UTA, convinsă să va încheia sezonul pe teren. Laszlo Balint: ”Va trebui să învățăm să conviețuim cu acest virus. Nu putem opri planeta.” Jucătorii liderului ”au început alergările”

02 May. 2020, 12:43 Liga 2
UTA, convinsă să va încheia sezonul pe teren. Laszlo Balint: ”Va trebui să învățăm să conviețuim cu acest virus. Nu putem opri planeta.” Jucătorii liderului ”au început alergările”

De mai bine de șase săptămâni, fotbalul e oprit în România, iar jucătorii și antrenorii au avut de improvizat o pregătire inedită, individuală, de la distanță. Aplicațiile online au ajutat în acest sens și jucătorii au putut fi ținuți cât de cât în priză prin exerciții de forță. De la începutul acestei săptămâni, însă, cel puțin cei de la UTA au trecut la o altă etapă, anticipând revenirea în iarbă după 15 mai, data la care – în mod normal – expiră starea de urgență.

„Băieții au început alergările în preajma domiciliului, așa că ordonanțele Guvernului sunt respectate. Nimeni nu a avut probleme până acum, absolut toți fotbaliștii respectă noul program fixat de stafful tehnic, în speranța că în ziua în care vom demara antrenamentele la comun, măcar etapa de reacomodare la efort să fie în mare bifată”, a mărturisit, pentru Sport Arad, Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”.

Laszlo Balint: ”Am fost asigurat că tot ce vor decide autoritățile privind acel protocol medical se va respecta ad literam”

Peste două săptămâni, sportivii, inclusiv echipele ce au posibilitatea să respecte un anumit protocol impus de autorități privind testarea periodică sau legat de măsuri stricte privind dezinfectarea bazelor sportive unde activează ar trebui să iasă, la rândul lor, de la izolare. Conducerea clubului se pregătește treptat de ceea ce urmează, fiindcă „Bătrâna Doamnă” a spus-o clar și marți, cu ocazia videoconferinței cu conducerea FRF și restul reprezentanților grupărilor de Liga 2-a că dorește să termine acest sezon pe teren.

„Țin în permanență legătura cu conducerea noastră de la Arad și am fost asigurat că tot ce vor decide autoritățile privind acel protocol medical se va respecta ad literam. După părerea mea, formată de altfel după ce am citit sau am văzut vorbind mulți specialiști în virusologie, va trebui să învățăm să conviețuim cu acest virus. Măcar până se lansează pe piață un vaccin. Din fericire, situația din România nu a scăpat de sub control și e meritul autorităților care au luat în general măsuri corecte, dar al și a cetățenilor care le-au respectat și, din câte văd, spre finalul lunii mai sau în iunie vom scăpa treptat de acest virus. Dar dacă el va reveni în toamnă, în septembrie sau octombrie, ce facem? Nu putem opri planeta, iar toate domeniile de activitate ar trebui repornite respectându-se întocmai măsurile impuse de autorități. Fotbalul e clar una dintre aceste ramuri care trebuie să găsească o cale să meargă mai departe și eu sunt convins că va reuși”, mai susține Balint.

”Probabil, rămâne acel play-off de șapte meciuri”

A fost săptămâna în care pentru primele două eșaloane au apărut diverse scenarii de reluarea și terminare pe teren sau chiar la „masa verde” a întrecerilor, care – bineînțeles – au ajuns și la urechea staffului tehnic arădean și a elevilor săi.

„Am discutat încă de marți cu jucătorii, era normal să-i informez rapid și pe ei despre cele discutat cu domnul Burleanu și restul conducerii FRF. Punctul de vedere oficial al UTA-ei a fost de la început clar, în sensul că ne dorim să jucăm toate etapele rămase, dar, pe de altă parte, știm și noi că acest lucru este foarte greu de pus în practică. Să joci câte două meciuri pe săptămână în lunile iunie și iulie după o perioadă de inactivitate specifică, mai ales că nu vom avea la dispoziție mai mult de trei săptămâni, o lună, să reintrăm în ritm, nu e cel mai bun scenariu. Dar, dați-mi voie să nu cred nici în acele variante vehiculate cu promovarea noastră directă, apărută pe piață ieri, sau a înghețării campionatelor, fără a retrograda nimeni din Liga 1 și a promova vreo echipă din Liga a 2-a. Probabil, rămâne acel play-off de șapte meciuri, pentru care ne vom pregăti cât putem de bine din momentul în care vom primi undă verde de la autorități. Băieții sunt destul de maturi și cu capul pe umeri pentru a nu fi distrași de aceste scenarii ce nu au nicio acoperire în momentul de față. Munca depusă de noi în acest sezon a fost prea mare pentru a-i da cu piciorul acum, neavând o atitudine sută la sută profesionistă. Așadar, aceste scenarii nu ne consumă deloc din punct de vedere psihic. Stare de spirit e bună, am văzut concentrare și încredere că ne vom realiza obiectivul prin ceea ce vom demonstra pe teren”, a mai spus „principalul” arădenilor.

Așadar, oarecum, Balint începe să-și pregătească mental echipa de play-off, având 11 puncte avans față de principalele urmăritoare, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Campionii FC Argeș, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și Farul sunt celelalte echipe ce ar trebui să ia startul în mini-campionatul gândit de FRF între 13 iunie și 25 iulie.

Sursa: Sport Arad

02 May. 2020, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă