UTA a tras din greu pentru o remiză cu brazilienii de la Gremio Novorizontino. Laszlo Balint: „Am primit o lecție despre ce înseamnă fotbalul jucat cu foame, ambiție și determinare”

Marius ANGHEL 08 Feb. 2020, 21:03 Pregătiri, amicale

UTA, liderul Ligii 2, a remizat în al doilea amical disputat în cantonamentul din Turcia, 1-1 cu Gremio Novorizontino, o echipă de liga a treia din Brazilia. Arădenii au egalat în minutul 76, după ce au fost conduși din minutul 29.

„Bătrâna Doamnă” ar fi trebuit să o întâlnească astăzi pe Yenisey Krasnoyarsk, însă, după ce rușii l-au anunțat pe Laszlo Balint că vor utiliza doar juniori și rezerve în acest test, antrenorul a decis căutarea unui alt adversar aflat în zonă și dispus să joace contra liderului din Liga 2. Astfel s-a ajuns la un meci cu echipa braziliană Gremio Novorizontino.

Ocaziile și mai multe în repriza a doua și, în sfârșit, golul egalizator

Având vântul în față, utiștii nu au reușit mare lucru din punct de vedere ofensiv în prima repriză. Un șut de la 20 de metri al lui Jebari, prins de portar, și o dublă ocazie semnată Buhăcianu și Miculescu în minutul 40 a fost destul de puțin pentru cerințele exigentului tehnician al „Bătrânei Doamne”, scrie Sport Arad. Mai mult, Bolboașă a fost învins după o jumătate de oră de joc cu un șut la colțul lung.

Intrați pe gazon la pauză, Ioniță și Pușcaș au avut situații importante, la fel ca și Hrezdac, al cărui șut la rădăcina barei a fost respins de către Vitor. Nici Crișan nu a fost mai norocos la o ocazie fixă a echipei sale, pe când Ursu nu a ajuns de puțin la o degajare a lui Iacob înainte de a fi înlocuit. Ciucur și Rus și-au adăugat și ei numele pe lista utiștilor care au ratat ocazii, pentru ca Pușcaș să aibă, în minutele 71 și 72, șansa egalării, dar mingea trimisă de el cu capul a trecut de puțin peste poartă.

Golul avea să cadă, în cele din urmă, în minutul 76. Utiștii au recuperate balonul pe degajarea eronată a goalkeeperul advers, Oroian a așezat în fața porții și golgheterul Ciprian Rus și-a făcut treaba. Arădenii nu s-au mulțumit cu atâta și Alex Ioniță a avut șansa punctului decisive, după pasa lui Andrei Rus, doar că portarul a intervenit salvator.

Așadar, UTA termină la egalitate, scor 1-1, amicalul cu brazilienii de la Gremio Novorizontino, după ce, până acum, arădenii au mai obținut victorii cu UTA U19 (scor 7-0), Progresul Pecica (scor 5-1), Crișul Chișineu Criș (scor 3-1), în România, și Racing Union (scor 3-1), în Turcia.

UTA: Bolboașă (Fl. Iacob 46) – Tomozei (Ciucur 46), Melinte (Fl. Ilie 46), R. Crișan (Pașcu 77), Roumpoulaku (Andr. Rus 60) – Miculescu (Oroian 46, Gavrilă 77), Moise (Pușcaș 46), Hrezdac (Isac 60), Oct. Ursu (Bustea 70) – Jebari (Cip. Rus 60), Buhăcianu (Al. Ioniță 46)

Laszlo Balint: „Am primit azi o lecție despre ce înseamnă fotbalul jucat cu foame, cu ambiție și determinare duse la maxim”

După joc, antrenorul Laszlo Balint s-a declarat mulțumit de schimbarea de adversar produsă în ultimul moment și a vorbit despre o lecție primită de la brazilieni.

„Mă bucur că a intervenit această modificare în programul nostru, nu a fost nicio fisură sau vreo lovitură de teatru, dar am considerat că putem juca împotriva unei echipe de alt profil, cu jucători tehnici, rapizi și foarte motivați. Din păcate, sau poate din fericire, am primit azi o lecție despre ce înseamnă fotbalul jucat „cu foame”, cu ambiție și determinare duse la maxim chiar și într-un meci amical. Rezultatul contează mai puțin, important este să înțelegem cu toții că această perioadă este extrem de importantă din toate punctele de vedere, dar mai ales în ceea ce privește modul de abordare al momentului, în așa fel încât să ne putem construi un viitor frumos. Sunt concluzii de tras după acest meci, ca după fiecare meci de pregătire, de altfel, sunt și anumite semne de întrebare care se ridică, însă le vom regla pe toate. Mai avem șase zile de cantonament, încă două jocuri-test în compania unor adversari puternici și sper să putem bifa toate obiectivele noastre din această perioadă”, a declarat, citat de uta-arad.ro, Laszlo Balint la finalul partidei cu Gremio Novorizontino.

Următorul amical al arădenilor are loc miercuri, 12 februarie, de la ora 11:00, cu Arsenal Tula, echipă de primă ligă din Rusia.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 08 Feb. 2020, 21:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă