Valentin Munteanu a debutat la Farul cu două pase de gol. „Marinarii” au câștigat fără emoții amicalul cu bulgarii

Marius ANGHEL 17 Feb. 2016, 10:24 Pregătiri, amicale

FC Farul a câștigat cu 3-1 meciul amical de marți, jucat pe teren propriu cu echipa Lokomotiv Gorna Oriahovița, aflată pe locul trei în liga a doua bulgară. Golurile Farului au fost reușite de Pătulea (25), C. Neagu (30) și Tigoianu (44, din penalty), oaspeții marcând în minutul 38.

La primul meci amical jucat în acest an pe stadionul „Farul”, echipa constănțeană a avut parte de un test reușit, marcând de trei ori în poarta echipei bulgare și câștigând meciul. La Farul a debutat ultima achiziție, mijlocașul Valentin Munteanu, care s-a descurcat foarte bine. Principalul Farului, Constantin Gache, a verificat și mai mulți tineri, nefiind încă decis asupra celor doi jucători Under-19 pe care să-i trimită în teren la meciurile oficiale.

FC Farul a început meciul în alcătuirea: Negrilă – Băjan, Fl. Popa, D. Bratu, Bituleanu – V. Munteanu, Ad. Ionescu, Milea, Tigoianu – C. Neagu, Pătulea (cpt.). Prima parte s-a încheiat cu scorul de 3-1, care avea să rămână și cel final. „Marinarii” au condus cu 2-0, punctând în minutele 25 (Pătulea) și 30 (C. Neagu), la capătul unor faze oarecum identice: pase de pe dreapta ale lui Valentin Munteanu și finalizare din apropiere a celor doi atacanți. Munteanu a jucat cu numărul 10 pe spate și a evoluat mijlocaș dreapta, intrând bine în combinații cu coechipierii și având un serviciu precis. Deși aflat la primul meci la Farul, jucătorul venit de la Pandurii Tg. Jiu a părut că joacă de mult timp în tricoul „marinarilor”. Bulgarii au redus din diferență în minutul 38, în urma unui corner, iar golul de 3-1, din minutul 44, i-a aparținut lui Tigoianu, care a transformat un penalty scor de Pătulea.

Adrian Ionescu a jucat și stoper

După pauză, la Farul au intervenit mai multe schimbări, singurul care a rămas tot meciul pe teren fiind Florin Popa. Echipa din partea secundă a arătat astfel: Negrilă (46 Dozescu; 74 I. Dinu) – Băjan (46 Fl. Pătrașcu), Fl. Popa. D. Bratu (64 Mbamby), Bituleanu (64 Benghea) – V. Munteanu (70 G. Pungă), Ad. Ionescu (74 Țăranu), Milea (46 Vezan), Tigoianu (46 Corcoveanu) – C. Neagu (64 Zugravu), Pătulea (87 Airinei).

Golgheterul Farului, Sorin Chițu, a fost menajat. Doru Bratu a fost înlocuit de un jucător camerunez venit în probe, Mathias Mbamby, care a jucat mijlocaș central, iar Adrian Ionescu a coborât stoper, făcând pereche cu Florin Popa. Când a intrat pe teren și Țăranu, acesta a jucat fundaș dreapta, iar Florin Pătrașcu a fost repartizat fundaș central, alături de Popa. După pauză, nu s-a mai marcat, iar cele mai importante ocazii ale Farului le-au aparținut lui Vezan (din lovitură liberă) și Pătulea. Partida a fost arbitrată de Claudiu Marcu, asistat de Aurel Onița și Sebastian Stoianof.

Căutări pentru jucătorii Under-19

„A fost primul meci jucat în 2016 pe stadionul Farul, un test destul de bun. Sunt mulțumit de rezultat. Ar fi trebuit să mă edific vizavi de jucătorii Under-19, dar n-am reușit. Mai avem două jocuri amicale până la începerea campionatului. Sperăm să ne ajute și vremea și să reușim să închegăm ceva. Ansamblul depinde foarte mult de jucătorii Under-19. Avem în vedere pentru aceste roluri postul de fundaș stânga (unde i-am încercat pe Bituleanu și Benghea), cel de portar (unde îi avem pe Negrilă și pe Dinu), dar o impresie bună a lăsat și Zugravu (n.r. fotbalist de profil ofensiv), care pare mai copt. Rămâne de văzut. L-am văzut prima dată la joc pe Negrilă și pot spune că mi-a plăcut, însă nu la un meci te edifici. Îl vom mai urmări, dar se pare că în poartă vom merge pe mâna lui și a lui Dinu. Acesta din urmă a fost rezerva lui Gudea și nu e un portar rău. El e și mai mic ca vârstă, dar are și anumite probleme de încredere la jocul cu piciorul”, a declarat Constantin Gache.

Camerunezul nu rămâne

Principalul Farului s-a declarat mulțumit de evoluția lui Valentin Munteanu. „A jucat foarte bine. Oricum, îl cunoșteam. Aveam nevoie de un jucător ca el, care schimbă ritmul și are viteză bună. Sunt și alții care astăzi (n.r. ieri) n-au jucat bine, dar în campionat vor juca. Pungă nu prea a convins, însă eu îl cunosc și știu că poate mai mult”, a arătat Gache. Fotbalistul african care a evoluat ieri după pauză nu va rămâne la Farul, astăzi urmând să plece. „Ni se trimit tot felul de jucători, cum e și acesta din Camerun. În poziția unde suntem destul de buni, de mijlocaș central defensiv, nu ne mai trebuie jucători, avem destui (Ionescu, Pătrașcu sau Milea). Am terminat cu fotbaliști la probe, acum intrăm în linie dreaptă cu pregătirea”, a mai spus Gache.

Tehnicianul farist a spus că, din punct de vedere sportiv, „marinarii” pot ataca promovarea, însă „contează mai mulți factori, nu numai cel al lotului”.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

La partida de ieri a asistat și președintele Consiliului Director al FC Farul, Giani Nedelcu. Nici ultrașii constănțeni nu au ratat meciul. Suporterii s-au așezat la tribuna întâi și au făcut spectacol, cu fumigene, petarde și scandări. Fanii nu i-au uitat nici pe doi dintre cei mai înfocați suporteri ai „marinarilor”, decedați mult prea devreme, Bogdan Sâmpetru (Bogdan Fiare) și Ciprian Dincă (Cipa), cărora le-au scandat numele. „Cu Farul și după moarte!”, a fost sloganul care le-a însoțit numele celor doi.


 
Următorul meci amical al Farului va fi joi, 18 februarie, de la ora 13.00, cu Delta Dobrogea Tulcea (vicelidera seriei secunde a Ligii a III-a). Partida se va juca tot la Constanța, pe stadionul „Farul”.

Text și foto: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 17 Feb. 2016, 10:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă