Victorie de adio? Farul a făcut instrucție cu Callatis

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 15:42 Pregătiri, amicale

FC Farul a câștigat detașat, cu scorul de 6-1 (4-0), meciul amical de aseară, jucat pe teren propriu cu nou-promovata în Liga a III-a ACS Callatis 2012 Mangalia, ceea ce ar putea fi ultimul meci al echipei constănțene pe stadionul „Farul”. Golurile au fost înscrise de Ivanovici (min. 18), Mansur (min. 27, 44), Asmin (min. 33 – autogol), Butoi (min. 81), Chira (min. 89), respectiv Șt. Filip (min. 63).

FC Farul (antrenor, Ion Răuță) a jucat cu: repriza întâi – G. Curcă – Nițescu, Răvoiu, Bumbac, Stroe – Ivanovici, Coconașu, B. Nicola, Mansur – Igiroșanu, Pantelie; repriza a doua – Vl. Neagu – Cl. Popa, E. Năstase, Bumbac (68 Răvoiu), Stroe (68 Mansur) – Muscă, Pâslaru, B. Nicola (68 Tudor), Coteanu – Butoi, Chira.

ACS Callatis 2012 (antrenor, Bănică Oprea) a început partida în alcătuirea: Drumen – Nan, Asmin, Stavian, Evdochim – Enis Cogali, Erdinci Cogali, Calagi, D. Călin – Chisoceanu, Vărzaru. Au mai jucat: Sali, Hetruc, Petcu, Cioinac, David, S. Andrei, Șt. Filip, Bârboră, Mitescu, Manoilă, Troacă, L. Alexandru, Dumitrașcu, Anghel, Pătrașcu și L. Florea.

Foarte mulțumit de prima repriză

Antrenorul Farului, Ion Răuță, s-a declarat foarte mulțumit de evoluția Farului din prima repriză. „Au apărut multe trasee, am avut o posesie destul de bună și ne-am creat multe ocazii. Aceasta însă și în condițiile în care adversarul nu ne-a pus mari probleme. Ne antrenăm la fel de serios ca până acum. Intenționăm să încheiem săptămâna cu un nou joc de verificare. Nu putem doar să ne pregătim, fără meciuri. În a doua repriză au fost însă mari probleme. Din păcate, astăzi (n.n. – ieri) n-am putut alinia două echipe diferite și a trebuit ca o parte dintre jucători să joace în jur de 60 – 70 de minute, pentru că avem vreo doi accidentați, iar alții n-au mai vrut să rămână și au plecat”, a declarat Ion Răuță.

„Primăria și patronii actuali ai clubului cred că vor susține în continuare echipa. Treaba mea e să antrenez, nu mă interesează de unde vin banii. Trebuie să fac o echipă. Am sarcina ingrată să reformez formația pentru a începe Liga a III-a, cu jucători locali, aceasta este politica. Obiectivul va fi evitarea retrogradării”, a declarat și Bănică Oprea.

Când se poate instala falimentul

La partidă a asistat și un grup destul de numeros de suporteri ai Farului, care au încurajat ca de obicei echipa. Au făcut spectacol, cu petarde și pocnitori, cu sloganuri de genul „Farul nu moare!”, „Noi nu te vom lăsa la greu / Cu tine vom fi mereu!”, „Cu Farul până la moarte!”, și cu un banner cu mesajul „Respect Vlad Neagu”. „Joacă băieții de parcă le-ar fi intrat banii”, glumeau amar fanii pe marginea evoluției foarte bune a echipei din prima repriză.

Suporterii i-au scandat de mai multe ori numele antrenorului Ion Răuță și la fel au procedat și cu tehnicianul lui Callatis 2012, Bănică Oprea, cei doi alcătuind cuplul de tehnicieni care au salvat, aproape miraculos, echipa de la retrogradare în sezonul trecut. Veștile nu sunt deloc bune însă în ce privește prezentul și viitorul.

Patronul Farului, Giani Nedelcu, a declarat că cel târziu la începutul săptămânii viitoare încheie conturile cu clubul, dacă nu primește hârtie oficială de la fostul finanțator Gheorghe Bosînceanu, prin care acesta renunță la datoria de 9 milioane de euro pe care o are clubul la el. „Eu mai sper că în al 12-lea ceas voi primi hârtia. Dacă nu, nu mai dau bani și mă retrag, iar clubul va intra în faliment pe 6 septembrie, când trebuie plătită o nouă rată la insolvență. În condițiile în care lucurile se mențin ca și până acum, adică nu voi avea niciun semnal de la Gheorghe Bosînceanu, sâmbătă voi discuta cu băieții pentru ca fiecare să-și vadă de drum. Iar la începutul săptămânii viitoare, luni, marți, voi pleca și eu definitiv”, a declarat Giani Nedelcu.

La meci a fost prezent și fostul atacant farist Kehinde Fatai, acum la Astra Giurgiu, care este accidentat și a venit pentru două zile la Constanța, și pentru a-l vedea pe prietenul său Mansur.

Suporterii au discutat cu Nicușor Constantinescu

24 de suporteri ai Farului l-au așteptat, ieri, pe Nicușor Constantinescu la intrarea în Biblioteca Județeană „I. N. Roman” din Constanța, acolo unde s-a desfășurat ședința de Consiliu Județean. Fanii au adus în discuție subiectul „Farul”, care „arde” zilele acestea, după ce patronul clubului, Giani Nedelcu, și-a reafirmat decizia de a se retrage și de a întrerupe finanțarea, lucru care este sinonim cu falimentul.

Constantinescu le-a spus fanilor că, după cum se știe, CJC a vrut să se implice la Farul, prin preluarea majorității în Adunarea Generală (în acest sens semnându-se și un document de asociere), însă litigiul financiar dintre club și fostul patron, Gheorghe Bosînceanu, împiedică forul județean să vină momentan la Farul.

La finalul ședinței de Consiliu, președintele CJC a declarat în fața presei: „Dacă Bosînceanu renunță în scris, la notariat, la datoria de zece milioane de euro pe care clubul o are față de el, atunci CJC va deveni majoritar la Farul. Există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă de executare silită, care e suspendată acum, întrucât clubul e în reorganizare judiciară. CJC nu poate folosi banii publici ai județului pentru a plăti datorii. Dacă Gheorghe Bosînceanu nu renunță oficial la datorie, e problema dânsului și a clubului. Nu ne putem implica în probleme care nu țin de noi”.   

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 15:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă