UTA intră în cantonament

13 Jul. 2009, 12:56 Pregătiri, amicale
UTA intră în cantonament

La Moneasa, sub comanda antrenorilor utiști au ajuns și cinci jucători de la Liberty Oradea, ei fiind în probe deocamdată.UTA se află de duminică seara la Moneasa, unde efectuează timp de o săptămână un stagiu centralizat de pregătire. Cartierul general al Bătrânei Doamne este hotelul Parc, antrenamentele urmând să se deruleze atât pe terenul din  Moneasa, cât și pe cel din Sebiș, chiar dacă acesta nu este 100% pregătit, gazonul fiind refăcut între cele două careuri.
 

 

Lotul pentru Moneasa
 

 

Staff-ul tehnic al UTA-ei a stabilit în cursul zilei de sâmbătă lotul care a plecat duminică după-amiază la Moneasa. Așa cum era de așteptat, surprizele n-au lipsit, în ultima clipă fiind cooptați cinci jucători de la Liberty Oradea.

 

Portari: Bujor, Bălgrădean (Gloria Arad), Bodea.
Fundași: Turcuș, Toc, Mutulescu, Pascariu, Pocuca, Draia (UTA-juniori), Ștreangă (Gloria Arad), Popovic (Liberty), Yanchuk (Liberty)
Mijlocași: Polgar, Nădăban, Drida, Fritea, Sălăjan (Gloria Arad), D. Copil, Fl. Gâlcă (FC Ineu), Apostol (Minerul Lupeni), Chiș (Liberty), Roman (Minerul Lupeni).
Atacanți: Edson, Leucuța, Birtalan (Liberty), Gadio Demba (Liberty, foto cu Pascariu). 

 

De asemenea, din lot mai fac parte Țucudean, Chindriș (Gloria Arad) și Purece (Gloria Arad), plecați până în 22 iulie la lotul național Under 19.
 

 

Cei cinci jucători de la Liberty sunt în probe
 

Așadar, față de ultimele zile, în lotul provizoriu al UTA-ei au apărut cinci jucători de la Liberty Oradea, formație despre care se spune că nu-și va continua activitatea în noul sezon al Ligii a II-a. Yanchuk este un fundaș central ucrainian, iar Popovic evoluează ca fundaș stânga. Chiș este mijlocaș dreapta, iar Birtalan și Gadio Demba atacanți. De subliniat că jucătorii cooptați în lot de la Liberty Salonta sunt în probe de joc, echipa tehnică a UTA-ei urmând să se pronunțe asupra păstrării lor în lot. 
 

 

Riviș și Coroian, posibile transferuri
 

Răzvan Riviș și Andrei Coroian sunt alte două posibile transferuri ale UTA-ei. Riviș s-a antrenat sub comanda lui Ionuț Popa pe tot parcursul săptămânii trecute, însă n-a fost inclus în lotul pentru Moneasa, deoarece nu are situația clarificată. Riviș jr. este sub contract, pentru încă patru ani, cu FC Timișoara II. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani este dorit la UTA și nu mai vrea să-și continue activitatea la Timișoara, însă rămâne de văzut dacă oficialii celor două cluburi vor ajunge la un numitor comun în privința unui transfer. Inițial, timișorenii au solicitat 30.000 de euro plus TVA, însă arădenii au respins cererea. Negocierile nu sunt blocate.
În ceea ce-l privește pe Andrei Coroian, lucrurile sunt ceva mai complicate. Tânărului mijlocaș defensiv i s-a fabricat o carte de vizită impresionantă pentru vârsta lui, după ce a susținut probe la Real Madrid. Din acest motiv, patronatul clubului Liberty Oradea speră să-l vândă pe o sumă ceva mai consistentă, dar în același timp este posibil să fie direcționat spre UTA. Coroian este în acest moment obiectul unui transfer pe relația Liberty Oradea – Juventus Torino. „Dacă nu se concretizează tratativele cu Juventus, Coroian vine la UTA”, a spus Ionuț Popa.
 

 

Puține surprize pe „lista respinșilor”
 

UTA și-a reluat pregătirile cu un lot consistent, format din circa 40 de jucători. După o săptămână de antrenamente s-a renunțat la circa 15 jucători, singura surpriză fiind Gornic, căruia antrenorii utiști nu-i vor prelungi contractul. În rest, Nicoloff și Manea s-au întors la Gloria Arad, iar Bențe și Tegzeș au fost trimiși înapoi la Liberty Oradea. Gornic și Gavrilă sunt liberi, iar UTA îi va direcționa spre ligile inferioare pe Jurcă, Gherghel și Furdean. Pe lista neagră s-au mai aflat Șulgher, Teodorescu, Pocean II și Mocanu.
 

 

Vine și Edson
 

În mod normal, începând de luni la antrenamentele utiștilor va participa și atacantul portughez Edson. El a fost învoit de oficialii clubului, deoarece sâmbătă și-a botezat fetița. „Da, Edson se întoarce și de luni intră în program. Contăm mai departe pe el”, a declarat Ionuț Popa.
 

 

Două antrenamente pe zi la Moneasa
 

În ceea ce privește programul UTA-ei la Moneasa, lucrurile sunt clare: două antrenamente în fiecare zi, fără meciuri amicale. „Ne vom antrena dimineață de la 10,30 – 11 și după-amiază, în jurul orei 17.30. Vom rămâne în general la Moneasa, unde avem și un teren, dar este posibil să mai mergem și la terenul din Sebiș din când în când”, a spus Ionuț Popa. Alături de antrenorul principal, din delegația Bătrânei Doamne mai fac parte secunzii Roland Nagy și Dan Stupar, antrenorul portarilor Dan Țapoș, medicul Florin Voin, maseuri Dorin Constantin și Ștefan Bicsky. Președintele clubului UTA, Giovanni Catanzariti va lipsi o săptămână, fiind plecat în Italia, unde soția sa este pe punctul de-a naște al doilea copil al familiei.
 

 

articol scris de Sebastian Șiclovan
 

13 Jul. 2009, 12:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă