Un atacant sud-american a dat gol pentru Farul în amicalul cu Fetești

Marius ANGHEL 05 Aug. 2013, 11:37 Pregătiri, amicale

Echipa constănțeană a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, formația de Liga a III-a din Fetești

FC Farul și-a continuat programul de pregătire cu întâlnirea amicală cu Rapid Fetești, echipă de care a dispus cu 2-1 (1-0). Golurile au fost marcate de Coteanu (min. 39), Cardozo (min. 55), respectiv Ivan (min. 64). Cu ocazia acestui meci, „marinarii” au testat și doi fotbaliști din Paraguay, un stoper și un atacant.

Antrenorul care pregătește Farul în această perioadă, Ion Răuță, a început meciul în alcătuirea: Curcă (cpt.) – Băjan, Buzea, Bumbac, Stroe – Ivanovici, B. Nicola, Coconașu, Mansur – Igiroșanu, Butoi. În minutul 31, Coteanu l-a înlocuit pe Stroe, care s-a accidentat și nu a mai putut continua partida. Coteanu, care a jucat mijlocaș stânga, Mansur coborând fundaș pe aceeași parte a terenului, a și stabilit scorul pauzei, punctând la opt minute după ce a intrat pe teren, cu o torpilă de la distanță, care s-a înfipt direct în vinclul porții ialomițene. În minutul 42, Rapid Fetești s-a aflat aproape de egalare, după ce  Stanciu a trimis balonul în bară.

La pauză, Ion Răuță a schimbat aproape toată echipa, rămânând pe teren doar Curcă și Coteanu. În condițiile în care goal-keeper-ul de 17 ani Robert Dragnea (internațional de juniori) a ajuns la FC Vaslui, Curcă l-a avut rezervă sâmbătă pe tânărul Hetruc, din pepiniera Farului.

În efectivul din partea secundă au apărut și doi jucători paraguayeni, fundașul central David Robles și atacantul David Cardozo. Potrivit impresarului care i-a însoțit la Constanța, ambii au 22 de ani, Robles a jucat la o echipă din Segunda Division B (al treilea eșalon spaniol), iar Cardozo a evoluat ultima dată la o formație de primă ligă din țara sa.

Echipa Farului din repriza a doua a fost: Curcă – Cl. Popa, E. Năstase, Robles, I. Călin – Pâslaru, Ghenciu, I. Pană, Coteanu (75 Mansur) – Chira, Cardozo.

Vârful sud-american a ridicat scorul la 2-0 în minutul 55, după ce a fost deschis foarte bine în adâncime și l-a executat pe portarul advers din poziție de unu la unu. Scorul final a fost stabilit în minutul 64, când Ivan a înscris prin surprindere din lovitură liberă, într-un moment în care Curcă își aranja zidul.

La Farul nu au jucat Vlad Neagu, Iulian Răvoiu (plecați la Moscova cu echipa națională de fotbal pe plajă a României, la turneul Euroligii), Costel Nițescu, Cristian Pantelie și Vișan Crețu (toți, cu probleme medicale).

Ieri, fundașul dreapta Robert Băjan s-a prezentat la echipa națională Under-19, pentru un stagiu de pregătire de zece zile și două meciuri amicale cu Danemarca, partide care vor avea loc la Mogoșoaia, pe 13 și 15 august.

Fără cantonament

La final, antrenorul Ion Răuță s-a declarat mulțumit de angajamentul elevilor săi și de faptul că au apărut îmbunătățiri în ce privește calitatea jocului, chiar dacă partida s-a disputat la o temperatură ridicată. Însă, „mai avem multe de pus la punct, lucru normal, ținând cont că ne aflăm încă în perioadă de acumulări fizice. Trebuie să avem răbdare. Încă ne confruntăm cu probleme pe anumite posturi, care nu sunt acoperite și unde trebuie să mai aducem jucători”, a arătat Răuță.

Din pricina faptului că viitorul clubului e incert, „marinarii” n-au mai plecat în cantonament, de aceea antrenorul își dorește în această săptămână tot două jocuri amicale (miercuri și sâmbătă), fiind posibil ca în prima dispută constănțenii să întâlnească Săgeata Năvodari.

În ce-i privește pe paraguayenii Robles și Cardozo, Ion Răuță a spus că ei vor mai fi urmăriți la pregătire în perioada următoare. „Nu ne putem da seama într-un timp atât de scurt de posibilitățile lor, după doar două zile de antrenamente și o repriză de meci. La început, când au venit, nu mi-au lăsat impresie deosebită, însă doar ce sosiseră de pe drum. După partida cu Rapid Fetești, mai sunt de urmărit, cel puțin vârful”, a mai spus tehnicianul constănțean.     

Patru constănțeni la Rapid

Clasată în sezonul trecut pe locul nouă în seria secundă a Ligii a III-a, Rapid Fetești este pregătită de Gigel Stoica, fost jucător (timp de 13 ani) al echipei Callatis Mangalia. Echipa ialomițeană are în componență mai mulți constănțeni, contra Farului evoluând patru: Ionel Comănași, Ureche, Alexandru Paraschiv și Eracai.

Sâmbătă, Stoica a folosit jucătorii: repriza întâi – Călugăru – Marcu, Țonea, Toma, Neculai – I. Comănași, Ivan – Ureche, N. Marin, Paraschiv – Stanciu; repriza a doua – Dumitrache – Lefter, Toma, Ciubuc, Eracai – I. Comănași, Ivan – Alexandru, N. Marin, Tarnovschi – Albuț.

La final, Gigel Stoica s-a întreținut amical cu Constantin Gache, fostul său antrenor de la Callatis, principalul favorit să preia banca tehnică a echipei constănțene.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 05 Aug. 2013, 11:37 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă