„Stegarii” au viață grea: au intrat pe mâna unui fost campion mondial la karate. Nicu Dascălu dezvăluie planurile pe care le are la FC Brașov cu jucătorii

Marius ANGHEL 14 Sep. 2016, 09:43 Pregătiri, amicale

Nicu Dascălu și-a făcut rapid simțită implicarea în ceea ce privește pregătirea „stegarilor”. După ce luni, fostul campion mondial la karate a fost prezentat jucătorilor și a condus prima parte a antrenamentului, marți, a avut la dispoziție 20 de minute, perioadă în care jucătorii au avut parte de mai multe exerciții de stretching pentru încălzire și flexibilitate. După ce au terminat calupul de exerciții comandat de Nicu Dascălu, jucătorii au intrat pe mâna preparatorului fizic Lucian Nicolau, astfel că ședința de pregătire a fost una axată pe factorul fizic.

„Au spirit de campioni”

După cele două ședințe la care a participat la FC Brașov, Nicu Dascălu s-a declarat mulțumit de modul în care răspund jucătorii la antrenamente. „Cei din conducere, Marian Brescan și Paul Enache, m-au chemat să ajut la pregătirea fizică a echipei. M-am asociat acestui proiect pentru că este vorba de Brașov. Dacă prietenii mei din Brașov care conduc această echipă mă vor lângă ei, eu îmi voi da tot concursul pentru a obține cele mai bune rezultate. Îl cunosc destul de bine și pe Cornel Țălnar, am vorbit și cu preparatorul fizic Lucian Nicolau. Prefer să-i iau ușor pe jucători, apoi voi mări intensitatea. Am condus deja două antrenamente la FC Brașov, iar jucătorii au răspuns foarte bine, chiar i-am felicitat pentru faptul că au fost disciplinați, astfel că nu am avut niciun fel de probleme cu niciunul. Faptul că acești jucători au avut rezultate bune, chiar dacă echipa s-a format într-un timp foarte scurt, înseamnă că au spirit de campioni. Din moment ce au acest lucru, se poate construi orice. Având mobilitate foarte bună, nu mai apar rupturile și întinderile musculare. Vom avea grijă ca ei să ajungă într-o formă cât mai bună, asta fără să ne lovim de accidentări sau alte situațiii neplăcute. Acest gen de program de pregătire ține de staff și trebuie să ne facem cu toții datoria. Fiecare are responsabilitatea lui, atât noi ca staff, dar și ei ca sportivi. Eu nu mă bazez doar pe partea de pregătire fizică, ci și pe latura disciplinară, pe comunicare, care eu cred că sunt foarte importante în sportul de performanță”, a spus Nicu Dascălu pentru Monitorul Expres.

„Țălnar îi scutură constructiv pe jucători”

Vor avea viață grea fotbaliștii cu Nicu Dascălu? „Greu de răspuns. Viața grea o ai în momentul în care nu-ți place să faci ce trebuie să faci. În momentul în care faci sport de plăcere nu există viață grea. Eu sunt convins că ei vor să joace fotbal, pentru că ei au ales acest drum chiar dacă este unul cu multe obstacole. Diferența dintre campioni și amatori o fac detaliile. Ei au spirit de campion, dar să aprofundezi și să ajungi la detalii este nevoie de răbdare, de înțelegere, de încredere. Stilul lui Cornel Țălnar este foarte bun, coleric, dar constructiv. De multe ori este nevoie să-i scuture cineva puțin pe jucători. El îi scutură constructiv și le spune exact ceea ce au de făcut. Este exact cum trebuie să fie”, a spus Nicu Dascălu.

Experiența Tractorul

Fostul campion mondial la stilul Ashihara-Karate nu este la prima experiență cu fotbaliștii. „În 2000 am lucrat împreună cu Paul Enache la Tractorul, am făcut o pregătire foarte bună atunci cu o echipă din care s-au remarcat fotbaliști de mare valoare ca Tamaș, Bratu sau Mărgăritescu. Îmi doresc să ajut și acum”, a spus Sensei Nicu Dascălu.

Reintră Goge?

Înaintea antrenamentului de ieri, Cornel Țălnar a ținut o ședință cu jucătorii chiar pe teren. Numeroasele greșeli făcute de jucători în meciul cu UTA l-au nemulțumit pe antrenorul brașovean, astfel că în principal fundașii au fost luați în vizor. Vestea bună pentru stafful tehnic al „stegarilor” ar fi aceea că Petre Goge a intrat în programul de pregătire al echipei. În schimb, Vlad Munteanu și Vagner s-au pregătit separat. Ultimii pe lista medicului Gheorghe Popa sunt Florin Iacob și Iulian Popa, ambii acuzând ușoare probleme medicale. La stadion a fost prezent și mijlocașul Florin Răsdan, cel care s-a accidentat în prima repriză a meciului cu UTA. Răsdan a fost diagnosticat cu ruptură musculară, astfel că va rata cel puțin trei meciuri.

S-au relaxat la un grătar în Poiana Brașov

În altă ordine de idei, șefii lui FC Brașov se asigură ca atmosfera din lotul lui Cornel Țălnar să fie una foarte bună. După un început de sezon foarte bun, în care FC Brașov este neînvinsă și se află după șase etape pe locul doi, Marian Brescan și Paul Enache au decis să organizeze o ieșire la un grătar cu tot lotul echipei, dar și întreg staff-ul tehnic și administrativ. Imediat după antrenamentul de ieri dimineață, jucătorii și antrenorii s-au destins la un grătar, organizat la un restaurant din Poiana Brașov. Atmosfera a fost una destinsă, iar mesajul șefilor către fotbaliști a fost unul cât se poate de clar: „luptați pentru locul 1″.

Următorul meci al „stegarilor” în campionat este programat sâmbătă, de la ora 16.00, în deplasare, cu ACS ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 14 Sep. 2016, 09:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă