UTA a plecat la Gyula cu 20 de fotbaliști! Falub îl mai așteaptă pe Laso și încă doi străini

Marius ANGHEL 13 Feb. 2014, 17:48 Pregătiri, amicale
UTA a plecat la Gyula cu 20 de fotbaliști!** Falub îl mai așteaptă pe Laso și încă doi străini

Așteptarea a meritat. Nimeni nu știe de unde, dar Adrian Marțian a făcut rost de bani pentru restanțele pe luna octombrie, achitarea cantonamentului din Ungaria, vitamine, medicamente și cele necesare pentru următoarele zece zile, așa că utiștii s-au urcat într-un final în autocarul ce i-a transportat la Gyula. Se vor caza la hotelul Aqua, iar în această seară, în nocturnă, au programat primul antrenament pe tărâm maghiar.

În ultimul moment, Adrian Falub a operat o schimbare în lotul de 20 de fotbaliști anunțat ieri. Sosit miercuri seara în Arad, Daniel Ola, un fundaș ghanez de 31 de ani l-a lăsat acasă pe Palcu. Nici ivorianul Diarra nu s-a urcat în autocar, dar asta numai pentru că, conform procedurilor, avea nevoie de soția sa pentru a trece granița. Dar, fotbalistul de bandă stânga va începe pregătirea alături de colegii săi joi seara și va semna cât de curând și contractul de joc.

Boșneag, Mardare, Feussi și Lazea s-au înțeles și ei verbal cu Adrian Marțian urmând să parafeze actele la Gyula. În cantonament ar putea ajunge și Maximiliano Laso. Aflând că Adrian Falub o antrenează din nou pe UTA, mijlocașul argentinian și-a manifestat dorința de a reveni în „alb-roșu” și i s-a propus deja un contract. Valorosul fotbalist nu a dat încă un răspuns, însă sunt mari șanse ca tehnicul fotbalist să ajungă în Ungaria. Tot acolo mai sunt așteptați un atacant și un mijlocaș central, ambii străini, care ar trebui să completeze lotul pentru sezonul de primăvară.

Cel puțin astăzi par toate bune și frumoase în curtea „Bătrânei Doamne”, doar că se pierd din vedere mai multe lucruri. Clubul este în insolvență și, teoretic, după 6 martie când se va bate în cuie tabelul final al creditorilor ar trebui demarate procedurile pentru întocmirea planului de reorganizare. Ca acesta să se aprobe e nevoie de garanții majore și nu doar de 47 de mii de euro, adică suma cu care s-a lăudat, dar s-a și pozat, Adrian Marțian astăzi la sediul clubului din Calea Aurel Vlaicu. Numai de când s-a intrat în insolvență s-au acumulat datorii de peste o sută de mii de euro, iar apoi trebuie creditorii trebuie și ei plătiți până la ultimul leu, adică încă vreo 700 de mii de euro. Vor fi fixate termene precise, iar orice depășire a acestora înseamnă falimentul FC UTA-ei SA. Ca să nu mai vorbim despre faptul că suporterii s-au dezis deja de actuala grupare, căreia i-au retras deja drepturile federative, iar pe conducătorii lor îi vor ataca înclusiv în Justiție pentru folosirea ilegală a numelui de UTA.

În fine, să nu uităm că pe rol se mai află și litigiul cu Eugen Trică, olteanul fiind în continuare în acte antrenorul „textiliștilor. E și unul dintre motivele pentru care Adrian Falub nu a semnat încă un nou contract cu „Bătrâna Doamnă”, celălalt fiind legat de neîncrederea că Marțian îi va asigura până la capăt condițiile pentru o primăvară încinsă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Feb. 2014, 17:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă