Suciu, managerul Ripensiei, impresionat de noua ACS Poli: „Arată cu totul altfel”

Suciu, managerul Ripensiei, impresionat de noua ACS Poli:**

FC Ripensia a suferit cel mai clar eșec în fața lui ACS Poli de până acum, a cedat cu 2-5 în Cupa Cartierului Fabric. Managerul roș-galbenilor, Radu Suciu, a recunoscut superioritatea trupei timișorene din Liga a II-a, despre care a spus că și-a schimbat total jocul față de sezonul trecut. De asemenea acesta a punctat că și scopul echipei sale în această perioadă a fost atins.

ACS Poli a câștigat fără probleme Cupa Fabricului după ce anul trecut s-a impus mai greu, scor 3-2, cu aceeași „Ripi”. „Dacă anul trecut am avut șanse, acum n-am avut nicio șansă la felul cum s-a prezentat Poli. Dincolo de oboseala pe care echipa noastră o resimte datorită programului foarte încărcat, patru meciuri în patru zile. ACS Poli arată cu totul altfel față de cum ne așteptam noi și cum am văzut-o sezonul trecut. Am fost impresionat de jocul de posesie, fără mingi lungi la bătaie, multe schimbări de direcție, foarte multe schimbări ale jucătorilor, apariții ale mijlocașilor în spatele mijlocașilor noștri și așa mai departe… Probabil că se impunea schimbarea”, a declarat Radu Suciu.

Ripensia a disputat patru amicale în patru zile, drept urmare așteptările nu erau foarte mari de la jocul de ieri seară. „Noi suntem mulțumiți, dimineața am încercat câțiva jucători pe scheletul echipei 1 pentru a promova jucători de la Primavera. E dificil, e un proces care cere răbdare”, a subliniat Suciu.

Scopul trupei născute în Fabric e promovarea în Liga a III-a. „Ripensia încearcă, la prima vedere se anunță un campionat foarte disputat, să vedem ce se va întâmpla în continuare. Dacă Ghiroda rămâne în „D” sau nu. Ce se întâmplă dacă se ocupă toate locurile, dacă mai vin și alții. Înclin să cred că încet încet un pol al interesul important va fi la nivelul Ligii a IV-a”, a mai spus conducătorul roș-galbenilor.

„Respectul cuvenit primei echipe a orașului”

„Ripi” va juca în noul sezon chiar pe terenul 1 de antrenament al lui ACS Poli. Radu Suciu spune că deși nu e vorba de un parteneriat scris între cele două cluburi, relația dintre cele două entități sportive e foarte bună. „Avem o colaborare foarte bună, un parteneriat bazat pe respect reciproc, amiciție în unele locuri. Mi se pare firesc să acordăm respectul cuvenit primei echipe a orașului din acest moment. Poate la un moment dat o să fie alta, nu neapărat Ripensia, care va trebui să se bucure de același respect, dincolo de alte orgolii și vanități care din păcate încă mai domină fotbalul nostru”, a punctat Suciu.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă