Vacanța ia sfârșit și pentru FC Argeș. Programul de pregătire și așteptările lui Emil Săndoi: „Să terminăm sezonul pe podium, cu un joc spectaculos pe faza ofensivă”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2019, 13:51 Pregătiri, amicale

După o vacanță de o lună și jumătate, fotbaliștii de la FC Argeș vor începe, luni, pregătirea pentru partea secundă a sezonului Ligii 2. Emil Săndoi va suna adunarea la ora 11:00, la stadionul „Nicolae Dobrin”. Înainte de primul antrenament, argeșenii au programată vizita medicală la Policlinica Sportivă din Pitești.

Două cantonamente

Primul antrenament al alb-violeților va fi unul de reacomodare la efort după această vacanță, urmând ca începând de zilele viitoare, intensitatea ședințelor de pregătire să crească progresiv.

Conducerea și stafful tehnic al echipei FC Argeș a stabilit în linii mari programul perioadei de pregătire. Reacomodarea la efort se va face pe plan local, până pe 26 ianuarie, după care se va pleca în cantonament. Argeșenii au programate în această iarnă și două stagii de pregătire centralizată, unul la Curtea de Argeș, iar celălalt, pe plan local, la Pitești. Cantonamentul din orașul Basarabilor este programat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, iar cel de la Pitești, în perioada 4-9 februarie.

Șase meciuri de verificare

În cele aproape șase săptămâni de pregătire, piteștenii vor disputa și șase meciuri amicale. Cel mai puternic adversar din perioada de pregătire va fi Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din liga secundă. Ceilalți cinci adversari ai argeșenilor din această perioadă de pregătire sunt formații de liga a patra și a treia.

Programul de pregătirea al echipei FC Argeș mai poate suferi modificări, având în vedere că se încearcă perfectarea a încă unui joc amical cu o formație aflată pe podiumul ligii secunde. Primul meci oficial din acest an pentru piteșteni este programat pe 23 februarie, când FC Argeș va întâlni în deplasare, pe un teren sintetic, pe Metaloglobus București.

Alb-violeții vor începe partea secundă a sezonului de pe locul 6 al clasamentului. În cele 21 de etape disputate până acum, FC Argeș a acumulat 41 de puncte, cu cinci mai puțin decât liderul Sportul Snagov și la patru în spatele Petrolului Ploiești, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

„Să terminăm sezonul pe podium”

Antrenorul Emil Săndoi se așteaptă la un retur destul de greu, însă are încredere în potențialul elevilor săi cu care își dorește să termine sezonul pe podium: „În retur îmi doresc să avem un parcurs cât mai bun. Vreau să urcăm în clasament și să terminăm sezonul pe podium. Între primele șase locuri este o diferență foarte mică de puncte și se poate întâmpla orice. Îmi doresc să etalăm un joc spectaculos pe faza ofensivă, iar pe faza defensivă să primim cât mai puține goluri, dacă se poate. Așteptăm publicul la stadion să ne susțină. Meciurile care au mai rămas de jucat din retur vor fi mult mai grele decât cele din tur. Toate echipele se vor întări. Eu am încredere în fotbaliștii pe care îi am, dar ne vom întări și noi!. De la echipă vor pleca 2-3 jucători și vom aduce alți 2-3. Nou – veniții trebuie să fie ca valoare peste cei care sunt acum în lot. Îmi doresc foarte mult să scot maximul de la fiecare jucător. Vreau să arătăm că suntem o echipă disciplinată și să eliminăm sincopele pe care le-am avut în prima parte a campionatului”.

Programul echipei FC Argeș:

14-15 ianuarie – vizita medicală și reunirea lotului
16-26 ianuarie – pregătire pe plan local
28 ianuarie – 2 februarie – cantonament Curtea de Argeș
4-9 februarie – cantonament Pitești

Programul meciurilor amicale:

26 ianuarie: FC Argeș – Real Bradu
2 februarie: FC Argeș – Atletic Bradu
6 februarie: FC Argeș – Academica Clinceni
9 februarie: FC Argeș – Unirea Bascov
13 februarie: FC Argeș – ACSO Filiași
16 februarie: CSM Slatina – FC Argeș (deplasare sintetic)

# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi mici modificări întrucât sunt discuții pentru încă un amical cu o echipă fruntașă din Liga a 2-a
# Locația și orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcție de condițiile meteorologice.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 13 Jan. 2019, 13:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă