Velcea e mulțumit de Dina, deși atacantul n-a mai dat un gol din august: „Nu-ți mai dori să dai atât de mult gol că nu o să dai”

Marius ANGHEL 17 Feb. 2013, 12:13 Pregătiri, amicale
Velcea e mulțumit de Dina, deși atacantul n-a mai dat un gol din august:**

Atacantul oltean va fi probabil titular la ACS Poli dar trece printr-o perioadă mai puțin fastă din punct de vedere al eficienței în fața porții. Mihai Dina a marcat un singur gol în ultima jumătate de an dar antrenorul său nu e îngrijorat. Valentin Velcea glumește și spune că fostul juvete poate greșește prin faptul că își dorește chiar prea mult să spargă gheața.

Au trecut opt meciuri bifate de Dina (foto, stânga) de când și-a pus semnătura pe contractul cu ACS Poli însă fostul jucător al Universității Craiova nu a reușit încă niciun gol pentru noua sa echipă. Nu a avut nici evoluții slabe, antrenorul său l-a lăudat de fiecare dată, dar pur și simplu nu s-a lipit la gol. Ultima reușită a lui Mihai Dina datează din 10 august 2012 și a venit în prima ligă maghiară pentru fosta sa echipă, Gyor, contra celor de la Kaposvar, partidă în care a reușit și un „assist” (scor 2-1). De atunci însă jucătorul în vârstă de 27 de ani nu a mai simțit bucuria golului.

„Sunt foarte mulțumit de Dina, un jucător care cântărește în angrenajul echipei, rămâne să fructifice efortul pe care-l face, să dea goluri. Mai în glumă, mai în serios, i-am zis: Nu-ți mai dori să dai atât de mult gol că nu o să dai, și s-a adeverit”, a declarat Valentin Velcea.

De altfel deși nu a marcat nici în Antalya și nici la amicalul de sâmbătă cu Banat Zrenjanin, când a avut însă două ocazii mari de a o face, Mihai Dina a fost lăudat și de antrenorul advers. „Numărul 10 are un timing bun la sărituri”, remarca la final tehnicianul sârbilor, Velibor Mladenovic. Acestuia i-a plăcut și de Petre, cealaltă achiziție a iernii: „numărul 8 mi-a lăsat o impresie foarte bună”.
Pap, titular cu UTA

Portarul venit de la Jimbolia nu a semnat încă cu ACS Poli dar o va face luni, spune Valentin Velcea. Tehnicianul timișorenilor a dat de înțeles că Eduard Pap e acum soluția numărul 1 pentru buturi. Juniorul de 18 ani ar urma să debuteze în Liga a II-a chiar în derby-ul cu UTA, mai ales că integralistul postului în tur, bulgarul Mario Kirev, e suspendat pentru cumul de „galbene”.

    „Pe contract probabil că va semna luni. Nu cunosc condițiile contractului din punct de vedere al conducătorilor, știu doar un singur lucru, că jucătorul dorește să vină la Timișoara, că antrenorul îl dorește în lot și mai mult decât atât nu mă interesează. Are șanse foarte mari să fie titular, există o variantă la cei sub 21 că dacă stă în poartă îmi ușurează munca în teren, unde va trebui să stea doar unul. Dar eu mi-aș dori să stea el în poartă și fie trei sub 21 de ani pe teren. Cu multă răbdare veți vedea tinerii Timișoarei care nu au jucat, să o facă chiar în Liga I, poate Bărbuț”
    Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

200.000 de euro e valoarea la care e cotat Mihai Dina de siteul de specialitate transfermarkt.de, atacantul are la activ 31 de goluri în 125 de apariții pentru U Craiova în Liga I

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 17 Feb. 2013, 12:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă