Surprize neplăcute la reunire! Jucătorii lui FC Argeș au refuzat să se antreneze

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 16:41 Pregătiri, amicale
Surprize neplăcute la reunire!** Jucătorii lui FC Argeș au refuzat să se antreneze

Fotbaliștii de la FC Argeș s-au reunit, ieri, la sta­dio­nul Nicolae Dobrin, cu gândul să înceapă pre­gătirea de vară. Deși antrenorii echipei voiau să facă un prim antrenament de acomodare, acest lucru nu a fost posibil, pentru că jucătorii s-au prezentat la sta­dion doar să facă act de pre­zență.

Reunirea alb-violeților a fost, de fapt, un fiasco total, din cau­za jucătorilor care au venit doar să întrebe de banii pe care îi au de primit pe ultimele luni și de situația lor contractuală. După o discuție la vestiar cu antrenorii și cu administratorul judiciar al clu­bului, Nicolae Enoiu, jucătorii au ieșit unul câte unul de la vestiare și s-au adunat în parcarea sta­di­o­nului, pentru a discuta. Fot­ba­liș­tii erau îmbrăcați în hai­nele de stradă cu care veniseră de a­ca­să și nu în echipamentul sportiv, cum ar fi fost normal pentru an­tre­nament.

După ce au mai ză­bovit câteva zeci de minute în par­­carea stadionului, alb-violeții au plecat spre case. La câteva minute după ce jucătorii au ieșit din vestiar, a apărut antrenorul prin­cipal Iulian Crivac și se­cun­dul său, Eugen Anghel. Cei doi erau foarte dez­a­­măgiți de ati­tu­di­nea jucă­to­rilor.

„Nici nu știu ce să le mai spun, pentru că nu și-au luat salariile de atîtea luni! Si­tu­ația clubului este foarte ne­cla­ră și nu îi pot obliga să iasă la an­trenament, dacă ei nu vor a­cest lucru. Mai multe nu am ce să vă spun!”, a spus Crivac.

Se­cun­dul său, Eugen Anghel, l-a completat pe Crivac: „Domnul E­noiu le-a spus în vestiar să mai aibă răbdare până vineri, pentru că se vor rezolva lucrurile în pro­porție de 90%, dar văd că nu au în­țeles nimic. Nu vor să se pre­gă­­­teas­că. Așa cum au stat până acum fără bani, ar putea să mai stea câteva zile. Domnul E­noiu le-a spus că, dacă până vi­neri nu se va clarifica situația, atunci, luni, dânsul le va da ac­tele, să plece fiecare unde or vrea”.

Circ cu Doman, la vestiare

La reunirea lotului, s-a prezentat și mijlocașul Cătălin Doman. A­ces­ta nu  mai venise la antrenamentele e­chipei, înainte de jocul cu UTA, din returul campionatului trecut. Deși antrenorii sperau că jucătorului i-a venit mintea la cap, după ce a stat pe bară timp de do­uă luni, staff-ul tehnic al lotului s-a înșelat.

Secundul Eugen Anghel ne-a povestit ce a făcut Doman în ves­ti­ar: „Domnul Enoiu le-a spus foarte clar că niciunul dintre ei nu poate pleca la alte echipe, pentru că le-a menținut convențiile civile pe care le aveau cu FC Argeș. Le-a spus să aibă răbdare câteva zile, fiindcă si­tuația se va rezolva, iar în caz contrar, luni, vor deveni liberi de contract, pentru că le va da actele. Ce credeți că a făcut Doman? În timp ce administratorul judiciar discuta cu toată lumea în vestiar, el i-a cerut domnului Enoiu să îi dea actele pe loc, pentru că nu mai poa­te aștepta până luni! Nu este posibil așa ceva! Ă‚sta este Doman! Cu asemenea jucători trebuie să lucrăm la FC Argeș!”.

Nicolae Enoiu: „Până vineri, sper să avem un investitor!”

Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al lui FC Argeș, a fost și el prezent la reunirea lotului echipei. Cel desemnat de stat să redreseze clubul a avut o discuție cu jucătorii, timp de câteva zeci de minute, după care a ieșit de la vestiare și a plecat.

Administratorul judiciar al clubului alb-violet a spus cum stau lucrurile la echipa din Trivale: „Reunirea era sta­­bilită de antrenorii echipei și am venit la stadion pen­tru a avea o discuție cu jucătorii. Sunt persoane in­te­re­sa­te să preia clu­bul, iar până vineri, cei de la Primăria Pitești m-au asigurat că voi avea date concrete în pri­vința unui investitor sau a unui grup de in­ves­titori. Le-am prezentat ju­cătorilor situația și le-am spus care este necesarul pen­tru con­ti­nu­a­rea ac­ti­vi­tă­ții clubului. Un investitor tre­buie să știe situația cre­­an­țelor pe care clubul le are către cre­ditori. Este vorba de creanța fiscală și de cea sala­ria­lă. Datoriile reale sunt de 3 milioane de lei către Fisc și de 300.000 lei către salariați. Cel care va dori să preia clu­bul va trebui să vină cu un capital de lucru. Le-am spus ju­cătorilor că nu pot pleca, pentru că am menținut con­ven­țiile pe care le aveau. Fotbaliștii rămân pe loc și nu a­gre­ez vânzarea de jucători. Le-am cerut să aibă răbdare câteva zile, până se va clarifica situația. Termenul pentru înscrierea echipei în cam­pi­o­nat este 25 iu­lie și sper ca lucrurile să fie clare”.

Cârstoiu, pus pe glume

Imediat după ce au ieșit din vestiar, jucătorii de la FC Argeș au mai zăbovit timp de câteva zeci de minute în parcarea sta­di­o­­nu­lui, pentru a pune țara la ca­le. U­nii dintre ei au început să fa­că haz de necaz, vizavi de si­tu­a­ția în ca­re a ajuns clubul. Mijlo­ca­șul Mo­nel Cârstoiu a scos din bu­­zu­nar un teanc de banc­no­te de 10 lei, pe ca­re a început să le nu­mere.

„Sunt noul investitor al clu­bului! Să veniți la mine, să vă dau sa­la­rii­le!”, le spunea el co­le­gilor. După câte­va minute, a con­ti­nuat ca­te­rin­ca: „Cred că am gă­sit so­luția! Da­că nu mai avem e­chipă, îmi voi cum­­păra 100 de oi și mă voi duce la țară, să le cresc. Mă­car fac un ban cinstit, da­că altfel nu se poa­te!”.

N-au avut bani nici de benzină

După cele câteva zeci de minute petrecute în par­carea stadionului, jucătorii au început să plece spre ca­se. Unii dintre ei au preferat să meargă pe jos, însă alții și-au rugat colegii să-i ducă și pe ei cu ma­și­nile personale. Portarul Flavius Croitoru a încercat să se cupleze în mașină cu atacantul Marius Ion, dar fără succes. „Mă arunci, mă, și pe mine acasă?”, i-a spus Croitoru lui Ion. Răspunsul atacantului l-a lăsat cu gura căscată pe portar: „Ești nebun, mă? În re­zer­vor nu cred că am mai mult de un litru de benzină și mi-e să nu mă lase pe undeva, că acolo o aban­donez! Bani de benzină nu am”. Croitoru s-a lăsat păgubaș, dar s-a reorientat destul de repede, iar la câteva minute, și-a mutat geanta de antrenament în mașina secundului Eugen Anghel.
 
Tameș: „Aș reveni la FC Argeș”

La reunirea lotului, a fost prezent și mijlocașul Iulian Tameș. Fotbalistul originar din Mizil a terminat de curând contractul cu FC Brașov și ar agrea o revenire la echipa din Pitești.

Tameș ar fi dispus să revină, dacă problemele financiare se vor rezolva: „FC Argeș nu este într-o situație foarte bună și, din câte se pare, nu prea sunt șanse de redresare. Sper să vină cineva să salveze această echipă. Sînt sigur că Primăria Pitești, dacă ar vrea, ar putea s-o salveze. Sper ca FC Argeș să nu moară. Aș reveni la acest club, dacă lucrurile ar intra pe un făgaș normal”.

Ivănică: „Acest club nu trebuie să moară”

Atacantul Dănuț Ivănică așteaptă și el cu mare nerăbdare să vină un investitor la FC Argeș, iar echipa să revină, în scurt timp, acolo unde îi este locul. Fotbalistul speră ca situația să se clarifice în cât mai scurt timp: „Până acum, nu a venit nimeni să preia echipa, iar domnul Enoiu ne-a spus să avem răbdare până vineri. Așteptăm și noi să vină un investitor care să salveze echipa. Noi vrem ca acest club să nu moară și ne-am dori să fie bine. Sperăm să se găsească, totuși, cineva potent financiar și să promovăm în Liga I”.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 16:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă