Tânăra echipă a lui Bogoi, ținută în șah de o formație de „județ”. Un mijlocaș repatriat de la Dunărea Călărași a izbutit o „dublă” pentru Pandurii

Tânăra echipă a lui Bogoi, ținută în șah de o formație de

Pandurii Târgu Jiu a câștigat penultimul amical al verii, scor 3-2 (1-0) cu echipa de Liga a 4-a Gorj CS Novaci. Cu o „dublă”, Gabriel Preoteasa, mijlocaș care reușise promovarea cu Dunărea Călărași, și Daniel Pîrvulescu, respectiv Ionuț Berescu și Darius Almăjanu au fost marcatorii testului disputat ieri după-amiază pe terenul 3 din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu.

În prima repriză, Drilon Cenaj a ratat o lovitură de la 11 metri. A fost prima partidă de verificare jucată de Pandurii la Târgu Jiu, precedentele trei fiind susținute în deplase, cu CS Mioveni (0-0), Jiul Rovinari (4-1) și Flacăra Horezu (1-0).

Pe același teren de lângă stadionul Municipal, echipa lui Adrian Bogoi va disputa sâmbătă, de la ora 12:00, ultimul amical al verii, cu Sporting Roșiori, ocupanta locului 11 în ediția trecută din Seria a 3-a a Ligii a 3-a.

„Un joc bun, un antrenament util, în care am folosit toți jucătorii din lot, inclusiv o serie de tineri juniori pe care am vrut să-i integrăm în colectivul nostru. La mine, pe durata unei perioade de pregătire, toată lumea trebuie să joace. Testul în sine a fost unul foarte bun, veneam după câteva zile foarte încărcate, pe fond de oboseală, cu câte două antrenamente zilnice și chiar daca am jucat cu o echipă de Liga a IV-a, am întâlnit un adversar destul de agresiv. În continuare, o să vedem la lucru toți jucătorii pe care îi avem al dispoziție la ora actuală, inclusiv în ultimul amical dinaintea startului noului sezon, amical pe care îl vom disputa sâmbătă. E clar că încerc să mă lămuresc și în privința primului unsprezece pentru meciurile oficiale, dar, pe parcursul acestui ultim test, voi introduce și restul jucătorilor foarte tineri”, a declarat Bogoi, citat de gorj-domino.ro, la finalul testului de ieri.

Nu pot emite pretenții de promovare

În lipsa unui buget adecvat, Pandurii nu poate emite nici în noul sezon pretenții la promovare, ci se va lupta, la fel ca ediția trecută, pentru evitarea retrogradării. „Campionatul este lung, primul obiectiv al nostru este, ca și anul trecut, acela de a forma o echipă competitivă. Pentru promovare, cred că ar trebui mult mai mult în momentul de față. Am avea nevoie de un buget foarte mare, de jucători cu experiență. Promovarea se poate face într-un an de zile, în momentul în care se stabilesc niște parametri financiari. Anul trecut, multe echipe au cheltuit foarte mulți bani, au avut bugete foarte mari, dar numai două echipe au avut câștig de cauză. Sunt multe echipe care au rămas cu o medie de vârstă a jucătorilor de 28-29 de ani, în schimb noi am format foarte mulți jucători. Pot spune din acest punct de vedere că am fost echipa mai câștigată pentru că raportul dintre calitate și buget este mult în favoarea noastră”, a declarat antrenorul Adrian Bogoi, la Radio Infinit.

Cea mai tănără echipă din Liga 2

Dacă lotul nu va fi completat cu jucători cu experiență, Pandurii va avea cea mai tânără echipă din liga secundă. Bogoi a mai spus că media de vârstă a echipei sale e de nici 20 de ani, după ce veteranul Răzvan Stanca (38 de ani) a decis să nu mai intre între buturi la meciurile oficiale și să se ocupe doar de pregătirea portarilor, iar fundașul Cristian Munteanu (37 de ani) a preferat să plece la nou-promovata în Liga a 3-a Flacăra Horezu.

În acest moment, Denis Brânzan (22 de ani) este cel mai vârstnic jucător de la Târgu Jiu. Tot 22 de ani are și mijlocașul Gabriel Preoteasa. Fost junior la Pandurii, aceasta a jucat în ultimele trei sezoane la Dunărea Călărași și ar putea reveni în acestă vară la echipa din județul natal, dacă ajunge la un acord cu oficialii clubului din Târgu Jiu.  

„Cel mai vârstnic jucător de la echipă în momentul de față este Brânzan. El a fost căpitan în ultimele două meciuri, are numai 22 de ani. Mai avem un jucător de 23 de ani care se pregătește cu noi, dar nu vă dau numele. Nu știu dacă va rămâne. Avem 6-7 jucători care fac pregătire cu noi, dar nu dau nume, pentru că anul trecut jucătorii care s-au pregătit cu noi au fost sunați de alte echipe și ofertați. Simplul fapt că se pregătesc cu Pandurii face ca alte echipe să îi sune și noi îi pierdem. Am la antrenamente 16 jucători de câmp și trei portari. Cinci-șase dintre ei sunt juniori sub 18 ani, care mai mult ca sigur vor rămâne la noi. Media de vârstă la Pandurii este sub 20 de ani. În alte țări, echipele care folosesc mulți jucători tineri sunt recompensate financiar de federații, așa se întâmplă în Ungaria, în Belgia. Răzvan Stanca este antrenorul portarilor. Avem trei portari în lot, toți trei foarte tineri, sub 21 de ani. Valoarea contează, că nu joacă nimeni cu buletinul pe frunte. Au plecat zece jucători, au venit alții. Mulți dintre cei plecați erau la sfârșit de contract, au ales altă cale din punct de vedere sportiv. După părerea mea, nu toți au ales foarte bine, unii au mers în Liga a 3-a. Noi trebuie să pregătim jucătorii pe care îi avem, să promovăm jucătorii din pepinieră și să obținem rezultate din ce în ce mai bune”, a adăugat Bogoi.

Liga a 2-a debutează pe 4 august, iar Pandurii va juca în prima etapă pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău.

Perioada de transferuri se încheie pe 3 septembrie, dar echipa gorjeană își va putea completa lotul și după data menționată, dacă jucătorii aduși sunt liberi de contract.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă