„U” Cluj s-a descătușat în a doua repriză a amicalului cu Unirea Dej. Falub a testat un camerunez și i-a atras atenția lui Goga: „Să nu-și termine golurile, că a dat cam multe”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 14:51 Pregătiri, amicale

Întoarsă în țară la finalul săptămânii trecute din cantonamentul din Cipru și revenită de luni la antrenamente pe plan local, „U” Cluj și-a programat pentru astăzi dimineață, miercuri, un nou amical în această perioadă de pregătire de iarnă. Trupa pregătită de Adrian Falub a întâlnit încă un adversar modest de Liga 3, Unirea Dej, pe care l-a învins cu 3-0, însă după ce a marcat primul gol abia în minutul 50.

Meciul amical dintre „U” Cluj și Unirea Dej, programat miercuri, de la ora 12:00, pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” a oferit o primă repriză fără goluri, cu toate că divizionara secundă a controlat jocul. La pauză însă, Adrian Falub a efectuat multe schimbări, iar intrările pe teren ale lui Goga, Gavra sau Mailat au limpezit atacul.

În partea secundă, după doar cinci minute, Dorin Goga (50) a deschis scorul cu o lovitură de cap după o centrare a lui Taub, iar la puțin timp după aceea Cristian Gavra (56) a majorat diferența dintr-o lovitură de pedeapsă. Tot Gavra avea să stabilească și rezultatul final al partidei amicale, încă din minutul 67.

Camerunezul Joseph a jucat din primul minut cu Unirea Dej

Cu ocazia acestui amical, Adrian Falub l-a testat și pe Joseph Bouasse Ombiogno, un mijlocaș ofensiv camerunez de 21 de ani. Acesta a făcut parte din formația Under 19 a celor de la AS Roma, iar apoi a fost împrumutat la Vicenza. Aducerea sa la „U” a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro.

„Jucătorul din Camerun a făcut două antrenamente cu noi, a jucat acest meci și mâine vom lua o decizie în privința lui”, a spus Adrian Falub după meci.

„U” Cluj, prima repriză: Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Andr. Mureșan, Neciu – Joseph, Penescu – Al. Pop, Vl. Mihalcea (Văsălie 30), Nic. Pîrvulescu – M. Coman
„U”, repriza secundă: Dur-Bozoancă – R. Takacs, Art. Crăciun, G. Florescu, Taub – Dican, Bg. Barbu – Ștefănescu, Goga, Mailat – Gavra

Unirea Dej: Farcaș – Cornea, Lang, Kereki, Papp – Vitan, Cocian, Cătinean – Frăsineanu, Andr. Pop, Blaj

Adrian Falub încă îi așteaptă pe cei doi jucători cu care e în discuții de mult timp

Antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, și-a scuzat jucătorii pentru că au marcat împotriva Dejului abia în a doua repriză și a spus din nou, la fel cum declara și înaintea cantonamentului din Cipru, că se află în discuții cu alți doi fotbaliști și că speră să îi achiziționeze.

„A fost un antrenament bun și important. E greu să le ceri calitate jucătorilor după două zile libere și două de antrenament. Sper ca Goga să nu-și termine golurile, pentru că a dat cam multe în pregătire. Și el și Gavra sunt doi jucători care au calitate, pot să ne ajute și ne bazăm pe ei. Mai suntem în discuții cu doi jucători, nu știu dacă vom reuși, dar mai avem câteva zile la dispoziție”, a declarat, citat de cjsport.ro, Adrian Falub.

Autor a două goluri în acest amical, Cristian Gavra abia așteaptă să se reia campionatul. „A fost un meci bun pentru noi. L-am luat ca pe una antrenament, am alergat, am și dat goluri și așteptăm să înceapă campionatul. Cantonamentul a fost foarte bun, ne-am pregătit bine și am avut jocuri destul de tari. Mai avem sâmbătă două jocuri și după avem partida cu FC Argeș. E un meci greu, dar sunt încrezător că vom câștiga”, a spus Gavra.

8 amicale: 3 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri

În această iarnă, „U” Cluj a obținut următoarele rezultate în meciurile amicale: 1-5 cu Debrecen, în Ungaria, 2-7 cu Sticla Arieșul Turda, în care au fost folosiți mulți juniori, 5-0 cu Avântul Reghin, 4-2 cu Rigas FS, 1-3 cu FC Ararat Armenia, 2-2 cu Ermis Aradippou și 1-1 cu FK Liepaja, ultimele patru desfășurate în Cipru, și 3-0 cu Unirea Dej.

Sâmbătă, „studenții” au programate două jocuri test, cu Metalurgistul Cugir (Liga 2), de la ora 11:00, și Victoria Cluj (Liga 4), de la ora 13:00. Ambele partide au loc tot pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: Universitatea Cluj
Foto: CJ Sport

Marius ANGHEL 12 Feb. 2020, 14:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă