Tomic explică de ce a ales CSU: „A apărut o nouă provocare: prima ligă și în doi ani să ne batem la campionat”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 15:49 Pregătiri, amicale

Noua achiziție a CS Universității, apărătorul sârb Vukasin Tomic, a debutat ieri, în amicalul cu FC Zugdidi, scor 1-0, în tricoul craiovenilor. Fundașul este bucuros că a ajuns la trupa pregătită de Ovidiu Stângă, unde speră să ajute la îndeplinirea obiectivului: promovarea.

„Mă bucur că sunt la Universitatea și sper ca totul să fie bine. Îmi doresc să-mi fac treaba cât mai bine și să ajut echipa să promoveze în prima divizie. Avem o echipă bună, cu jucători buni, dar sunt de puțin timp la echipă și nu am reușit să-i cunosc ca și persoane. Îmi va fi mai ușor să mă adaptez, pentru că mă ajută conaționalii mei Ljubinkovic, Kitanovski și Brac. Știu că Universitatea este o echipă de tradiție în fotbalul românesc, că a câștigat campionate și că are suporteri fantastici, fenomenali”, a spus ieri, pentru csuc.ro, sârbul.

„Am auzit numai lucruri bune despre Universitatea Craiova”

Astăzi, fundașul central a acordat un interviu site-ului oficial al echipei oltene.

– Ai venit de la o echipă situată pe locul 3 în Serbia în liga a doua din România. De ce?
– Pentru că mi s-a explicat acest proiect și mi s-a părut unul extrem de tentant. Am auzit numai lucruri bune despre Universitatea Craiova. Iar pentru mine, care am 26 de ani, este o provocare.

– Dar trebuie să existe o motivație pentru a face o astfel de mutare. Care e aceasta?
– Motivație există: am venit să ajut clubul să urce în prima ligă. În Serbia, cu FK Jagodina am evoluat în preliminariile Cupei UEFA din postura de câștigători a Cupei Serbiei. Îmi doresc să depășesc aceste performanțe la Craiova, și, la cum mi s-a prezentat proiectul, sunt convins că vom reuși împreună.

– Este prima dată când evolueză în afara Serbiei?
– Nu, am mai jucat în Kazahstan, în prima ligă. Este un fotbal dur acolo. Singurul aspect convenabil a constat în faptul că limba rusă și cea sârbă sunt exact ca româna și italiana, au multe cuvinte în comun. De asta mi-a fost mai ușor. Dar sper că voi învăța repede româna, pentru că am mulți prieteni în echipă.

– Mulți ar putea considera că este un pas înapoi, privind strict la faptul că din prima ligă ai venit într-a doua.
– Eu nu gândesc așa, întotdeauna îmi plac cele mai grele încercări. Cu Jagodina am câștigat un trofeu, Cupa Serbiei. Acum a apărut o nouă provocare: să ajungem în prima ligă, iar în doi ani să ne batem la campionat. Exact cum s-a întâmplat cu Petrolul, care poate fi un exemplu pentru Craiova, a promovat, iar acum se luptă pentru titlu.

– Ce știai despre Universitatea Craiova înainte să vii aici?
– Cum să nu aud de Universitatea? Știu că în anii 80 a jucat în semifinalele Cupei UEFA. Nu eram născut pe-atunci, dar am citit.

– Despre suporterii Universității ai auzit?
– Știu că sunt fanatici, mi-au spus băieții. Am auzit că atunci când a fost derby-ul Craiovei stadionul a fost plin. Îmi doresc ca prin evoluțiile mele să-i fac fericiți. Pentru că suporterii sunt cei mai importanți în fotbal, fără ei jocul nu are sens și farmec.

– Crezi că sunt la fel de fanatici ca suporterii sârbi?
– Să știi că în Serbia, doar Steaua Roșie și Partizan au ultrași fanatici. La Jagodina veneau la meci mai mult familii cu copii mici. Adică, erau spectatori destui, dar nu ultrași.

– Ți-ai propus obiective personale la Craiova?
– În primul rând să ajungem în prima ligă, apoi vom vedea ce va fi. Sper ca totul să fie ok. Apoi, mi-aș dori să ne batem la campionat, pentru că avem o echipă bună, cu tineri talentați.

– Deși ești de trei zile la echipă, ți-ai făcut o părere despre grupul de jucători?
– E un grup bun, toți sunt de treabă, iar în aceste trei zile am fost fericit. Mai ales că sunt Ljubo și Brac care știu limba și mă ajută să înțeles. Sper să învăț repede cu ei limba.

Vukasin Tomic a fost transferat ieri de CS Universitatea Craiova de la FK Jagodina, ocupanta locului trei în prima ligă din Serbia.

Foto: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 15:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă