„Vreau să văd atitudine, determinare și ambiție din partea jucătorilor

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 13:35 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la FC Argeș au terminat perioada de pregătire cen­tra­lizată pe care au efectuat-o la cantonamentul de la Baza Vul­turilor din Trivale. Alb-violeții au avut programate în fiecare zi câte două antrenamente, iar tehnicianul Iulian Crivac a pus ma­re accent pe pregătirea fizică, având în vedere că a fost o pe­rioadă de acumulări. În cele 9 zile de cantonament, echipa a disputat și două meciuri de verificare, ambele cu echipa de liga a patra Atletic Bradu. Piteștenii l-au câștigat pe primul cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 90, și l-au pierdut pe al doilea cu 2-1. Iulian Crivac a tras concluziile după perioada de pregă­tire centralizată.  

– Care sunt concluziile du­pă perioada central­i­za­tă de pregătire?
– Pot spune că a fost un cantonament destul de bun pentru că ne-am atins obiec­ti­vele. Jucătorii au răspuns ce­­rințelor mele. Am pus accent mare pe pregătirea fizică. Din pă­cate, am avut și jucători care s-au accidentat. Mă refer aici la A­lin Popa, care va ieși din circuit. Are entorsă și sper să revină cât mai repede la pregătire.

– Crezi că pregătirea fizică îi va ține pe jucători tot returul?
– Eu nu am făcut o pregătire care să-i țină cât mai mult. Pe parcurs pot interveni și acci­den­tările și important este să ai con­tinuitate după ce te recu­pe­rezi. Antrenamentele au de­curs bine, cu excepția jo­cului de pregătire de la Bradu, pe care l-am pierdut. A­ceastă înfrângere m-a deranjat pe mine ca antrenor, pe suporteri și pe oamenii de fotbal. Este rușinos să te bată o echipă de divizia jude­țeană! Ne-a arătat că mai avem multe lucruri de pus la punct.

„Vreau să văd atitudine și determinare”

– Se poate vorbi despre plusuri și minusuri, după acest cantona­ment?
– Da. Consider că avem multe plu­suri, pentru că jucătorii au răs­puns bine cerințelor, iar ca minu­suri este rezultatul cu Bradu. Le-am spus jucătorilor că, indife­rent de meci și de adversar, trebuie să fie profesioniști și să trateze serios orice partidă.

– Vor începe meciurile amicale cu echipele de liga a doua. La ce să ne așteptăm?
– La un joc bun și la rezultate. Nu mai merge să spunem că a fost amical și că nu contează că am pierdut. Rezultatele pe care le vom obține în următoarele meciuri vor conta foarte mult pentru moralul echipei. Victoriile dau încredere. Jocurile cu FC Olt, CS Mioveni, Dinamo II și Chindia Tîrgoviște vor arăta exact care este potențialul nostru. Vreau să văd atitudine, determinare și ambiție din partea jucătorilor. Nu mai accept înfrângeri în amicaluri. Indeferent că jucăm un amical sau un meci oficial, trebuie să câștigăm.

Mai are nevoie de jucători

– Ești mulțumit de lot?
– În mare parte, da. L-am adus pe Mirescu de la Severin și aștep­tăm un fundaș lateral sârb. Am mai avea nevoie de un mijlocaș central și de un vârf. Avem doi mijlocași de­fensivi, însă, dacă se accidentează vreunul, vom avea probleme.

– Ce impresie ți-a lăsat Mirescu?
– Este un jucător talentat, care ne poate ajuta. Vine după o perioa­dă de inactivitate, dar, cu o pre­găti­re bu­nă, poate reveni. Are calități și caracter. Depinde numai de el să a­jungă la o capacitate a­decvată pen­tru a juca.

– Se poate spune că la FC Argeș se construiește un loc cu care să se atace promovarea în sezonul viitor?
– Noi încercăm încă din acest an să promovăm, chiar dacă diferența dintre noi și primele două clasate este considerabilă. Este însă foarte greu. Trebuie să câștigăm toa­te me­­ciurile în acest retur, pentru a avea șanse. Este important să în­cepem bine returul și să legăm câteva vic­torii consecutive. Va trebui să știm să gestionăm pauza, pentru că du­pă primele două etape vom sta. Tre­buie să facem tot po­sibilul să ră­mânem într-o formă fi­zică și spor­tivă bună.
 
„Cu un lot competitiv, anul viitor putem promova”

– Cum crezi că va fi returul?
– Destul de greu, pentru că multe echipe s-au în­tărit. Timi­șoa­ra este principala favorită la pro­mo­­vare, deoarece a făcut achiziții bune. Mai este Corona Bra­șov, de care noi ne putem apropia dacă vom câștiga cele trei puncte la masa verde. Se poate spune că am avut și ghinion, întrucât în șase etape am jucat doar un meci a­ca­să. Noi am adunat 3-4 puncte. în timp ce alte echipe au strâns multe puncte și au urcat în fruntea clasamentului. Trebuie să avem continui­ta­te în rezultate, pentru a spera.

– Este posibil ca unele echipe să nu obțină licența pentru Liga I…
– Având în vedere situația eco­no­mică și problemele care sunt, este posibil ca unele echipe să nu obțină licența. Noi trebuie să profi­tăm de acest lucru și să fim aproa­pe în eventualitatea în care se va promova de pe locul al 3-lea. Este posibil ca unele echipe să se des­fi­ințeze din cauza banilor. Dacă nu vom putea să promovăm în a­ceastă ediție de campionat, tre­bu­ie să formăm încă de pe acum un lot competitiv, cu care în sezonul ur­mător să atacăm promovarea.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 13:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă