Șoimii Pâncota a plecat la Gârda cu 23 de jucători. Daniel Dan a prins lotul la fotofinish

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Feb. 2015, 16:38 Actualizat: 02 Feb. 2015, 16:45 Pregătiri, amicale

Timp de șase zile, divizionara secundă arădeană se mută în Munții Apuseni pentru pregătirea centralizată de iarnă. Pensiunea Ornelia din Gârda de Sus va fi gazda Pâncotei până sâmbătă, la revenirea acasă „șoimii” urmând să se oprească la Cugir, pentru un amical cu divizionara a treia din județul Alba.

După ce i-a pierdut în câteva zile pe atacanții Mihai și Enciu, dar a aflat și că Adi Rusu nu poate intra încă în program normal alături de echipă, Dan Cuedan a apelat la 23 de fotbaliști și anume: Irimia, Pașcalău, Nica – portari; Maghici, Pantea, Lung, Lengyel, Traore, Siminic, Dan, Suciu, Huțanu, Mitu, Issa, Gâlcă, Dubeștean, Fl. Cuedan, Bulzan, Dragalina, Gavrilescu, Polgar, Sălăjan, Burian – jucătoiri de câmp.

Irimia, Lung și Mitu rămân au și atribuții de antrenori secunzi, delegația fiind completată de directorul sportiv, Sorin Tarcea, medicul Florin Voin și maseurul Călin Petrică.

Chiar în această dimineață, lotul a fost completat oficial cu fostul căpitan al generației 1996 a UTA-ei, care a și apărat culorile echipei „alb-roșii” în returul stagiunii precedente a ligii secunde. Dan Daniel s-a înțeles cu președintele Piroș pentru un contract de joc, el devenind una dintre variantele de fotbalist sub 22 de ani al „șoimilor”. După plecarea de la FC UTA SA, fotbalistul a evoluat la Gloria, club intrat, la rândul său în colaps. Postul de bază al fotbalistului crescut de Sandu Gaica este de mijlocaș defensiv, dar se descurcă și pe banda dreaptă.

Traore, înainte primului cantonament în zăpadă: „Voi lupta pentru un tricou de titular la Pâncota”

Pâncotanii încep să se convingă de utilitatea lui Souleymane Traore pentru returul ligii secunde. Fotbalistul ivorian, care în România a mai evoluat la Unirea Dej și Sighetul Marmației în Liga a 3-a, a evoluat destul de bine în cele trei amicale ale „șoimilor” din această iarnă, candidând pentru unul dintre posturile de titular rezervate fotbaliștilor sub 22 de ani.

„Am făcut un pas înainte venind la Pâncota, unde am găsit un colectiv unit, băieți de treabă. M-au primit bine, sunt ca și integrat în lot, în acest sens ajutându-mă mult și Issa. E mai vechi la echipă, îmi dă sfaturi, vorbim foarte mult, sper ca lucrurile să decurgă bine pentru mine. Nu știu dacă voi fi titular, eu o să lupt la antrenamente și meciurile de pregătire pentru asta, dar ultimul cuvânt îl va avea antrenorul. Din câte am apucat să-l cunosc, e un om corect, ne tratează pe toți la fel, sper să nu-l dezamăgesc. Știu că ne așteaptă meciuri grele, trebuie să ne pregătim bine în următoarele săptămâni”, spunea Traore la urcarea în autocarul ce l-a dus în primul său cantonament montan: „Nu am mai făcut antrenamente la munte, pe zăpadă, e ceva neobișnuit pentru mine”.

Chiar dacă nu e foarte înalt, fundașul central de 21 de ani s-a remarcat deja prin plasament, un joc bun de cap și forță în duelurile unu la unu. Ivorianul mai are patru surori și doi frați, și ei fotbaliști. „Unul joacă la o echipă din Coasta de Fildeș și e mijlocaș, iar celălalt e în Franța, la Boulogne, în Liga a 3-a. Eu am contract cu Pâncota până în vară, sper să ajut la îndeplinirea obiectivului, după care rămâne de văzut ce voi face”, a mai spus Traore.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Feb. 2015, 16:38 Actualizat: 02 Feb. 2015, 16:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă