Președintele CSC Șelimbăr, despre situația lui Claudiu Niculescu: ”Poate să plece când vrea.” Clubul a ales stadionul unde organizează ultimele două jocuri din sezonul regular

Ovidiu BOICA 21 Feb. 2024, 21:50 Liga 2
Președintele CSC Șelimbăr, despre situația lui Claudiu Niculescu: ”Poate să plece când vrea.” Clubul a ales stadionul unde organizează ultimele două jocuri din sezonul regular

Remus Șerban, președintele executiv al CSC Șelimbăr, a declarat, în weekendul dinainte de reluarea Ligii 2, că antrenorul Claudiu Niculescu nu are în contract o clauză specială și că acesta ar putea pleca în orice moment de la echipa cu care a iernat pe locul 1.

Este cunoscut faptul că, în toamnă, după parcursul bun al sibienilor, fostul atacant ar fi fost dorit de mai multe echipe din SuperLigă, numele său vehiculându-se la Dinamo și FC Voluntari, cel puțin.

Claudiu Niculescu poate să plece când vrea de la CSC Șelimbăr

Șerban spune că își dorește ca antrenorul Claudiu Niculescu, la CSC Șelimbăr din noiembrie 2022, să rămână la echipă și în sezonul viitor.

”Poate să plece oricând dacă-și dorește. Nu ne putem pune împotriva dorinței lui. Știu că, pentru el, e un lucru extraordinar să antreneze la un nivel superior, dar încercăm să-l ținem cu toate puterile la noi. El se simte foarte bine aici și atâta timp cât sunt rezultate și proiectul este unul foarte serios, am dat dovadă că este unul serios, cred că nu are motive să plece. În primul rând, trebuie să terminăm campionatul pe o poziție cât mai bună, e clar că mai avem un pic și vom atinge acel obiectiv de a fi în play-off. Din vară, vom vedea. Sperăm să continuăm și din vară, mi-aș dori foarte, foarte mult și cred că și el”, a declarat Remus Șerban la ”Arena Sport” de la Metropola TV.

În aprilie 2023, CSC Șelimbăr îi oferea un contract până în vara anului 2025 lui Claudiu Niculescu
În aprilie 2023, CSC Șelimbăr îi oferea un contract până în vara anului 2025 lui Claudiu Niculescu. Acesta semnase la începutul lunii noiembrie 2022 un acord valabil până în vara anului 2023.

Echipa nu are drept de promovare, jucătorii au bonusuri financiare să ajungă în play-off și să termine pe locul 1

Conducătorul clubului sibian a mai spus că jucătorii au stipulate bonusuri financiare atât la victorii, cât și pentru play-off și câștigarea campionatului Ligii 2, chiar dacă echipa sa nu are drept de promovare.

”Vă asigur că ne vom lupta până la capăt astfel încât să terminăm pe locul întâi și ne vom juca șansele în mod egal și cu aceeași determinare și combativitate”, dă asigurări președintele CSC Șelimbăr.

Remus Șerban a adăugat că își dorește ca echipa să se mențină pe primul loc, acolo unde este după 15 etape, până la finalul sezonului, char dacă este o misiune dificilă. ”Normal că ne dorim să rămânem și după cele patru etape tot pe prima poziție. Ar fi un lucru minunat! Este foarte greu de ajuns, dar și mai greu e de menținut pe această poziție. Este o presiune destul de mare, încercăm să-i facem față”, a adăugat oficialul sibian.

Stagiul din Turcia din acest început de an, unul dintre cele mai reușite ale lui Niculescu de când e antrenor!

Remus Șerban a vorbit la Metropola TV și despre cantonamentul de aproape două săptămâni efectuat în Antalya de ”călăreții roșii”, susținând că antrenorul Claudiu Niculescu a apreciat că a fost unul dintre cele mai reușite stagii de acest fel de când s-a apucat de antrenorat, în condițiile în care a pregătit echipe ca ”U” Cluj, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, Concordia Chiajna sau Poli Iași.

”Am avut un cantonament foarte reușit. Chiar am avut o mică ședință după terminarea cantonamentului și Claudiu le spunea băieților că a fost unul dintre cele mai reușite cantonamente la care a participat el, din toate punctele de vedere, condiții de pregătire foarte bune, jucătorii s-au prezentat foarte bine, au dat dovadă de aceeași determinare și combativitate. N-am avut accidentări, ceea ce este un lucru extraordinar. Am avut patru meciuri cu echipe puternice, cu o echipă din liga a doua poloneză, o echipă din liga a doua cehă și două din Superliga Uzbekistanului. O victorie și trei egaluri, dar au fost niște meciuri consistente de care noi am fost foarte mulțumiți”, a mai spus Șerban.

Legat de transferuri, Șerban a susținut că s-a urmărit, în această iarnă, completarea lotului pe posturile deficitare. ”Bineînțeles că am mai adus câțiva jucători pe toate compartimentele, acolo unde a fost necesar și nevoie. În rest, mergem pe aceeași componență a lotului, omogenitate și, bineînțeles, ne dorim să mergem în continuare la fel de bine. Ne-am întărit în toate compartimentele, zic eu”, a adăugat președintele executiv al CSC Șelimbăr.

Remus Șerban a mai menționat că liniștea la echipă și încrederea în forțele proprii i-au ajutat pe șelimbăreni să ajungă în fruntea clasamentului Ligii 2: În primul rând, este liniște la echipă, suntem mult mai încrezători și cred că asta a făcut diferența, a făcut ca noi să ajungem pe locul întâi. Claudiu este un tip care și-a pus amprenta asupra echipei, asupra jocului și a jucătorilor. La fel, eu cred că acest lucru a fost foarte, foarte important în a ajunge noi pe locul întâi și a avea acest parcurs extraordinar.”

Următoarele două jocuri de-acasă, la Cisnădie

Până la finalul sezonului regular al Ligii 2, CSC Șelimbăr mai are de jucat acasă cu CS Mioveni și Chindia Târgoviște. Ambele partide se vor disputa la Cisnădie, pe stadionul Măgura, unde au fost susținute șase din cele șapte partide de pe teren propriu din ediția 2023/24. Apoi, în play-off, și în funcție de programul prim-divizionarei FC Hermannstadt, clubul ar putea juca meciurile de-acasă pe stadionul Municipalul din Sibiu, unde în acest sezon a mai disputat un joc, ultimul din 2023, cel cu CSM Reșița (scor 2-2).

”Până la terminarea sezonului regular mai sunt două meciuri acasă, pe care le vom disputa la Cisnădie, după care vom vedea. În funcție de programul echipei FC Hermannstadt, vom vedea dacă vom putea să jucăm meciurile din play-off pe Municipalul din Sibiu. Avem deschidere totală din partea municipalității și a publicului sibian, dar vedem, în funcție de programul echipei sibiene, vedem ce se va întâmpla”, a mai spus Șerban, care speră ca echipa sa să se întoarcă de la Târgu Jiu, duminică, cu toate cele trei puncte: ”Cu siguranță, da, ne dorim o victorie, mergem la Târgu Jiu doar la victorie, bineînțeles. Abordăm toate meciurile la victorie, știți bine.”

Primul meci oficial din 2024 al CSC Șelimbăr are loc duminică, de la ora 17:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, clasata pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu nouă puncte mai puțin.

Foto: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-revine-pe-municipalul-din-targu-jiu-19300112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-ultimul-amical-al-selimbarului-19300087

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-invins-unirea-dej-in-ultimul-lor-test-inainte-de-reluarea-ligii-2-19299911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-lui-claudiu-niculescu-dupa-cantonamentul-selimbarului-in-turcia-19299550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-a-refuzat-discutiile-cu-dinamo-19295437

Ovidiu BOICA 21 Feb. 2024, 21:50 Liga 2
Pe aceeași temă