VIDEO | FC Hermannstadt și-a reluat pregătirile cu trei noutăți în lot! Pelici a absentat, iar secundul Beza a anunțat noi achiziții

Marius ANGHEL 11 Jan. 2018, 08:31 Pregătiri, amicale

FC Hermannstadt a început pregătirile pentru cele 17 etape care au mai rămas de disputat din actualul sezon al Ligii 2. Miercuri, de la ora 15:00, antrenorii secunzi Eugen Beza și Florin Berța au condus primul antrenament, unul de reacomodare la efort, pe terenul doi al stadionului Municipal din Sibiu.

Joi și vineri, 11-12 ianuarie, „alb-roșii” vor efectua vizita medicală, iar de marți, 16 ianuarie, vor intra într-un prim cantonament, în localitate, până pe 26 ianuarie.

După cantonamentul centralizat de la Sibiu, FC Hermannstadt va pleca, la finalul acestei luni, într-un alt stagiu de pregătire, în Antalya.

La reunirea lotului au fost prezenți și trei jucători noi. Este vorba despre Olivian Surugiu, un mijlocaș care a evoluat ultima dată la Gaz Metan Mediaș, Alexandru Coman – venit de la CS Balotești – și portarul Angel Baumann (Interstar). La capitolul despărțiri, cele anunțate oficial până acum sunt rezilierea cu atacantul Dan Roman și împrumutul lui Radu Necșulescu la SC Oțelul Galați.

„La capitolul veniri ar mai putea apărea câteva nume noi, dar suntem mulțumiți de lotul pe care-l avem la dispoziție. Ne vom lupta la promovare cu Dunărea Călărași și Chindia. Nici cei de la CS Afumați nu și-au luat gândul de la promovare. Eu unul cred că și cei de la ASU Poli vor avea un cuvânt greu de spus”, a declarat antrenorul Eugen Beza.

Legat de transferuri, președintele clubului sibian, Teodor Birț, a declarat că există tratative cu mai mulți jucători cu experiență, care au în palmares meciuri în Liga 1. „Suntem în discuții cu mai mulți jucători. Încercăm să acoperim posturile unde am avut de suferit în primele 21 de etape”, a spus Birț.

Oficialul clubului sibian le-a vorbit jucătorilor în vestiar, înaintea primului antrenament din acest an. Teodor Birț a amintit cu această ocazie despre sprijinul pe care-l primește echipa din partea primăriei Municipiului Sibiu și despre lucrările care vor demara în primăvară atât la stadionul „Municipal”, cât și în zona „Obor”.  Președintele FC Hermannstadt a mai adăugat că echipa are asigurate toate condițiile pentru a obține, în vară, cea de-a treia promovare consecutivă, acum în Liga 1.

Coman: „Nu am fost greu de convins să vin la Sibiu”

Prima achiziție a sibienilor în această iarnă a fost fundașul Alexandru Coman, ultima dată jucător la CS Balotești, însă care în cariera sa a evoluat în Liga 1 pentru Rapid, Petrolul și FC Voluntari.

„Nu am fost greu de convins să vin la Sibiu. În ziua în care m-am întâlnit cu oficialii clubului FC Hermannstadt am și bătut palma. Am fost coleg cu Bogdan Rusu și Pamfile. Am făcut antrenamente și alături de Iulian Popa. Îi cunosc pe câțiva dintre băieți. Cred că o să fie un an bun. Nu am mai lucrat cu antrenorul Alexandru Pelici. Am auzit lucruri foarte bune despre el și mă bucur că am acum ocazia să lucrez cu dânsul. Sper să ne îndeplinim obiectivul. Cred că noi și Călărașiul ne vom bate la promovare”, a afirmat, la reunire, Alexandru Coman.

Surugiu: „Vom termina pe primul loc”

Un alt jucător în care FC Hermannstadt își spune speranțe în atingerea obiectivului promovării este mijlocașul Olivian Surugiu, adus liber de contract după ce s-a despărțit de Gaz Metan Mediaș. Craioveanul a evoluat pentru mai multe echipe în Liga 1, ca Petrolul, CS U Craiova, Pandurii  sau Gaz Metan, însă nicăieri nu a impresionat. Acum speră la un nou început pentru el.

„Am venit la o echipă care are șanse foarte mari să promoveze. Îmi doresc ca, din vară, să joc din nou în Liga 1. Colegii m-au primit foarte bine, sper să mă integrez foarte repede. Pe o parte dintre ei îi cunoșteam. Am mai jucat cu Alex Coman, Sabin Lupu, cu Andrei Hergheligiu la Universitatea… Cred că vom reuși să ne impunem în lupta pentru promovare, vom termina pe primul loc, pentru că avem o echipă mult mai puternică decât celelalte oponente”, a declarat unul dintre cei doi jucători transferați în această iarnă, Olivian Surugiu.

Antrenorul Pelici, absent motivat

De la reunirea lotului echipei FC Hermannstadt a lipsit antrenorul principal Alexandru Pelici. Acesta a fost învoit pentru a-și petrece alături de familie ziua de naștere. Pelici a împlinit, ieri, 44 de ani.

După 21 de etape scurse din acest sezon, FC Hermannstadt ocupă locul secund în clasamentul Ligii 2. Reamintim că, la finalul sezonului, ocupantele primelor două locuri vor promova direct în Liga 1, iar echipa situată pe locul 3 va susține barajul cu ocupanta locului 6 din play-out-ul primului eșalon.

Foto: Vali MACREA (Tribuna)
Video: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 11 Jan. 2018, 08:31 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă