Utiștii nu au vrut să iasă la antrenament, însă au cedat după ultima rugăminte a căpitanului. Întâlnirea cu Meszar a mai detensionat atmosfera în lot

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 17:10 Pregătiri, amicale

Atmosferă apăsătoare în această dimineață, la arena „Motorul”, cu ocazia primei întâlniri a utiștilor în noul sezon. Cei 21 de jucători și, probabil, și antrenorii lor ar fi dorit să poarte o discuție cu factorii de decizie din club, pentru a afla exact ce se întâmplă cu restanțele lor financiare din stagiunea trecută. E vorba, în medie, despre trei salarii restante și prime de joc în valoare de aproximativ 11.500 de lei de titular.

Fiindcă singurul membru al staff-ului administrativ prezent la reunire, Claudiu Drăgan, nu a putut da lămuriri în această privință, fotbaliștii nu au dorit să iasă la prima mișcare a stagiunii. Au cerut o întrevedere cu Alexandru Meszar, care a promis că ajunge în Aradul Nou. Între timp, Sorin Botiș (căpitanul care azi și-a anunțat retragerea) i-a convins pe jucători să-l asculte pentru ultima oară și să participe la mini-ședința de pregătire. În cele din urmă, mai târziu cu 20 de minute decât ora programată inițial pentru debutul antrenamentului, „alb-roșii” au ieșit pe gazon și au făcut câteva ture de teren la pas mărunt timp de aproximativ 45 de minute. Portarii au avut program separat cu Dan Țapoș.

Într-o discuție cu presa, în momentul în care s-a atins și aspectul restanțelor financiare, Roland Nagy a punctat următoarele: „E normal ca după un sezon bun, peste așteptări, cu atâtea realizări, toată lumea să primească ceea ce i se cuvine. Mai ales pentru noi, antrenorii, e important să lucrăm cu jucători mulțumiți, așa că e un aspect care ar trebui clarificat cât mai repede”.

În jurul orei 12:30, la arena „Motorul” a ajuns și Alexandru Meszar pentru o ședință mutată la Hotel „Subcetate”.

Salariul pe luna martie și promisiunea achitării și celui din aprilie înainte de cantonament a mai detensionat atmosfera la UTA

Discuția de Hotelul Subcetate dintre conducerea clului UTA și vestiar s-a concretizat și cu împărțirea câtorva plicuri. În ele, antrenorii și jucătorii au găsit contravaloarea unui salariu, cel pe luna martie. Totodată, Alexandru Meszar le-a promis utiștilor că până la plecarea în cantonamentul din Austria, se vor lua și retribuțiile pe luna aprilie, în timp ce primele restante ar trebuie să intre în buzunarele „alb-roșiilor” până la prima etapă a noului campionat.

Aflând toate astea chiar din gura celui care conduce destinele clubului, jucătorii s-au mai liniștit și-și vor relua normal pregătirea începând de mâine dimineață. Curtuiuș și Copil au primit oferte de reînoire a înțelegerilor și, în principiu, ambii vor rămâne la UTA după parafarea lor.

Tot pe această temă se vor purta discuții concrete și cu antrenorii Roland Nagy, Cristi Todea și Dan Țapoș spre finalul săptămânii. Acestea nu vor fi tocmai o formalitate mai ales după ce „principalul” Nagy a anunțat că schimbă puțin foaia. „O să-mi fac auzită vocea puțin mai mult decât în stagiunea trecută. Chiar dacă am mai avut nemulțumiri sau opinii diferite acestea au rămas mereu în vestiar, acum aș vrea să clarificăm totul din start împreună cu conducerea clubului. Chiar dacă, probabil, nu se vor găsi 22 de echipe să formeze Liga a 2-a la câte probleme sunt peste tot în țară, cu siguranță va fi un campionat mult mai puternic decât precedentul. Deplasările sunt lungi, adversarii care-și doresc ceva vor fi puternici și, teoretic, și noi ar trebui să rămânem acolo sus. UTA impune și chiar dacă sezonul trecut a fost unul de excepție, iar dacă nu exista acel al doilea baraj pe care nu îl înțeleg nici acum, eram în Liga 1. Nu mi se pare normal să pui față în față o formație de eșalon secund cu una din prima ligă, cu un alt buget și configurație a lotului, dar nu mai putem face nimic acum”, a menționat Roli Nagy.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 17:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă