VIDEO | Ceahlăul s-a impus în testul cu Știința Miroslava. Maccoppi cere întăriri pe toate posturile

Marius ANGHEL 14 Feb. 2016, 15:00 Pregătiri, amicale

Ceahlăul a întâlnit, sâmbătă, de la ora 15:30, la Piatra Neamț, pe terenul Central, divizionara a treia Știința Miroslava, formație pregătită de Dănuț Munteanu, ocupanta locului 4 în Seria I. Partida desfășurată pe o vreme rece și cu o ușoară burniță în repriza a 2-a, a avut nevoie de aprinderea nocturnei din minutul 50.

Meciul amical a fost controlat în mare parte de formația din liga secundă, cea care s-a impus cu 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Călin în minutul 9, cu o lovitură de cap din apropiere în urma unei excelente centrări din partea stângă a lui Seydou Bamba, și de Simone Napoli în minutul 87, care a fructificat, tot cu capul, din careul mic o centrare din flancul stâng a play-makerului spaniol Jose Pedrosa Galan.

Ceahlăul: Barna (cpt) – Mitrofan, Napoli, Ortega, Cerra – Călin, Galan, Margina, Pintilie – Bamba, Mateiciuc
Au mai intrat: Antim în locul lui Călin, eliminat încă din min. 15, Copot-Barb, Amariei și Hebriștean

Știința Miroslava: Ionescu – Odagieru, Ad. Ilie, Strungariu, Panțiru – Iordache, Izmană, Loghin, Ghiarasim – Sasu, Maxim
Au mai intrat: Ciortan, Chetrosanu, Roșca, Ciopraga, Bîrlădeanu, Talpan și Simon


 

Rezumatul partidei:

  • min. 9 – lansare în lung de linie a lui Mitrofan pentru Bamba, acesta își depășește adversarul direct, centrează perfect pe poziție viitoare la marginea careului mic, unde apare Cristi Călin, care înscrie cu o lovitură de cap plasată lângă bară. Portarul Miroslavei a atins balonul, dar acesta a intrat în plasă, lângă bară: 1-0 pentru Ceahlăul.
  • min. 16 – autorul golului nemțean are o intrare de la spate asupra lui Strungariu, după ce acesta dăduse drumul la minge, iar arbitrul de centru  Ovidiu Arusoaiei îi acordă, corect, cartonaș roșu.
  • Nemțenii vor juca în 10 oameni circa 7 minute, până la introducerea lui Antim.
  • min. 19 – Ortega dă o pasă lungă excelentă peste apărarea Miroslavei, tânărul Mitrofan evită pasul la ofsaid, scapă singur cu portarul în poziție ușor lateral stânga, însă lobul acestuia nu cadrează spațiul porții.
  • min. 32 – Bamba scapă singur în careu, este talonat și jenant ușor de un apărător, arbitrul îi acordă cartonaș galben pentru simulare.
  • min. 33 – același Bamba, în bună dispoziție de joc, îl deschide excelent pe un culoar pe centru pe Mateiciuc, acesta din urmă scapă singur cu portarul, însă își face mingea prea lung și ratează o oportunitate foarte mare de a dubla avantajul.
  • în finalul primei reprize consemnăm și o fază a Miroslavei, care în urma unei acțiuni purtate pe partea stângă a direcției sale de atac, șutul în cros trimis de Adi Ilie nu prinde spațiul porții lui Barna.
  • min. 50 – Barna scoate de sub bară un șut de la 14 metri expediat de cei de la Miroslava în urma unui ricoșeu nefericit în preajma careului mare nemțean.
  • min. 53 – Chetrosanu nu reușește egalarea de la marginea careului mare în urma unei bâlbâieli ale portarului și apărătorilor Ceahlăului.
  • Ultima jumătate de oră aparține însă Ceahlăulu. Seydou Bamba insistă la o minge în marginea careului mare, îl servește ideal pe Mateiciuc, însă acesta ratează din 7-8 metri singur cu portarul, având o execuție defectuoasă, mingea trecând mult peste poartă.
  • Bamba nu poate înscrie cu capul din careul mic, după ce a primit o centrare ideală din partea stângă, iar tânărul Andrei Mateiciuc este anticipat de portarul Ionescu la o pasă excelentă a lui Antim, printre fundașii centrali ieșeni.
  • în min. 87 se face 2-0. La o lovitură liberă din lateral dreapta, excelent executată de play-makerul Galan, stopperul Simone Napoli aduce liniștea în tabăra nemțenilor printr-o splendidă lovitură de cap la colțul lung, fără speranțe pentru portarul Ionescu.


 

La finalul partidei amicale dintre Ceahlăul și Știința Miroslava, scor 2-0, am consemnat și declarațiile celor doi tehnicieni principali: Stefano Maccoppi, respectiv Dănuț Munteanu.

„Am făcut o bună partidă, după părerea mea, puteam face mai bine. Oricum, echipa a jucat un bun fotbal, se caută, am avut unele probleme după partida cu Bacăul, sunt mulțumit de joc, nu însă și de atacanți, care trebuie să lucreze mai mult. Am jucat pe terenul mare, pentru a ne obișnui cu dimensiunile, va fi casa noastră, unde va trebui să ne apărăm și să căștigăm multe partide, am profitat de un timp bun, pentru a juca pe terenul central.

Într-adevăr, creionăm un prim „11”, mai sunt și unii jucători accidentați, am ratat 3-4 ocazii, rezultatul putea fi mai mare. Bamba nu este un atacant veritabil, am fost forțați de împrejurări să îl reprofilăm, Mateiciuc a avut câteva ocazii de gol, trebuie să fim mai preciși la finalizare.

Da, avem în continuare nevoie de jucători, d-nul Angelo Massone îmi spune în fiecare zi că încearcă în toate modurile să găsească jucătorii de care avem nevoie, unul pentru fiecare zonă a terenului. Sper ca săptămâna viitoare, până la meciul cu Gaz Metan, să am o echipă completă”, a spus Stefano Maccoppi.

„A fost un test foarte util pentru noi, mă bucur că am putut să joc cu Ceahlăul, pe un teren extraordinar, condiții de Liga 1. Noi suntem la mijlocul pregătirii, al doilea meci mai cu intensitate și de aici plecăm în cantonament la Câmpulung Moldovenesc. Probabil, după pregătire, o să arătăm și noi altfel. Avem o echipă tânără, punem accent pe alergătură, pe efort fizic susținut și, în momentul când faci efort și alergi, poți să încurci multe echipe. Ne dorim pentru campionat, o clasare cât mai sus, dacă se poate pe podium, vom vedea, dar ca obiectiv este locurile 1-4. Nu cred, nu cunosc foarte bine seria, dar am înțeles că Sf. Gheorghe are o echipă destul de omogenă și cu experiență și probabil se vor detașa”, a declarat și Dănuț Munteanu.

Articol și foto de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 14 Feb. 2016, 15:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă