Trei amicale, trei victorii pentru CS Mioveni!

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 12:29 Pregătiri, amicale
Trei amicale, trei victorii** pentru CS Mioveni!

CS Mioveni a disputat în cantonamentul de la Sinaia și trei partide de verificare, reușind să le câștige pe toate trei. Acestea au fost programate după aproape o săptămână de antrenamente fizice destul de grele, făcute de Iordan Eftimie și Alin Chița.

3-1 cu Unirea Slobozia

CS Mioveni a început seria ami­calurilor din cantonamentul de la Si­naia cu o victorie. Într-un prim meci de verificare, argeșenii au avut ca ad­versar echipa de Liga a II-a – Se­ria I, Unirea Slobozia, meciul fiind dominat clar de galben-verzi, care s-au și impus cu 3-1, deși la pauză scorul era egal, 1-1.

Antrenorul Ior­dan Eftimie a folosit echipe diferite în cele două reprize, utilizând astfel toți jucătorii pe care îi are la dis­po­ziție. În acest meci au debutat de alt­fel și noile achiziții de la FC Ar­geș, Alin Popa, Răuță și Negoiță, ju­cători care pot pune umărul serios la reconstrucția de care Mioveniul are nevoie.

Adversarii argeșenilor au deschis scorul în minutul 5, după ce au scăpat singuri cu portarul Po­pescu, însă Năstăsie a restabilit e­ga­litatea în minutul 15, după un pres­sing bun al lui Biceanu. Galben-verzii au trecut în avantaj în repriza doua, Pasăre finalizând din careu o centrare a lui Alin Popa din lovitură liberă. Pe final, elevii lui Iordan Ef­timie au mai înscris o dată, Mazilu având o acțiune personală în care a driblat mai mulți adversari. În afară de goluri, marcatorii din acest meci au mai ratat și câteva ocazii bune, dar bara și intervențiile portarului au făcut ca scorul final să rămână doar 3-1.

4-0 cu Cimentul Fieni

Un al doilea joc de verificare, CS Mioveni l-a avut în week-end la Fieni, cu echipa locală Cimentul. Dife­rența de valoare și-a spus din nou cuvântul și, după o primă re­priză marcată de căldura de afară, a urmat o a doua, în care s-au mar­cat mai multe goluri. Biceanu a deschis scorul în minutul 15, după ce a primit o pasă pe centru, a în­tors un jucător în careu și a șutat imparabil în plasă. Tot Biceanu a ratat majorarea scorului după ce șutat puțin pe lângă din prima, de la 20 m, în timp ce Mazilu nu a fost nici el precis de la marginea careului.

În repriza a doua, Ovidiu Stan a mar­cat pentru 2-0, cu un lob de la mar­ginea careului, după o fază făcută de Mazilu pe dreapta, acesta din urmă driblând mai mulți jucători și pasându-i marcatorului tot cu un lob. În minutul 55, Damaschin a înscris al treilea gol al Mioveniului, la o fază în care Galan a urcat foarte bine cu mingea la picior, i-a pasat apoi lui Ovidiu Stan la marginea careului, acesta din urmă pasându-i la rându-i, decisiv, colegului din atac. Galan a mai ratat și el o ocazie, șutând puțin pe lângă, din lovitură liberă, ca Mar­cu să facă 4-0, pe final, după ce min­gea a intrat în plasă dintr-un clinci în careu.

10 goluri în amicalul cu Caraimanul Bușteni

Al treilea amical de la Sinaia a fost jucat de CS Mioveni duminică dimineață, la Bușteni, cu echipa Ca­raimanul. În acest meci, antrenorii ar­­geșeni au folosit mai mult fotba­liștii care nu jucaseră deloc sau foar­te mult în precedentele două par­tide. Pentru galben-verzi a fost un galop de sănătate, marcându-se nu mai puțin de 10 goluri.

Echipele

# CS Mioveni – Unirea Slobozia 3-1 (1-1) Au marcat: Năstăsie (15), Pasăre (60), Mazilu (85)
# CS Mioveni (repriza I): Popescu – Cotigă, Stoica, Olteanu, C. Stan – Alin Popa, Boboc, Panait, Galan – Biceanu, Năstăsie.
# CS Mioveni (repriza a II-a): Ciucă – Zaharia, Negoiță, Pasăre, Dumitrache – Alin Popa, Răuță, Popescu, Mazilu – Ovidiu Stan, Năstăsie.
Au mai jucat: Iordache, Marcu. Antrenor: Iordan Eftimie.
# Cimentul Fieni – CS Mioveni 0-4 (0-1) Au marcat: Biceanu (15), Ovidiu Stan (50), Damaschin (55), Marcu (85)
# CS Mioveni (repriza I): Ciucă – Zaharia, Negoiță, Pasăre, Dumitrache – Alin Popa, Boboc, Răuță, Mazilu – Biceanu, Năstăsie.
# CS Mioveni (repriza a II-a): Popescu – Cotigă, Stoica, Olteanu, C. Stan – Mazilu, Panait, Galan, Marcu – Damaschin, Ovidiu Stan.
Au mai jucat: B. Preda, Bărăscu, Iordache, Catană. Antrenor: Iordan Eftimie.
# CS Caraimanul Bușteni – CS Mioveni 1-9 (1-4) Au marcat: Iordache (două), Stan, Popescu, Biceanu (două), Năstăsie, Alin Popa (două)
# CS Mioveni (repriza I): Preda – Bărăscu, Negoiță, Stoica, Dumitrache – Iamandi, Iordache, Popescu, Marcu – Stan, Dobra
# CS Mioveni (repriza a II-a): Preda – Zaharia, Pasăre, Olteanu, C. Stan – Alin Popa, Răuță, Boboc, Galan – Biceanu, Năstăsie
 
Olteanu: „Preferam o serie de 20″

Președintele CS Mio­veni, Dumitru Olteanu, a fost și el prezent ieri la Fe­de­rația Română de Fotbal, acolo unde mai întîi s-a ales al doilea reprezentant al Ligii a II-a în Co­mitetul Executiv al FRF, iar apoi s-a stabilit cîte echipe vor juca la anul în ligile secunde.

„La Liga a doua vor fi două serii de 14, iar cam­pionatul va începe în prima săptămînă din sep­tem­brie. La momentul actual, sînt 25 de echipe înscrise în Liga secundă și este posibil să mai fie primite alte 2-3, dar dintre cele retrogradate anul trecut, adică Baia Mare, Chindia și Dinamo II. Încet-încet, se va face trecerea spre două serii de 12 echipe cu play-off și play-out. Noi preferam o serie de 20 de echi­pe, dar lumea nu a fost de acord, pentru că sînt distanțele mari de parcurs la meciuri, iar costurile și ele mai ridicate. La finalul sezonului, vor promova două și vor retrograda cinci, deci o să fie bătălie în acest campionat. Pe 14 august se va stabili și țintarul Ligii a II-a”.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 12:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă