Președintele CJ Constanța promite să ajute Farul, dar pune o condiție! „Sunt suspecți de fel de fel de matrapazlâcuri”

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 19:54 Liga 2
Președintele CJ Constanța promite să ajute Farul, dar pune o condiție!**

C.J Constanța ar băga bani la FC Farul doar dacă echipa va scăpa de litigiile pe care le are cu Bosânceanu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat astăzi, la finalul unei conferințe de presă, că autoritățile locale se vor implica și la echipa de fotbal, dar numai după ce se vor rezolva litigiile dintre Gheorghe Bosânceanu, fostul finanțator al FC Farul, și actuala conducere a clubului, firma Maritima.

„Eu am fost criticat de oameni că am cheltuit mulți bani în sport, deși județul Constanța și municipiul Constanța are atâtea echipe campioane. Avem exemplul cel mai clar pe HCM Constanța, campioană de trei ori consecutiv în ultimii trei ani la handbal, avem echipele de volei, atât la feminin, cât și la masculin, dar și mai important este că avem campioni naționali și la cadeți și juniori. Este o muncă de 10-15 ani de zile, rezultatele vin după 10-15 ani de zile.

Dacă mă întrebați, ca simplu microbist, este o problemă acolo care este generată de niște litigii mai vechi, de niște socoteli încurcate pe care trebuie să le lămurească cei care le-au făcut, adică fostul proprietar, domnul Bosânceanu, și firma Maritima, cea care a preluat de la domnul Bosânceanu echipa și clubul. Noi, anul trecut, am comandat un audit și am văzut că sunt fel de fel de datorii, sume mari de bani de la unii la ceilalți. Acest lucru pe mine m-a îngrijorat pentru că nu pot să bag banii publici ai județului Constanța, așa cum nici Radu Mazăre nu poate să bage banii publici ai orașului Constanța într-o chestiune încurcată și care este suspectată de fel de fel de matrapazlâcuri. Să se termine litigiile de acolo și preluăm, atât cât putem, și nu singuri pentru că mai sunt aici și Portul Constanța și CNE Cernavodă și Canalul Dunăre-Marea Neagră și Oil Terminal ca potențiali agenți economici care la o chestiune serioasă s-ar alătura unui astfel de proiect. Până atunci, nu pot să mă gândesc pentru că facem doar simple speculații.” a spus Nicușor Constantinescu.

Articol și foto de Alexandru RAITA
 

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 19:54 Liga 2
Pe aceeași temă