UTA a remizat cu Szeged în Ungaria și apoi a intrat în cantonament la Moneasa! Cei 25 de jucători din lotul lui Cristian Todea

Marius ANGHEL 17 Jan. 2018, 18:33 Pregătiri, amicale
  • Reunită printre primele din Liga 2, la începutul săptămânii trecute, UTA a disputat astăzi, pe terenul sintetic din Gyula, primul amical al iernii, cu maghiarii de eșalon secund Szeged 2011, unul dintre adversarii tradiționali ai arădenilor.
  • Rezultatul final a fost unul de egalitate, scor 2-2, după ce utiștii au întors scorul înainte de pauză, iar în partea secundă au mai încasat un gol.
  • După acest test, Cristian Todea s-a decis în privința lotului pe care se bazează în cantonamentul de la Moneasa.

 

Maghiarii de la Szeged au fost primii care au marcat în amicalul cu UTA. În minutul 35, după o mare ocazie a lui Buia, care a șutat din 6 metri peste transversală, juniorul Keresztes a profitat de o nesincronizare în centrul careului arădean și a punctat în poarta lui Bodea. Avantajul nu a rămas însă mult timp pe tabelă, deoarece Marius Curtuiuș (42) a restabilit egalitatea după ce Hlistei i-a întors o minge din dreapta în 5 metri. Utiștii au mai lovit o dată până la pauză, tot cu Curtuiuș la finalizare și cu Hlistei pasator.

În partea secundă a jocului, UTA a schimbat total primul „11”, având câteva improvizații în defensivă. Elevii lui Todea au controlat meciul, însă ocaziile ratate au fost pedepsite de Zadori (49), care a egalat cu o lovitură de cap din centrul careului. În minutul 70, Popa a readus UTA în avantaj cu un lob peste portar, însă golul său a fost anulat pentru offside.

UTA, prima repriză: Bodea – Polgar, R. Iuga, Lazăr, Dinculescu – Stahl, Tănase, Isac, Hlistei – Buia – Curtuiuș
UTA, a doua repriză: Barna – Sorato, Manea, Dobrean, Ghergu – Prună, Jorza, Petra, A. Iuga – Toma, D. Popa

„A fost un meci cu un tempo destul de bun de joc, ținând cont de faptul că noi suntem la început de pregătire și la primul amical al iernii. Am făcut un antrenament bun, având ca principal scop posesia mingii pentru a evita pe cât era posibil contactele cu adversarul. Am reușit să marcăm de două ori, dar am și primit două goluri, iar acest lucru e destul de supărător. Golurile lor au venit după centrări în careu, faze la care am suferit și până acum în acest sezon. Sper, totuși, să învățăm din aceste greșeli și să le corectăm pe viitor”, a spus, pentru Sport Arad, Cristian Todea.

25 de jucători încep cantonamentul de la Moneasa

De la Gyula, delegația arădeană a plecat direct la Moneasa, acolo unde va efectua un cantonament până pe 27 ianuarie. UTA se cazează în această seară la Hotelul Parc, iar de mâine ia în piept traseele montane.

Din lot fac parte 25 jucătorii:

portari: Barna, Bodea, Zamfir;
fundași: Polgar, Manea, R. Iuga, Dinculescu, D. Lazăr, Ghergu;
mijlocași: Petra, Hlistei, Prună, Dobrean, Jorza, Tănase, Stahl, A. Iuga, Isac, Miculescu, Gruiescu, Sorato;
atacanți: Buia, Curtuiuș, Toma, D. Popa.

Noile achiziții sunt Bodea (24 de ani), Buia (23 de ani), Petra (24 de ani), D. Popa (20 de ani), A. Iuga (20 de ani) și D. Lazăr (19 ani). Ghergu (20 de ani) și Sorato (22 de ani) rămân încă în probe, iar de la echipele de juniori au ajuns la Moneasa Zamfir, Isac, Miculescu (toți de 16 ani) și Gruiescu (17 ani).

„Filaret e așteptat și el în cantonament. În rest, într-adevăr, avem o echipă destul de tânără, formată – însă – din băieți pe care îi cunoaștem și care știu ce înseamnă UTA. Își doresc mult să joace pentru acest club, iar acesta este un punct bun de plecare. Pentru ei, e foarte important să folosească fiecare ocazie de a juca pentru UTA și, implicit, pentru ei și carierele lor”, a mai spus Cristian Todea.

La revenirea acasă, pe 27 ianuarie, UTA va desfășura un meci amical cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Jan. 2018, 18:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă