UTA a urcat la Stâna de Vale. Printre cei 27 de jucători din lot se numără Strătilă, Zoran Radu și portarul Szekely

Marius ANGHEL 13 Jul. 2015, 12:47 Pregătiri, amicale

La mai puțin de o săptămână de la reunire, nou-promovata UTA Bătrâna Doamnă a urcat luni dimineață, de la ora 10:00, în autocarul care îi va duce în cantonamentul de la Stâna de Vale, județul Bihor. Roland Nagy și stafful său tehnic au convocat pentru această acțiune montană 27 de jucători.

Delegația arădeană include următorii fotbaliști: Szekely, Miron, Mara – portari, Manea, Botiș, Blănaru, Gligor, Filaret, Burlă, Suslak, Vlad, Strătilă, Chindriș, Dobrean, Hlistei, Z. Radu, I. Radu, Rus, Curtuiuș, Petre, Tănase, Jorza, Man, Lazăr, Ghiunghiuș, Prună, Dinculescu – jucători de câmp.

Din stafful tehnic care au pregătit un program de acumulări ce se întinde pe durata a cinci zile fac parte antrenorii Roland Nagy, Cristian Todea, Cristian Păcurar, Sebastian Huțan, Marius Bortiș, asistați de masorii Ștefan Bicski și Nicolae Tomescu.

Echipa arădeană se va întoarce acasă vineri, iar a doua zi, sâmbătă, 18 iulie, e programat al doilea meci amical al perioadei de pregătire, returul cu Grosics Akademia Szeged.

Au câștigat la limită primul amical al verii

În altă ordine de idei, UTA BD a câștigat, scor 1-0, testul de weekendul trecut din deplasare, primul din această vară, cu ungurii de la Grosics Akademia Szeged. Golul arădenilor a fost marcat în a doua repriză, minutul 74, de Dennis Man, care a trimis subtil printre un fundaș și portar după ce Petre i-a pasat.

VEZI o GALERIE FOTO de la primul meci amical

UTA a început în prima repriză cu: Szekely – Pantea, Blănaru, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza, Z. Radu – I. Radu, Curtuiuș. În partea secundă au intrat: Szekely – Lazăr, Manea, Filaret, Vlad – Man, Chindriș, Dobrean, Hlistei – Petre, Rus. Pe parcurs au mai intrat și mijlocașul Tănase și portarul Mara.

„Suntem la început, nu era momentul să jucăm cu echipă care are două-trei săptămâni de pregătiri înaintea noastră, s-a și văzut acest lucru în multe momente. Dar, în prima repriză, am avut ocazii bune, momente bune, și în cea de-a doua. Sunt mulțumit, de aici plecăm. Trebuie răbdare, multe lucruri n-au fost în regulă, însă e logic, venim după două-trei zile de antrenamente. Copiii au arătat calități, știm ce avem în curte, sunt de viitor, interesanți pentru noi”, a fost concluzia antrenorului Roland Nagy, citat de Sport Arad.

„Mă bucur că am revenit acasă după doi ani. N-am vrut eu niciodată să plec de aici, dar în era Marțian nu mai puteam sta. Mă bucur că am ales atunci FC Olt, am avut rezultate foarte bune, iar când am primit oferta de la UTA, UTA nu se refuză, din punctul meu de vedere”, a spus și noua achiziție Alin Gligor. „Încă nu suntem omogeni, dar mai avem o lună și jumătate până începe campionatul, e timp destul. Va fi mult mai greu ca la Liga a III-a, sunt echipe foarte bune, iar sute de jucători sunt liberi de contract. Nu mai e ca înainte, când abia puteai să iei pe cineva, acum găsești jucători cu tirul, unii foarte buni și valoroși. Noi vrem să ducem UTA acolo unde îi este locul, luăm fiecare meci în parte și sperăm la maxim din fiecare”, a mai spus arădeanul.

Foto: Viorel Musca (Sport Arad)

Marius ANGHEL 13 Jul. 2015, 12:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă