UTA a pierdut amicalul de la finalul cantonamentului susținut la Moneasa. „Bătrâna Doamnă” s-a înclinat la Cermei încă din minutul 3. Concluziile lui Todea

Marius ANGHEL 27 Jan. 2018, 23:56 Pregătiri, amicale

La revenirea din cantonamentul montan de opt zile de la Moneasa, UTA s-a oprit la Cermei pentru a susține un amical cu echipa de Liga 3 din localitatea arădeană. Jucătorii lui Cristian Todea au pierdut însă testul cu Gloria Lunca Teuz Cermei, scor 0-1, după ce au încasat gol încă din minutul 3. A fost al doilea joc amical al „Bătrânei Doamne”, care înainte de plecare în stagiul de pregătire a remizat în Ungaria, scor 2-2, cu Szeged 2011.

Nici bine nu s-au așezat pe teren, că utiștii au fost surprinși de gazdele conduse de pe margine de Roland Nagy. În minutul 3, Andrei Sulea și-a învins fostul coleg Bodea, portarul adus de UTA chiar de la Cermei, cu un șut în cros din colțul careului de 16 metri, lateral dreapta. Replica „Bătrânei Doamne” a venit destul de târziu, în minutul 14, atunci când Hlistei a șutat direct dintr-o lovitură liberă, dintr-un unghi dificil, aproape de linia de corner, însă mingea s-a dus puțin pe lângă vinclul de la colțul scurt, a scris Sport Arad.

UTA putea să o încurce și mai rău după o jumătate de oră de joc, însă golul Cermeiului a fost anulat pentru un fault în atac asupra portarului Bodea. Cel care a introdus mingea în plasă, cu capul, a fost Cotoc (29), după cornerul lui Suslak.

Cea mai mare ocazie de gol a arădenilor din Liga 2 s-a consumat în minutul 35. După un corner de pe dreapta bătut de Hlistei, Stahl a reluat în bară, iar apoi Curtuiuș a fost blocat de Cotoc în 5 metri. Scenariul s-a repetat cu centrarea lui Hlistei de la colțul terenului, dar de data aceasta Stahl a reluat pe lângă poartă. În partea secundă a meciului, ritmul a scăzut, iar singura ocazie importantă a fost irosită de Cermei. D. Bulza (83) a scapat singur pe stânga în careul utist, dar a finalizat peste poartă.

Todea: „A ieșit un eșec ce ne pune anumite semne de întrebare”

La final de joc, antrenorul Cristian Todea a spus că se aștepta ca UTA să aibă un meci greu după ce tocmai a terminat un cantonament solicitant, dar a spus că eșecul îi pune anumite semne de întrebare în privința lotului pe care îl are la dispoziție.

„La Moneasa am avut condiții bune de pregătire și ne-am atins principalul obiectiv, acela de a încărca din punct de vedere fizic. Am fi vrut să terminăm acest cantonament cu un rezultat pozitiv astăzi, dar, din păcate, nu am reușit acest lucru. Eu cred că datorită faptului că s-a adunat un grad mare de încărcătură fizică și mentală nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut. În prima repriză am avut ceva mai multe situații, în a doua au fost mai puține, am dat minute la toți jucătorii. A ieșit un eșec ce ne pune anumite semne de întrebare, dar ne așteptam ca prezentarea noastră să fie îngreunată de zilele de muncă de la Moneasa”, a declarat Todea, citat de Sport Arad.

Întrebat dacă mai are lipsuri importante în cadrul lotului de jucători, dar și dacă, poate, mai cade vreun jucător, doi, dintre cei deplasați la munte, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Acum, la cald, nu pot să spun nimic. Am discutat cu conducerea clubului înainte de cantonament, vom discuta și acum, după, se știu lipsurile. Vom vedea săptămâna viitoare la cine renunțăm și cu ce reușim să ne completăm lotul”.

De luni, de la ora 15:00, utiștii revin la antrenamente. În schimb, jucătorii Cermeiului încep cantonamentul la Moneasa.

Cermei, prima repriză: Mureșan – Berari, Cotoc, Gligor, Suslak – Varga – Vasile,  Ianc, Copil, Sabău – Sulea
Cermei, repriza secundă: Mitrea – Rogojan, Nistor, Boldor, Aldan (V. Brândușe 72′) – Morar, T. Bodri, Mihuța, L. Bodri – Fl.  Brândușe, D. Bulza

UTA, prima repriză: Bodea – Ghergu, R. Iuga, Lazăr, Dinculescu – Prună, Petra, A. Iuga – Stahl, Curtuiuș, Hlistei
UTA, repriza secundă: Bodea (Zamfir 62′) – Polgar, Al. Manea, I. Tănase, Onuțan – Isac, Jorza – Gruiescu (Sorato 68′), Buia, D. Toma – D. Popa

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 27 Jan. 2018, 23:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă