UTA își încheie cantonamentul la Dezna

17 Jul. 2009, 21:00 Pregătiri, amicale
UTA** își încheie cantonamentul la Dezna

Delegația utistă a renunțat a se mai antrena la Moneasa și a decis să-și schimbe cartierul general. Începând de ieri dimineață, fotbaliștii se antrenează pe terenul echipei Cetate din Dezna, făcând astfel schimbul cu ACU Arad, care a folosit până acum respectiva bază sportivă. Ionuț Popa a făcut astfel un pact cu primarul Terentie Condea, care a dat interdicție la „bucățile” de 100 și 200 de metri pe terenul bazei modernizate din Moneasa.
 

 

„Lasă că acolo poate o lasă mai moale nea Popică”, se încurajau ieri dimineață fotbaliștii, înainte de a urca în luxosul autocar Setra cu numărul de înmatriculare Ar 11 PAB, proprietatea lui Sandu Ion. Cu toate că au încercat să se încurajeze, la Dezna au putut afla realitatea gol-goluță. Utiștii au fost serviți cu cel mai greu antrenament fizic de la sosirea la poalele Munților Codru Moma. „Nu spun că e ușor dar nici nu e foarte greu să nu poți rezista. Pe vremea mea se făceau antrenamente fizice mult mai grele. Păi, numai nea Marcel Coraș ne spărgea în două”, a spus Dan Stupar, unul dintre secunzii Misterului.
 

 

Fără accidentați, deși antrenamentele sunt „dure”
 

 

Veștile din tabăra textilistă snt bune din punct de vedere al sănătății lotului de fotbaliști. În afara unei oboseli firești, având în vedere duritatea antrenamentelor, nici un jucător nu a ratat vreo ședință de pregătire. „Știu că sunteți obosiți, dar trageți de voi. Nu mai avem mult și tot ce facem aici va fi în folosul vostru”, a spus Ionuț Popa.
 

 

„Fritea, te fac fotbalist!”
 

 

Răzvan Fritea, unul dintre talentele „marca Francisc Tisza-Romvest”, este împins de la spate de Ionuț Popa. Antrenorul arădean crede mult în calitățile fobalistului. Aproape la ficare antrenament, „Popică” este cu ochii și pe Fritea. Așa s-a întâmplat și la ședința de pregătire de ieri. „Fritea, te fac fotbalist. Ori te fac fotbalist ori te poți transfera la Gardenia să te ocupi de pomi fructiferi. A sosit timpul să explodezi”, i-a spus Mister talentatului fotbalist din curtea Bătrânei Doamne. 
 

 

Chindriș și Țucudean, marcatori la naționala de juniori
 

 

Ionuț Popa nu se poate baza la Moneasa pe Marius Chindriș și George Țucudean. Cei doi sunt plecați la lotul național de juniori al României, într-u cantonament „rupt” și cu două jocuri internaționale. Selecționata „under 19” a câștigat ambele întâlniri cu echipa similară a Moldovei, meciuri care s-au disputat la Târgu Neamț. Mai întâi, în primul joc, România s-a impus cu 2-0. George Țucudean a fost menajat, iar Chindriș a evoluat din primul minut și a marcat un gol. În cel de-al doilea meci, George Țucudean și-a etalat clasa. „Am câștigat cu 5-1 și am marcat două goluri și am dat și o pasă de gol”, a declarat fotbalistul Bătrânei Doamne. George Țucudean a avut de transmis și un mesaj colegilor de echipă aflați aici la Moneasa: „Sunt în formă. Vin săptămâna viitoare și mă alătur lotului”. George Țucudean și Marius Chindriș vor ajunge în Arad în cursul zilei de miercuri, iar joi au șansa de a evolua în jocul de pregătire contra celor de la ACU, partidă care va avea loc tot în nocturnă ca și cea de duminică cu Național Sebiș.
 

 

Articol scris de Daniel Berar
 

17 Jul. 2009, 21:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă