmi doresc să câștig jocul, indiferent dacă joacă un junior de 16 ani sau unul experimentat de 39 de ani, indiferent dacă e meci oficial sau amical. Am spus, în funcție de randament, de stare medicală, de grad de uzură, de specificul jocului respectiv, e posibil să apară și alți jucători. Am spus-o și înaintea jocului de la Buzău, acolo unde am încercat să fac cea mai bună echipă. Și e bine că nu am pierdut, am legat al 15-lea joc fără înfrângere, ceea ce este important. Orice punct luat în clasament îl considerăm muncit, meritat și de multe ori poate fi și mulțumitor”, a declarat Leo Grozavu.

Discuțiile despre prelungirea contractului, amânate după ultima etapă

Antrenorul care va împlini în luna august vârsta de 56 de ani spune că va decide după ultima etapă dacă își va prelungi sau nu contractul cu Poli Iași, scadent la finele sezonului actual: ”E devreme să discutăm acum (n.r. despre prelungirea contractului). Mai sunt trei jocuri, vom face o analiză, tragem concluzii și vom vedea în ce condiții putem să mergem mai departe. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct. În momentul în care tu joci din trei în trei zile, duminică-miercuri, nu avem timp acum. Am avut discuții înainte de Buzău, cam ce ar trebui pentru viitor, vizavi de strategie generală, dar nu am intrat în amănunte și nici nu e cazul acum. La final, cum am terminat, tragem concluziile și vedem. Trei jocuri sunt foarte multe. Un joc e foarte mult, îți poate arăta foarte multe.”

Echipele Politehnica Iași și Steaua București se întâlnesc miercuri, 10 mai, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, cu începere de la ora 19:00, în primul meci al rundei a 8-a din play-off, antepenultima din acest sezon.

Poli Iași ocupă prima poziție, cu 53 de puncte, în timp ce Steaua se află pe locul secund, cu 49 de puncte. Indiferent de rezultat, ambele echipe își păstrează locurile în clasament după această rundă, cu mențiunea că Steaua poate fi egalată la puncte. Dacă pierde la Iași, iar SC Oțelul învinge pe Dinamo. Dacă se va întâmpla acest lucru, ieșenii își vor asigura locul 1, iar gălățenii vor promova și ei matematic.

Declarațiile lui Leo Grozavu înainte de Poli Iași – Steaua:

https://www.youtube.com/watch?v=Q_CWLc4rnGc

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-un-nou-meci-decisiv-in-copou-de-aceasta-data-cu-trofeul-ligii-2-pe-masa-cu-o-victorie-in-fata-stelei-echipa-lui-leo-grozavu-isi-asigura-titlul-de-campioana-in-sezonul-2022-2023-19270098

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marturia-tulburatoare-a-lui-cornel-sfaiter-presedintele-clubului-poli-iasi-dupa-ce-si-a-pierdut-recent-sotia-am-fost-daramat-am-vrut-sa-ies-complet-din-fotbal-ce-sanse-sunt-sa-19270094

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-ratat-victoria-in-prelungirile-partidei-de-la-buzau-iar-leo-grozavu-considera-ca-remiza-este-echitabila-a-avut-si-gloria-multe-ocazii-pe-cine-vede-favorita-la-promovar-19269960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-copoul-a-respirat-fotbal-din-nou-dupa-foarte-multi-ani-strazi-blocate-cozi-de-masini-palcuri-de-suporteri-pe-bulevard-si-un-stadion-plin-cum-a-trait-iasiul-derby-ul-moldav-cu-otelul-s-19269205

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2023, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă