UTA vrea să câștige moral printr-o victorie cu Honved

25 Feb. 2012, 12:07 Pregătiri, amicale
UTA vrea să câștige moral** printr-o victorie cu Honved

Echipa fanion a Aradului încheie o săptămână inedită cu un meci amical împotriva formației de pe locul 4 în prima ligă maghiară. Utiștii nu s-au mai pregătit în aer liber de exact o săptămână, când au disputat ultimul amical din cantonamentul din Antalya: 0-0, în fața kazacilor de la FK Astana. În afara binemeritatelor zile libere la revenirea din Turcia, „alb-roșii” nu s-au putut antrena pe niciun teren din Arad și asta pentru că acestea nu au dezăpezite la timp de reprezentanții Primăriei.

Dacă miercuri, arădenii au trecut doar pe la sala de forță joi și vineri, ședințele de pregătire s-au desfășurat pe terenurile acoperite de la Bendea. „Normal că ne-ar fi convenit să legăm antrenamentele din Antalya cu altele pe terenuri cât de cât bune, în aer liber, dar astea au fost condițiile la Arad și nu mai avem ce face acum. Am înțeles că se fac eforturi ca de la începutul săptămânii viitoare să ne putem antrena în aer liber”, a precizat Dan Stupar.

Plecând de aici, antrenorul secund al „Bătrânei Doamne” speră ca echipa să nu resimtă improvizațiile făcute în acestă săptămână și să obțină un rezultat bun contra maghiarilor. „Întâlnim o echipă bună, de primă ligă în Ungaria, dar asta nu înseamnă că nu ne gândim să facem un meci cât mai bun și să obținem un rezultat pe măsură. Că e amical sau nu, un meci trebuie tratat cu maximă seriozitate și responsabilitate. O victorie ar conta mult în plan moral, ar însemna că suntem pe drumul cel bun după cantonamentele de la Moneasa și din Antalya. Oricum, noi știm exact cât am încărcat fizic și tehnico-tactic în ultima lună, dar oglinda cantonamentelor sunt meciurile. Important este să avem o continuitate în toate, să mergem mai departe cu procesul de consolidare al unui prim unsprezece”, mai spune Stupar.

UTA se deplasează în Ungaria fără portarul Amadio, aflat la începutul pregătirii după ce a stat pe margine aproape o lună de zile din pricina unei accidentări la genunchi și atacantul Miron, care acuză dureri la genunchi încă de la mijlocul stagiului de pregătire din Antalya. Pe sinteticul de la Mako, împotriva echipei la care evoluează și arădeanul Sorin Botiș, este așteptat să redebuteze în „alb-roșu” și tânărul fundaș, Alexandru Manea. Confruntarea de astăzi, de la Mako, începe la ora 15 (ora României).

Sursa: Sport Arad

25 Feb. 2012, 12:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă