Premierul trimite Corpul de control la CSA Steaua, după ce FCSB nu și-a îndeplinit visul de a fi primită pe stadionul din Ghencea! Ce verificări a solicitat Marcel Ciolacu și reacția lui Gigi Becali

Daniel VLAD 20 Jul. 2023, 13:01 Liga 2
Premierul trimite Corpul de control la CSA Steaua, după ce FCSB nu și-a îndeplinit visul de a fi primită pe stadionul din Ghencea! Ce verificări a solicitat Marcel Ciolacu și reacția lui Gigi Becali

Bombă în fotbalul din România! Surse din interiorul Guvernului au dezvăluit în exclusitatate pentru ProSport că premierul Marcel Ciolacu a decis, în această dimineață, să trimită Corpul de control la CSA Steaua, după ce clubul aparținând Ministerului Apărării Naționale nu a acceptat FCSB să joace pe stadion Steaua.

Potrivit surselor noastre, șeful Guvernului cere verificări ”la sânge” cu privire la modul în care este administrat stadionul Ghencea. De altfel, prim-ministrul României a solicitat să fie analizate și veniturile obținute din administrarea stadionului, precum și cheltuielile asumate pentru funcționarea acestuia.

Reporterii ProSport au mai aflat că angajații Corpului de control al premierului au primit sarcina să analizeze modul în care a fost gestionat stadionul de la începutul anului 2021 până azi.

În acest sens, Marcel Ciolacu a dispus echipei de control să ceară de la CSA Steaua toate documentele relevante cu privire la această acțiune de verificare. Potrivit legii, dacă se vor constata abateri, Corpul de control va putea sesiza instituțiile competente de anchetă, respectiv Poliția și Parchetul.

Premierul Ciolacu a trimis Corpul de control la CSA Steaua!

Decizia lui Marcel Ciolacu apare în contextul în care reprezentanții CSA Steaua nu au acceptat condițiile în care echipa lui Gigi Becali, FCSB, voia să joace pe stadionul Steaua derby-ul cu Dinamo.

În urmă cu două săptămâni, prim-ministrul român declara în exclusivitate pentru ProSport că meciul dintre FCSB și Dinamo se va juca pe arena din Bulevardul Ghencea. ”Normal este să se joace derby-ul FCSB-Dinamo pe stadionul Ghencea. Îmi doresc să fiu prezent, cum eram în copilărie, împreună cu tatăl meu”, susținea, atunci, premierul Marcel Ciolacu.

Numai că reprezentanții Stelei au blocat accesul FCSB pe arenă, punând piedici echipei din prima ligă prin introducerea unor clauze restrictive în contractul de închiriere a stadionului.

Gigi Becali, reacție după ce a aflat că premierul a trimis Corpul de Control la CSA Steaua!

Gigi Becali, patronul clubului FCSB, a oferit o primă reacție, în exclusivitate pentru ProSport, cu privire la decizia premierului Marcel Ciolacu. Becali este convins că există nereguli în cadrul CSA Steaua.

”Îmi doresc din tot sufletul ca aceasta informație să fie adevărată, deoarece așa nu se mai poate. Aici a fost vorba de ambiția acelui om împotriva mea. Știți foarte bine că omul ăla s-a jurat că noi nu vom călca în Ghencea. Dar sunt curios și eu să văd pe unde o să scoată Talpan cămașa în fața Corpului de Control? Păi, tu îți pui ambiții pe mine și subminezi bugetul Statului? Voi credeți că eu am ajuns bătăia voastră de joc? V-am acceptat toate clauzele, dar stați așa că o să intrați pe mâna Corpului de Control. Foarte bine vă face Marcel Ciolacu.

Nu am cerut să întru gratis, ci plăteam. Mă oferisem să accept și milionul ăla. Câți bani ați produs cu stadionul ăsta de când l-ați preluat? O să vedeți câte se vor descoperi după acest Control, iar apoi o să văd și eu cine răspunde”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

Florin Talpan, spunea zilelele acestea, că acordarea dreptului de a juca în Ghencea a depins de acea asigurare cu care reprezentanții patronului de la FCSB nu s-au prezentat la negocieri. ”Nu a venit cu asigurarea cerută de către club. Dacă asta a fost condiția și el nu a venit cu ea, adio și la revedere. Noi am cerut poliță de asigurare. Nu a venit cu ea, nu știu de ce Becali e atât de băgat în seamă. Dacă te oprește poliția trebuie sa dai RCA-ul, nu le spui că ai nu știu ce cont cu un milion de euro”, a spus Florin Talpan, la DigiSport.

Vlad Iacob, administrator special al clubului Dinamo, susține că ceea a cerut CSA Steaua clubului FCSB nu se poate realiza în România. ”Nu există în România poliță de asigurare contra huliganismului”, a spus Iacob la ProSport LIVE.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/florin-talpan-erou-sau-insubordonat-gestul-incalificabil-pentru-un-colonel-de-armata-pe-care-l-ar-fi-facut-juristul-csa-steaua-cand-a-intrat-peste-comisia-de-negocieri-cu-fcsb-19702511

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/nu-se-mai-termina-niciodata-fcsb-vrea-din-nou-sa-intre-pe-ghencea-la-ce-meci-cere-gigi-becali-sa-fie-lasat-sa-joace-pe-stadionul-steaua-si-ce-solutie-a-gasit-sa-ia-arena-de-la-armata-19702466

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/internetul-a-explodat-dupa-ce-fcsb-a-pierdut-razboiul-cu-csa-si-nu-intra-pe-stadionul-steaua-cele-mai-tari-glume-care-au-aparut-in-spatiul-online-19702483

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/se-complica-treburile-pentru-stefan-bichir-si-florin-talpan-corespondenta-dintre-fcsb-si-csa-steaua-proba-pentru-ce-va-urma-19702464

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/cum-l-a-pacalit-florin-talpan-pe-gigi-becali-in-demersul-de-inchiriere-a-stadionului-steaua-patronul-lui-fcsb-o-sa-tune-cand-va-afla-ca-a-fost-dus-de-nas-19702447

Daniel VLAD 20 Jul. 2023, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă