UTA își reia antrenamentele de săptămâna următoare. Balint: „Indiferent când reîncepem acest sezon, trebuie să fim la cel mai înalt nivel posibil”. Ce a spus antrenorul despre salarii

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 19:32 Pregătiri, amicale
UTA își reia antrenamentele de săptămâna următoare.** Balint:

Competițiile fotbalistice din România nu vor fi reluate nici după încheierea primul termen pentru suspendare indicat de FRF, finalul lunii martie. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat, marți, după videoconferința avută la UEFA, că nu va reîncepe niciun campionat atâta timp cât în țară este decretată stare de urgență din cauza coronavirusului. Data de încheiere a acestei stări poate expira pe 15 aprilie, în cazul în care nu va fi prelungită cu încă 30 de zile.

Cel puțin încă o lună de zile, cluburile de fotbal din România nu pot disputa meciuri oficiale. În ceea ce privește pregătirea, UTA, liderul Ligii 2, a decis să se reunească luni, pe 23 martie, și să își reia antrenamentele.

„Date fiind cele spuse astăzi de președintele Federației Române de Fotbal, este clar că nu vom juca meciuri oficiale mai devreme de partea a doua a lunii aprilie. În cel mai bun caz, eu cred că meciurile în Liga a 2-a se vor relua după Paști și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Fizic, tehnico-tactic și mai ales mental, după o pauză forțată în plină perioadă competițională. Le explic mereu băieților că trebuie să fim maturi și responsabili, să ne adaptăm cu toții situației excepționale în care ne aflăm și să ne îndeplinim obiectivul. Așadar, indiferent când reîncepem și terminăm acest sezon, trebuie să fim la cel mai înalt nivel posibil. Nu vreau să creadă nimeni că avem un avans liniștitor, fiindcă nu este deloc așa cu atâtea meciuri rămase de disputat. Cu atât mai mult cu cât programul va fi foarte încărcat, comprimat și ar fi păcat să dăm cu piciorul la munca depusă până acum. Le-am transmis băieților că ne vedem luni după-amiază din nou la pregătire, sper să fie cu toții bine până atunci și, bineînțeles, și după aceea”, a declarat, pentru Sport Arad, antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint.

„Vom lua măsuri de autoprotecție la Motorul”

Antrenamentele vor avea loc la stadionul Motorul, unde se vor lua măsuri de autoprotecție. Până atunci, jucătorii trebuie să se pregătească acasă. „Și în această săptămână, jucătorii au de respectat un program individual. Pentru cei care stau la casă și au curte e puțin mai bine, dar și restul ar trebui să se descurce. Am făcut și un grup pe WhatsApp prin care țin legătura cu ei, mă interesez de sănătatea lor și a familiilor, iar până acum nimeni nu mi-a spus că se simte rău. Când ne întoarcem cu toții la Arad, vom lua măsuri de autoprotecție la Motorul. O să continuăm să dezinfectăm vestiarele și vom interzice accesul persoanelor străine la stadion. Sunt sigur că și suporterii noștri ne vor înțelege, vom ține legătura cu ei prin media sau site-uri de socializare, cu speranța ca la vară, iunie, iulie, când se va termina acest campionat, să sărbătorim împreună îndeplinirea obiectivului”, a mai spus Balint.

La UTA „nu se pune problema” neachitării salariilor în această perioadă

Despre posibilitatea ca salariile pentru fotbaliști și staff să nu fie achitate sută la sută pe perioada în care activitatea este „înghețată”, antrenorul echipei UTA spune că nu se pune problema de așa ceva la gruparea arădeană. „Nu am avut niciun fel de discuții cu conducerea clubului UTA pe această temă, nu cred că se pune problema la noi. Până la urmă, nu e vina noastră că nu jucăm, noi chiar vrem să ne facem treaba într-o meserie pe care o iubim și o facem cu pasiune și responsabilitate. Repet, datoria noastră este să fim cât mai pregătiți de reluarea campionatului, indiferent când se va întâmpla asta”, a afirmat Balint pentru Sport Arad.

Denis Hrezdac s-a accidentat

Antrenorul liderului Ligii 2 a vorbit și despre situația lui Denis Hrezdac, mijlocaș care s-a accidentat grav și va trebuie să se opereze pentru refacerea ligamentelor de la genunchiul piciorului drept. „E o pierdere pentru noi și nu o spun doar prin prisma faptului că era o variantă bună de junior. Denis a demonstrat că putem conta oricând pe el, a progresat mult în ultimul timp și-l așteptăm și mai puternic alături de noi. Încă nu știm când se va opera, observăm cu toții că altele sunt urgențele medicale acum, este – însă – clar că-l vom mai vedea pe teren de abia la toamnă”, a încheiat Laszlo Balint.

UTA e lider detașat în Liga 2 după 24 de etape, cu 50 de puncte acumulate, cu 11 în fața celorlalte clasate pe podium, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 19:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă