Un atacant macedonean și Ovidiu Petre, certitudinile de la reunirea lui ACS Poli!

Marius ANGHEL 10 Jan. 2013, 16:30 Pregătiri, amicale

Singura formație bănățeană din primele două eșaloane s-a reunit în formulă aproape completă și cu o singură noutate importantă în 2013, Filip Petkovski, un tânăr atacant macedonean sosit în probe. În schimb există și jucători care vor să plece, nemulțumiți de faptul că au jucat puțin sau deloc în tur, precum Boștină și Iovan.

Singurul absent de la reunire a fost fundașul junior Cristian Bocșan, aflat la lotul național. Elevii lui Valentin Velcea au efectuat primele mișcări în noul an cu doi jucători care încă nu au semnat dar care sunt considerați certitudini de către managerul sportiv Călin Rosenblum: Ovidiu Petre și Filip Petkovski. Dacă povestea primului o știm, cel de-al doilea e Filip Petkovski, un atacant macedonean de 22 de ani. Acesta a evoluat ultima dată la Horizont Turnovo în prima ligă din țara sa, pentru care a marcat de trei ori în 14 partide din ediția curentă de campionat. A mai evoluat la Rabotnicki Skopje și are trei selecții la național de tineret a Macedoniei.

    „Ovidiu Petre e deocamdată singura noutate și avem în probe un macedonean, vârf de atac, 22 ani, 1,91. Nu a semnat dar am finalizat în mare contractul lui Ovidiu. Deocamdată nu e nimic cu Speroni, mai așteptăm. O să mai vină jucători pe parcurs. Până plecăm în cantonament vom finaliza contracte. Și-a manifestat dorința de a pleca Boștină și Iovan. Aceasta e dorința lui Alex, a spus că vrea să joace mai mult, acum unde va vrea să plece rămâne de văzut, își caută echipă. Să vedem și în ce condiții pleacă, el este împrumutat la noi, este jucătorul fostei societăți. Suntem în discuții cu cei de la Severin dacă vor fi dați jucători liberi, vom discuta”, a spus Călin Rosenblum, manager ACS Poli Timișoara.

Conducătorul bănățenilor a subliniat însă că Petre și Petkovski pot fi considerați certitudini și a negat interesul pentru Codrea ori Olah. O altă plecare probabilă de la ACS Poli e cea a portarului Cosmin Amarinei. Se așteaptă de asemenea ca unii jucători de la Severin să fie declarați liber de contract. Lupta pentru ei va fi însă grea, Hugo Moutinho e dorit și de Poli Iași iar Alex Neacșa a atras atenția lui Dinamo.

Jucătorii se vor pregăti în complexul „Dan Păltinișanu” până pe data de 23 ianuarie, când vor pleca în cantonamentul din Antalya (Turcia). Acolo ACS Poli va disputa jocuri cu adversari de prima și a doua divizie din alte țări, încă nestabiliți, s-au vehiculat nume precum Dinamo Zagreb și Bayern Munchen II printre acestea.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Kirev, Coca, Gherasim, Amarinei
Fundași: Nohai, Petrovic, Sakir, Anițoiu, Todorov, Marovic, Șeroni, Miculescu, Iovan
Mijlocași: Trandu, Nanu, Goge, Artean, Dobricean, Ov. Petre*, Daminuță, Boldea, Rogozinaru, Poparadu, Bălace
Atacanți: Szekely, Boștină, Enciu, Petkovski*

*jucători care încă nu aparțin de club

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 10 Jan. 2013, 16:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă